npb22_shot_08_0108_r5
Beauty

Πώς να προστατέψεις τα μαλλιά σου από την ταλαιπωρία του καλοκαιριού

Συμβουλές για λαμπερά και υγιή μαλλιά
mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Aveda: Η σειρά περιποίησης μαλλιών Nutriplenish είναι ιδανική για να φροντίσεις και να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι αποτελεί την αγαπημένη μας εποχή. Δροσερές βουτιές στις θάλασσες και τις πισίνες, ηλιοθεραπεία κάτω από τον ζεστό ήλιο και ανέμελες βόλτες ξυπόλητοι στην παραλία… Είναι όμως η αγαπημένη εποχή των μαλλιών μας; Η απάντηση είναι όχι. Η πολύωρη έκθεση των μαλλιών μας στην ηλιακή ακτινοβολία έχει ως αποτέλεσμα αυτά να γίνονται ξηρά και εύθραυστα. Οι ακτίνες UV, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας αφυδατώνουν και απογυμνώνουν την τρίχα από τη φυσική της υγρασία, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να χάνουν τη ζωντάνια και τη λάμψη τους. Επομένως, η προστασία των μαλλιών μας ειδικότερα κατά την -όμορφη κατά τα λοιπά- περίοδο του καλοκαιριού είναι αναγκαία. Παρακάτω, θα βρείτε 5 tips που θα κρατήσουν σε φόρμα ή θα αναδομήσουν τα ήδη ταλαιπωρημένα μαλλιά.

1. Επίσκεψη στο κομμωτήριο

Οι ρίζες των μαλλιών είναι πιο ανθεκτικές στις κακουχίες του καλοκαιριού σε σχέση με τις άκρες και αυτό γιατί είναι πιο πλούσιες σε πρωτεΐνες. Επομένως, για να παραμείνουν υγιή τα μαλλιά και τους καλοκαιρινούς μήνες, χρειάζονται κούρεμα για την απομάκρυνση των σπασμένων ακρών και της ψαλίδας. Πριν την αναχώρηση για το αγαπημένο σας νησί, προγραμματίστε μία επίσκεψη στο κομμωτήριο.

natalie-sysko-xmtmubfxb-i-unsplash

2. Καπέλο ή μαντήλι στην πόλη και στην παραλία

Για να προστατεύσετε όσο μπορείτε τα μαλλιά σας από τις επιθετικές ακτίνες του ηλίου, φορέστε το μοδάτο σας safari ή bucket hat ή το πολύχρωμο μαντήλι σας προσθέτοντας χρυσούς κρίκους για ένα gupsy look. Μόδα και Προστασία, σημειώσατε Χ.

natalie-sysko-xmtmubfxb-i-unsplash

3. Καθαρισμός και περιποίηση

Το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και ο καυτός ήλιος κάνουν τα μαλλιά σκληρά και δύσκολα στο ξεμπέρδεμα. Δοκιμάστε ένα καθημερινό σαμπουάν με ανάλαφρη φόρμουλα και ενυδατικά-θρεπτικά συστατικά. Το Nutriplenish™ Shampoo, είναι ιδανική επιλογή αφού δεν περιέχει συστατικά βλαβερά για τo τριχωτό της κεφαλής, όπως σιλικόνη, θειικά άλατα, parabens κ.α., καθαρίζει σε βάθος και αναπληρώνει την υγρασία στα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά. Προσφέρετε ακόμα μεγαλύτερη ενυδάτωση και θρέψη στα μαλλιά με το Nutriplenish™ Conditioner ή τη Nutriplenish™ Treatment Masque. Αφήστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλετε με κρύο νερό. Ακόμη, αν τα μαλλιά σας είναι θαμπά, απλώστε το έλαιο πολλαπλών χρήσεων Nutriplenish™ Multi-use Hair Oil. Αυτό το συμπυκνωμένο μείγμα 5 ισχυρών ελαίων 100% φυσικής προέλευσης, λειτουργεί είτε σαν θεραπεία πριν το λούσιμο, είτε σαν προστασία πριν τη βουτιά στη θάλασσα, ακόμα και σαν leave-in μετά το λούσιμο ή το styling ή ως θεραπεία νυκτός. Το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι αυτά τα λεία μαλλιά που βλέπετε στις διαφημίσεις και ζηλεύετε!

a-l-vrqa96bolac-unsplash

4. Σωστή ενυδάτωση

Οι περισσότερες ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας καθημερινά με τα κατάλληλα προϊόντα skincare, παραμελούμε όμως να κάνουμε το ίδιο και για τα μαλλιά μας. Χρησιμοποιήστε leave-in conditioner ή μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης για να εξασφαλίσετε τόνωση, θρέψη και επανόρθωση. Από τα αγαπημένα μας είναι το Nutriplenish™ Leave-In Conditioner, ένα απαραίτητο καλοκαιρινό προϊόν που περιλαμβάνει φυσικής προέλευσης UV φίλτρο από sand ginger, ένα ισχυρό βότανο που αντανακλά το φως και δεν αφήνει την ηλιακή ενέργεια να εισχωρήσει στην τρίχα. Αυτό το leave-in spray ενυδατώνει άμεσα, ξεμπερδεύει και προστατεύει τα μαλλιά, ενώ παράλληλα τα ενυδατώνει σε βάθος. Ωστόσο, ο ήλιος παραμένει επικίνδυνος για την υγεία της τρίχας οπότε για ακόμη μεγαλύτερη ενυδατική δράση δοκιμάστε τη Daily Moisturizing Treatment. Η πλούσια κρεμώδης θεραπεία χωρίς ξέβγαλμα διαθέτει μια σύνθεση που απορροφάται άμεσα, αποτρέποντας την λιπαρότητα, ενώ ταυτόχρονα κλειδώνει την υγρασία από τη ρίζα έως τις άκρες, διατηρώντας τα μαλλιά ενυδατωμένα για 72 ώρες!

bruno-gomiero-jp7j14w9ssg-unsplash

5. Αποφύγετε το styling με θερμότητα

Την περίοδο αυτή η θερμοκρασία ολοένα και ανεβαίνει, επομένως αποφύγετε την επιπλέον υψηλή θερμότητα από το πιστολάκι, την πρέσα ισιώματος και το ψαλίδι για μπούκλες, η οποία είναι βλαβερή για τα μαλλιά. Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να αναδείξετε τα φυσικά σας μαλλιά με το Nutriplenish™ Curl Gelee που προσφέρει λείο αποτέλεσμα, ελαχιστοποιώντας το φριζάρισμα για να αποκτήσετε το πολυπόθητο επιμελώς ατημέλητο summer look. Πρόκειται για μια ενυδατική σύνθεση που συνδυάζει το εύπλαστο κράτημα ενός τζελ με την περιποίηση και την ενυδάτωση που προσφέρει ένα ανάλαφρο conditioner. Σχεδιασμένο για να παρέχει απαλότητα και λάμψη, δημιουργεί τις πιο απαλές, λείες και λαμπερές μπούκλες, οπότε αν ονειρευόσασταν κυματιστά μαλλιά παραλίας, τώρα μπορείτε να τα αποκτήσετε!

bruno-gomiero-jp7j14w9ssg-unsplash

npp22_0308_r2

6. Επενδύστε στη δύναμη των superfoods

Τα superfood δεν είναι ωφέλιμα μόνο την υγεία του οργανισμού αλλά και των μαλλιών μας. Για αυτό και όλα τα προϊόντα της σειράς Nutriplenish της Aveda, εμπεριέχουν βιολογικό έλαιο ροδιού, πλούσιο σε ωμέγα-5, που ενυδατώνει και ανανεώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, βούτυρο μάνγκο, πλούσιο σε λιπίδια που θρέφει και λειαίνει τα ξηρά μαλλιά και τέλος, έλαιο καρύδας, πλούσιο σε λιπαρά οξέα τα οποία διεισδύουν στο εσωτερικό της τρίχας και συγκρατούν την υγρασία εσωτερικά. Ειδικότερα, για το shampoo, το conditioner και τη μάσκα, η Aveda έχει κυκλοφορήσει δύο σειρές. Επιλέξτε ποια φόρμουλα εκ των δύο είναι ιδανική για εσάς ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας. Η light moisture είναι ιδανική για λεπτά μαλλιά, ενώ η deep moisture απευθύνεται κυρίως σε άτομα με χονδρή τρίχα.

Aveda Summer HairCare

Δειτε περισσοτερα