Γαλάκτωμα σώματος: Το πιο απαραίτητο καλλυντικό του καλοκαιριού

Γιατί είναι «υποχρεωτική» η καθημερινή του χρήση

Γαλάκτωμα σώματος: Πώς να χρησιμοποιείς το πιο απαραίτητο καλλυντικό του καλοκαιριού.

Αν υπάρχει ένα καλλυντικό που είναι πολύ απαραίτητο τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι το γαλάκτωμα σώματος. Είναι τα μπάνια στη θάλασσα, το αλάτι, η εφίδρωση και η κάψα που το κάνουν απαραίτητο. Αν δεν απλώσεις στα πόδια ή τα μπράτσα σου έστω και μια μικρή ποσότητα, εκείνα «ασπρίζουν», σκάνε, ζαρώνουν και μοιάζουν με το έδαφος σε έρημο του Μεξικού μετά από μια δεκαετία χωρίς βροχή. Τι περιμένεις; Να φυτρώσουν κάκτοι; Πότισε το σώμα σου με το «νεράκι» που χρειάζεται, μια ενυδατική λοσιόν.

Γαλάκτωμα σώματος: Το πιο απαραίτητο καλλυντικό του καλοκαιριού
© Yoann Boyer / Unsplash

Πέρα από τους αισθητικούς λόγους (να δείχνουν τα πόδια και τα χέρια μας λαμπερά), το γαλάκτωμα σώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη μείωση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος και στη διατήρηση της νεανικής και σφριγηλής επιδερμίδας. Και όταν πρόκειται για αντιγήρανση και αφριγηλότητα, ανοίγουμε καλά καλά τα αυτιά μας.

Οι οδηγίες για το σωστό άπλωμα της λοσιόν είναι απλούστατες:

  • Χρησιμοποιούμε το προϊόν καθημερινά.
  • Η καλύτερη ώρα είναι τρία με πέντε λεπτά μετά το ντουζ ή το μπάνιο. Το γαλάκτωμα παγιδεύει την υγρασία και αποκαθιστά την ξηρότητα ή το ph που μπορεί να έχει διαταραχτεί από το σαπούνι ή το αφρόλουτρο. Βέβαια, μόλις απλώνουμε τη λοσιόν, αρχίζουμε να ζεσταινόμαστε και θέλουμε να ξαναορμήσουμε στο ντουζ από το οποίο βγήκαμε. Όμως, μπρος στα κάλλη τι είν’ η ζέστη.
  • Δεν κάνουμε τσιγκουνιές προσπαθώντας να καλύψουμε όλο το σώμα μας με μια σταγόνα. Ούτε και αδειάζουμε όλο το μπουκάλι πάνω μας με τη μία. Απλώνουμε μια ικανοποιητική και γενναιόδωρη ποσότητα.
  • Εφαρμόζουμε σε κάθε εκατοστό του σώματος, όχι μόνο στα μέρη που βλέπει η πεθερά. Τα πέλματά μας, για παράδειγμα, διψάνε για λοσιόν πολύ το καλοκαίρι, γιατί ταλαιπωρούνται και πολύ στα κατσάβραχα στα οποία περπατάμε για να βρούμε «τη μοναχική παραλία που δεν την ξέρει κανείς» (την ξέρουν όλοι τελικά).
  • Διαλέγουμε το σωστό ενυδατικό προϊόν για τον τύπο του δέρματός μας. Μπορεί να μας ταιριάζει κάποιο με κρεμώδη υφή ή κάποιο άλλο πιο αραιό ή κάποιο λαδάκι. Μερικές δοκιμές θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας. Σε δεύτερη μοίρα έρχονται οι προτιμήσεις μας: φυτικά συστατικά ή περισσότερη «χημεία», με άρωμα ή άνευ· προέχει η ουσία, δηλαδή η σωστή ενυδάτωση.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice