6 κοινά λάθη που κάνεις με το self-tanner
Το τέλειο μαύρισμα χωρίς ήλιο έχει κάποια μυστικά
Self-tanning στο σπίτι: Μάθε ποια είναι τα 6 πιο κρίσιμα λάθη που καταστρέφουν ένα καλό μαύρισμα
Το self-tanning στο σπίτι ακούγεται σαν μια απαιτητική διαδικασία. Αν επιθυμείς όμως ένα χρυσαφένιο μαύρισμα α λα JLo, χωρίς την πολύωρη ηλιοθεραπεία και τις βλαβερές συνέπειες του ηλίου, τα αυτομαυριστικά σώματος είναι πάντοτε η ασφαλέστερη επιλογή. Τα τελευταία χρόνια επίσης, έχουμε δει μια σημαντική εξέλιξη των self-tanning προϊόντων, με φόρμουλες κάθε σύστασης που απλώνονται πανεύκολα και δρουν άμεσα.
Ωστόσο, εξακολουθούμε ακόμα να βρίσκουμε τρόπους για να κάνουμε την διαδικασία λάθος και να καταλήγουμε με τις κλασικές αστοχίες (ξέρεις: πορτοκαλί παλάμες, σημάδια, δυσχρωμίες). Το faux μαύρισμα θέλει και αυτό την τέχνη του, έτσι παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 6 πιο κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγεις για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Είτε αυτό είναι μια διακριτική bronze λάμψη, είτε ένα βαθύ τροπικό μαύρισμα.
1. Δεν κάνεις απολέπιση
Όταν πρόκειται για την εφαρμογή του self-tanner, συνήθως απλώνεις το προϊόν παντού, χωρίς καμία προετοιμασία; Αυτός είναι ο κύριος λόγος που καταλήγεις πουά. Το πρώτο βήμα για ένα αψεγάδιαστο μαύρισμα είναι μια βαθιά απολέπιση στο ντουζ. Δεδομένου ότι τα αυτομαυριστικά σώματος λειτουργούν στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας, χρειαζόμαστε μια «καθαρή» βάση, χωρίς ξηρότητα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσχρωμίες, ρίγες, βούλες και όλα τα κακά του self-tanning.
2. Ούτε ενυδατώνεις τις «δύσκολες» περιοχές
Δεν είναι απαραίτητο να ενυδατώσεις ολόκληρο το σώμα σου πριν απλώσεις το self-tanner. Οι περιοχές όπως οι αγκώνες, τα γόνατα, το πίσω μέρος από τις φτέρνες και από τους καρπούς σου, απορροφούν περισσότερο προϊόν και πέρνουν ένα πιο σκούρο χρώμα από το υπόλοιπο σώμα. Επομένως, ενυδάτωσε τοπικά αυτές τις περιοχές, προστατεύοντάς τις πριν την εφαρμογή.
3. Αποτρίχωση; Μια ημέρα πριν
Καλό είναι επίσης να ξεκινάμε τη διαδικασία έχοντας μια αποτριχωμένη επιδερμίδα. Αρκεί βέβαια να έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία αποτρίχωσης τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Ο λόγος; Είτε έχεις χρησιμοποιείς κερί, είτε ξυράφι, αν το αποτέλεσμα είναι φρέσκο, το self-tanner θα καθίσει στους ανοιχτούς πόρους των τριχών, σχηματίζοντας μικρές σκούρες τελίτσες. Δεν το θέλουμε ούτε αυτό.
4. Αφήνεις το πρόσωπο στην απ’ έξω
Όλοι έχουμε δει γυναίκες που επιλέγουν λάθος απόχρωση make-up, με αποτέλεσμα να φαίνονται λες και φοράνε μάσκα. Το ίδιο εφέ εμφανίζεται και όταν παραλείπουμε να «μαυρίσουμε» το πρόσωπο και τον λαιμό μας. Είναι μία από τις πιο συχνές αστοχίες και αυτό διότι υπάρχει μια ανασφάλεια για την εφαρμογή του αυτομαυριστικού, στην επιδερμίδα του προσώπου. Η αλήθεια όμως είναι ότι αρκετά self-tanners έχουν ελαφριές συστάσεις, που λειτουργούν μια χαρά και στο πρόσωπο. Αν διστάζεις ακόμα, μπορείς να προμηθευτείς ένα self-tanner προσώπου, ώστε να μην έχεις καμία ανησυχία.
5. Δεν χρησιμοποιείς το ειδικό γάντι
Αυτό το ειδικό γάντι που προτείνεται μαζί με τα self-tanners, δεν βοηθάει μόνο στο να απλωθεί πιο εύκολα το προϊόν. Είναι μια πρακτική λύση που σε γλιτώνει από το άγχος του να πάρουν οι παλάμες και τα νύχια σου, μια πορτοκαλί απόχρωση. Μόλις τελειώσεις λοιπόν με το σώμα σου, άπλωσε λίγο ακόμα προϊον με το γάντι, στο πάνω μέρος των χεριών και ανάμεσα από τα δάχτυλα. Αν δεν ακολουθήσεις τον παραπάνω τρόπο, και σαπουνίσεις τα χέρια σου όταν τελειώσεις, θα καταλήξεις με μαυρισμένα χέρια και λευκές παλάμες.
6. Δεν επιλέγεις την σωστή απόχρωση και φόρμουλα
Αν νομίζεις ότι υπάρχει μόνο ένας τύπος self-tanner, κάνεις λάθος. Το self-tanning έχει μπει στα σπίτια μας για τα καλά και η αγορά έχει γεμίσει με μια πληθώρα από φόρμουλες για να διαλέξεις: Λοσιόν, σπρέι, μούς, σέρουμ. Για σταδιακό μαύρισμα, για ελαφρύ, για έντονο. Επίλεξε αυτή που μπορεί να προσαρμοστεί στο δικό σου lifestyle, λειτουργεί για τον δικό σου τύπο δέρματος, και φυσικά, δίνει την απόχρωση που επιθυμείς.