Τα 2+1 βασικά προϊόντα περιποίησης που χρειάζεσαι στα 20
© Τaylor Ηernandez / Unsplash
Beauty

Τα 2+1 βασικά προϊόντα περιποίησης που χρειάζεσαι στα 20

Αρκεί να ασχολείσαι με το δέρμα σου 2 με 3 λεπτά κάθε μέρα!

Συμβουλές ομορφιάς: Τα 3 βασικά προϊόντα περιποίησης που πρέπει να έχει το νεσεσέρ των 20χρονων

Όταν είσαι 20 χρονών κι έχεις δέρμα-χάρτι, νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι κανένα καλλυντικό. Άντε να έχεις στο νεσεσέρ σου κανένα προϊόν για την καταπολέμηση της ακμής. Κι όμως, άκου κι εμάς τις μεγαλύτερες, μην αμελείς τη φροντίδα της επιδερμίδας σου, γιατί ο χρόνος είναι αδυσώπητος.

Η πιο απλή ρουτίνα ομορφιάς επιβάλλει δύο κινήσεις: καθαρισμό και ενυδάτωση, δηλαδή 2-3 λεπτά από τη ζωή σου. Φυσικά θα ήταν καλό η εργαλειοθήκη όσων διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους να διαθέτει μερικά έξτρα καλλυντικά, ώστε το δέρμα τους να είναι υγιές και χαρούμενο όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Άλλωστε από τα 20 και μετά, καθώς τελειώνει η εφηβεία, ξεκινά μια περίοδος αλλαγών στο σώμα. Ωστόσο, ας μείνουμε στα άκρως απαραίτητα προϊόντα περιποίησης και ας μη σε σκοτίζουμε με τόνερ, μάσκες και απολεπιστικά.

Ένα καλό cleaner
Μη βαριέσαι να πλένεις το πρόσωπό σου, τουλάχιστον το βράδυ, για να μη σου πούμε και το πρωί. Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι ένα καλό πρώτο βήμα, αλλά δεν αρκούν. Ο καλός καθαρισμός με ένα ειδικό cleaner πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας περιποίησης. Το 20χρονο δέρμα παράγει υπερβολικό σμήγμα, αναλόγως βεβαίως και τον τύπο του, ενώ επιβαρύνεται και από την αστική μόλυνση. Άρα πρέπει να απομακρύνεις με επιμέλεια τους ρύπους, τα υπολείμματα μακιγιάζ, τα νεκρά κύτταρα και την υπερβολική λιπαρότητα. Αν είναι να κάνεις μόνο μία κίνηση για την ομορφιά σου, ας είναι το καλό πλύσιμο. Κι αν σε παίρνει να αγοράσεις ένα μόνο καλλυντικό, ας είναι το cleaner.

Μια καλή ενυδατική
Νομίζεις πως η ενυδατική κρέμα επιδεινώνει την ακμή σου και την παραλείπεις. Μην το κάνεις. Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας. Διάλεξε ένα ανάλαφρο προϊόν που θα δώσει την απαραίτητη υγρασία στο δέρμα σου και θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή σμήγματος.

Ένα καλό αντηλιακό
Αν σε κάτι συμφωνούν όλοι ανεξαιρέτως οι δερματολόγοι είναι η καθημερινή χρήση αντηλιακού. Προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, δηλαδή τις ακτίνες UVA και UVB, έχει και ενυδατική δράση, οπότε προλαμβάνει τις λεπτές ρυτίδες και τις δυσχρωμίες, τους «λεκέδες».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice