6 οικονομικές κρέμες ματιών που ανταγωνίζονται τις πιο ακριβές

Απέκτησε ένα νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα χωρίς να ξοδέψεις πολλά

Κρέμες ματιών: Ένας οδηγός με τα πιο budget-friendly προϊόντα της αγοράς που καταπολεμούν δραστικά τις ρυτίδες, το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

Τα μάτια λένε πάντοτε την αλήθεια. Λένε στον κόσμο πότε βαριέσαι, πότε είσαι χαρούμενος, αν ξενύχτησες με ένα άρρωστο παιδί ή αν ήπιες παραπάνω το προηγούμενο βράδυ. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει επίσης ότι η περιοχή γύρω από τα μάτια, αποκαλύπτει σχεδόν πάντα την ηλικία κάποιου. Το δέρμα των ματιών είναι πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο, έτσι χρειάζεται μια στοχευμένη περιποίηση (Ξέχασε τον μύθο ότι η κρέμα προσώπου μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα ματιών).

Αρκετά συχνά ωστόσο, τα αποτελεσματικά προϊόντα ματιών, έρχονται και με μια υψηλή τιμή, οπότε είναι κάπως λογικό που αρκετός κόσμος δεν τα επιλέγει. Η βιομηχανία του skincare όμως αρχίζει και αλλάζει. Πλέον μπορούμε να βρούμε πολύ αξιόλογες φόρμουλες στο φαρμακείο μέχρι και στα ράφια του supermarket. Στοχεύουν σε κάθε ανησυχία της περιοχής των ματιών όπως: το «πόδι της χήνας», τις λεπτές γραμμές, το πρήξιμο και φυσικά, τους μαύρους κύκλους.

Παρακάτω, μετά από μια ενδελεχή έρευνα και πολλές δοκιμές, συγκέντρωσα τις πιο αποτελεσματικές κρέμες ματιών της αγοράς. Τις βρίσκεις πανεύκολα και δεν ξεπερνούν τα 15€.

Η καλύτερη γενικά : Roc Retinol Correxion eye cream
Η συγκεκριμένη κρέμα ματιών είναι μια από τις πιο «value for money» επιλογές που θα μπορούσες να κάνεις. Η φόρμουλά της είναι εμπλουτισμένη με ρετινόλη, ένα πολύ ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό που αναγεννά άμεσα το κολλαγόνο, εξαλείφοντας τις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών. Και μη σε αγχώνει η εφαρμογή της ρετινόλης στα μάτια. Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει την κατάλληλη ποσότητα του συστατικού, συνδυαστικά με ένα σύνολο ενυδατικών παραγόντων όπως την πανθενόλη και την γλυκερίνη. Έτσι μπορείς να έχεις τα πιο άμεσα αντιγηραντικά αποτελέσματα χωρίς καμία ενόχληση.
Tιμή: Από 13,40€

Για το πρήξιμο και τις «σακούλες»: The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGG
Εάν σε προβληματίζει το πρήξιμο που σχηματίζει ένα εφέ «σακούλας» κάτω από τα μάτια, ένα στοχευμένο προϊόν με καφεΐνη θα κάνει μαγικά. Μια από τις πιο προσιτές επιλογές στην αγορά είναι το serum ματιών με καφεΐνη της Ordinary. Ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητα του σε καφεΐνη και EGG, ένα συστατικό που παρασκευάζεται από τα φύλλα του πρασίνου τσαγιού, και προσφέρει ηρεμιστικές αλλά και αντιγηραντικές ιδιότητες. Ακόμα ένα θετικό είναι ότι λόγο της ανάλαφρης σύστασης του απορροφάται άμεσα και έτσι μπορείς να το φορέσεις άνετα κάτω από το πρωινό σου μακιγιάζ.
Τιμή: Από 7,80€

Για τους μαύρους κύκλους: Brighten-i Eye Cream
Η συγκεκριμένη κρέμα θα σε κάνει να ξεχάσεις μια για πάντα το concealer σου, μιας και είναι ένα υβριδικό skincare/make up προϊόν. Περιέχει Brightenyl, ένα συστατικό που είναι 4 φορές πιο δραστικό από την βιταμίνη C και απόλυτα αποτελεσματικό στην μείωση των μαύρων κύκλων. Μαζί όμως με την σταδιακή του δράση, μπορείς να δεις και ένα άμεσο αποτέλεσμα στην κάλυψη του «προβλήματος», μιας και παρέχει ένα εφέ «θολώματος» της περιοχής. Στα bonus της είναι επίσης το μεταλλικό απλικατέρ που μειώνει το πρήξιμο της περιοχής.
Τιμή: Από 12,40 €

Για τα σημάδια γήρανσης: L’Oréal Paris 2.5% Hyaluronic Acid Serum
Τα serums ματιών έχουν γίνει μια μεγάλη τάση στο skincare και φυσικά, δεν χρειάζεται να ξοδευτούμε υπερβολικά για τα δοκιμάσουμε. Το hyaluronic acid serum της L’Oréal είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς ορούς αντιγήρανσης, τον οποίο μπορείς να τον βρεις ακόμα και στο supermarket. Η εξαιρετικά ελαφριά και απορροφήσιμη φόρμουλά του εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ και καφεΐνη, μειώνει τις ρυτίδες, προσφέροντας μια γενική ανόρθωση στο βλέμμα. Ένα σημαντικό plus είναι το τριπλό ρόλερ απλικατέρ του, που προσφέρει ένα δροσερό μασάζ στην περιοχή των ματιών, δίνοντας ξανά ζωή στα κουρασμένα μάτια.
Τιμή: Από 13,99€

Για την ευαίσθητη επιδερμίδα: CeraVe Eye Repair Cream
Έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα που δεν ανέχεται πολλά; Αν ναι, η επιλογή της κρέμας ματιών θα πρέπει να γίνεται ακόμα πιο προσεκτικά. Η Cerave eye repair cream, έχει δημιουργηθεί μαζί με δερματολόγους και πληροί όλες τις προδιαγραφές ώστε να δρα εξαιρετικά, χωρίς να ερεθίζει το δέρμα. Η ανάλαφρη φόρμουλα της δίχως άρωμα, είναι γεμάτη με υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια και νιασιναμίδη -ένας εξαιρετικός συνδυασμός που λειτουργεί ιδανικά ακόμα και στα δέρματα με ακμή. Προσφέρει ενυδάτωση, μειώνει τις ρυτίδες και φωτίζει τους μαύρους κύκλους. Όλα αυτά με λιγότερο από 10€ στα (online) φαρμακεία.
Τιμή: Από 9,21€

Για το αφυδατωμένο δέρμα: Neutrogena Hydro Boost Awakening Eye Cream
Το ξηρό δέρμα γύρω από τα μάτια επιδεινώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, επομένως το προϊόν που θα επιλέξεις θα πρέπει να παρέχει κορυφαία ενυδάτωση. H παραπάνω κρέμα ματιών της Neutrogena είναι μια πολύ οικονομική λύση με υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη, ένας συνδυασμός που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση που διαρκεί όλη μέρα. Και μη φοβηθείς καθόλου ότι η σύνθεση της θα είναι λιπαρή ή βαριά. Η υφή της είναι αρκετά αναζωογονητική και θυμίζει κάτι ανάμεσα σε ανάλαφρη κρέμα και τζέλ. Παρόλα αυτά, λειτουργεί ακόμα πιο ενυδατικά από τα πιο κρεμώδη αντίστοιχα της, λόγω των ενεργών συστατικών που περιέχει.
Τιμή: Από 7,90€