Τα πιο κατάλληλα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50
© instagram / @ curtisleejamie, @ swinton.tilda, @ cynthiaenixon
Beauty

Τα πιο κατάλληλα κουρέματα για ώριμες γυναίκες

Εκτός από την επιδερμίδα μας, γερνάνε και τα μαλλιά μας και απαιτούν αλλαγές

Τα πιο κατάλληλα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50

Σε ό,τι αφορά το σώμα και το πρόσωπό μας, φαίνεται να γνωρίζουμε επακριβώς τι κάνει το πέρασμα των χρόνων και πώς πρέπει να αντιδράσουμε στις συνέπειές του. Έτσι προσθέτουμε καλλυντικά και ορούς ή αλλάζουμε το μακιγιάζ μας. Τι γίνεται όμως με τα μαλλιά μας;

«Αν θέλεις να σε παίρνουν σοβαρά, χρειάζεσαι σοβαρά μαλλιά» είπε η Τες Μαγκίλ-Μέλανι Γκρίφιθ στο «Εργαζόμενο κορίτσι» κι έκανε ένα ωραιότατο κούρεμα.

Εκτός από το γκριζάρισμα, η γήρανση μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά μας με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα, επιφέρει αραίωση, ευθραυστότητα, ξηρότητα, φριζάρισμα. Όσο πιο μεγάλο είναι το μήκος τους, τόσο πιο έντονα φαίνονται τα προβλήματα. Οπότε μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι: να αλλάξουμε τη ρουτίνα περιποίησης και να δοκιμάσουμε ένα νέο κοντό κούρεμα. Είναι τυχαίο που όλες οι στιλάτες σταρ του Χόλιγουντ έχουν κοντά μαλλιά;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cynthia Nixon (@cynthiaenixon)

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι το μικρό μήκος ελαχιστοποιεί τη συντήρησή τους, κάνει πιο εύκολο το χτένισμά τους, ταιριάζει καλύτερα με έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής. Και δεν έχουν άδικο.

Επιπλέον, τα κοντά μαλλιά δίνουν την αίσθηση πιο νεανικής εμφάνισης, κόβουν χρόνια. Λάβετε υπόψη τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, είτε είναι τα μάτια είτε τα χείλη είτε τα ζυγωματικά σας, και αναδείξτε τα με το κατάλληλο κούρεμα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tilda Swinton (@swinton.tilda)

Εάν το styling των μαλλιών σας είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να σας απασχολεί πρωινιάτικα, τότε το Pixie της Τζέιμι Λι Κέρτις είναι αυτό που ψάχνετε. Είναι ιδανικό για σπαστά μαλλιά και έχει όγκο. Αν συνδυαστεί με μια λίγο πιο μακριά φράντζα, σαν της Έλεν Μίρεν ή της Τίλντα Σουίντον, τονίζει τη θηλυκότητα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Για λίγη περισσότερη δροσιά, το καρεδάκι σαν της Αν Γουίντουρ είναι ιδανικό. Ταιριάζει σε όλες τις ποιότητες τριχών, αλλά θέλει συχνά κούρεμα για να διατηρεί το σχήμα του.

Anna Wintour
Αν Γουίντουρ © EPA/LUKAS COCH

Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε να διατηρήσετε τη μακριά σας κόμη, φροντίστε να αλλάξετε τη διαδικασία περιποίησης. Επειδή η ώριμη τρίχα είναι πιο εύθραυστη από τη νεανική, χρησιμοποιήστε μια απαλή βούρτσα, κάντε συχνά μάσκες ενυδάτωσης και μην ταλαιπωρείτε το κεφάλι σας στο λούσιμο και στο σκούπισμα. Ένα ταμπονάρισμα με την πετσέτα αρκεί.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice