Συμβουλές ομορφιάς: Πέντε δημοφιλείς απόψεις για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας, που όμως δεν ισχύουν.
© Irina Iriser / Unsplash
Beauty

5 διαδεδομένοι μύθοι για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας

Οι συμβουλές ομορφιάς που βλέπουμε στο TikTok δε σημαίνει ότι ωφελούν το δέρμα μας

Συμβουλές ομορφιάς: Πέντε δημοφιλείς απόψεις για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας, που όμως δεν ισχύουν. 

Τα τελευταία χρόνια όλο και διαβάζουμε στο ίντερνετ ή βλέπουμε βιντεάκι στο TikTok με συμβουλές για το πώς να διατηρήσουμε το δέρμα μας σε καλή κατάσταση, φρέσκο και λαχταριστό. Ωστόσο, αν δεν τσεκάρουμε όσα διαβάζουμε με έναν δερματολόγο, είναι δύσκολο να ξέρουμε τι ισχύει και τι όχι. Κι αντί να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας, τελικά να τη βλάψουμε. Ας δούμε ποιοι είναι οι μύθοι και ποια η πραγματικότητα.

01. Η άσκηση των μυών του προσώπου μας είναι καλή για το δέρμα.
Μύθος: Η άσκηση του προσώπου είναι ένας σύντομος τρόπος για να αυξήσουμε τις ρυτίδες μας. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις τελικά θα ραγίσουν το δέρμα, καταστροφή που θα έρθει μαζί με τη φυσική αραίωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

02. Οι ραγάδες προέρχονται μόνο από την αυξομείωση του βάρους.
Λόγια, λόγια, λόγια. Ναι, οι ραγάδες μπορεί να οφείλονται στην απώλεια βάρους, αλλά μπορεί και σε παθολογικά αίτια, ας πούμε αν τα επινεφρίδιά μας παράγουν πολλά στεροειδή. Οπότε μια επίσκεψη στον γιατρό επιβάλλεται, δεν αναβάλλεται.

03. Το ζεστό νερό είναι καλό για το δέρμα.
Μπααα. Ο καθαρισμός με ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά, ενυδατικά έλαια του δέρματος, που σημαίνει ότι ξεραίνεται. Ακόμα και αν απολαμβάνουμε το ντουσάκι μας με ζεστό νερό, στο πρόσωπο αλλάζουμε θερμοκρασίες και περνάμε σε χλιαρό.

04. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας μια καλή περιποίηση προσώπου.
Παραμύθια! Μπορούμε να κάνουμε μια μίνι περιποίηση προσώπου στο ντους. Ένα λεπτάκι φτάνει. Η τόνωση με ένα ελαφρύ μασαζάκι θα καθαρίσει τις τοξίνες και θα μειώσει το πρήξιμο. Αφήνουμε το νερό να χαϊδεύει το πρόσωπό μας, και σκουπίζουμε απαλά με τα χέρια μας από τον λαιμό έως το πηγούνι. Στη συνέχεια, ανεβαίνουμε προς τα πάνω, μέχρι τη μέση του προσώπου περίπου. Χτυπάμε τα δάκτυλά μας ελαφρά ξεκινώντας από τη μύτη με κατεύθυνση τα αυτιά. Μετά πιάνουμε το barcode, τα ρυτιδάκια πάνω από τα χείλη. Χτυπάμε και πάλι ελαφριά με κατεύθυνση τη μύτη. Φτάνουμε στη γέφυρα της μύτης, προχωράμε κάτω από τα μάτια και τελειώνουμε στο μέτωπο. Αυτό είναι όλο!

05. Το μαυρισμένο δέρμα είναι υγιές.
Μπαρμπούτσαλα. Το δέρμα μαυρίζει για να προστατευθεί από τον ήλιο. Άπαξ και γίνουμε ηλιοκαμένοι, σημαίνει πως η επιδερμίδα μας έχει υποφέρει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice