Πώς να κρύψετε την κοιλίτσα χωρίς να τη ρουφάτε

5 τρικάκια για τη δημιουργία ψευδαίσθησης μέσης

Συμβουλές ομορφιάς: Μερικά τρικάκια για να κρύψουμε την κοιλιά και να αναδείξουμε τη μέση μας.

Στην εποχή του body positivity, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλύπτουμε τις «ατέλειές» μας. Τίποτα δεν είναι ατελές, είναι απλώς το σώμα μας και οι καμπύλες μας, τα οποία λατρεύουμε και αποθεώνουμε. Ωστόσο, μερικές φορές, ειδικά μετά τα 50, διαπιστώνουμε πως η κοιλίτσα μας φούσκωσε και δεν λέει να ξεφουσκώσει με τίποτα. Αρχίζουμε να κατηγορούμε την καθιστική μας ζωή, την αγάπη μας για το παγωτό και τα πατατάκια, τον κακό μας μεταβολισμό, και ξέρουμε πως έχουμε δίκιο για όλες τις κατηγόριες που εξαπολύουμε. Ξέρουμε επίσης πως δεν έχουμε σκοπό να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Απλώς επιθυμούμε καμιά φορά να κρύψουμε την κοιλιά μας για να νιώσουμε λίγη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η στιλιστική λύση στην περίπτωση αυτή είναι απλή και ακούει στη φράση «ψευδαίσθηση μέσης». Ας δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τη συγκεκριμένη ψευδαίσθηση.

Όχι στο oversized
Αποφεύγουμε τον πειρασμό να φορούμε φαρδιά και γενικώς oversized ρούχα, καθώς αυτά μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλόσωμες. Αντί επομένως για υπερμεγέθη ρούχα, επιλέγουμε φορέματα και φούστες σε σχήμα Α και ένα μπλέιζερ με βάτες. Με αυτόν τον τρόπο η αναλογία που προκύπτει είναι μεγάλες πλάτες και πλατύς ποδόγυρος, άρα στενότερη η μέση. 

Ναι στη ζώνη, αλλά με τον σωστό τρόπο
Η ζώνη είναι δίκοπο μαχαίρι αν υπάρχει μια φουσκωμένη κοιλιά πίσω της. Αν φορεθεί λάθος, φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των άλλων στην ανύπαρκτη μέση μας. Το μυστικό είναι να κουμπώσουμε τη ζώνη στο στενότερο σημείο της κοιλιάς κι όχι ακριβώς πάνω στο στομάχι μας. Στη συνέχεια τραβάμε το ύφασμα του φορέματος ή της μπλούζας μας προς τα πάνω και καλύπτουμε με αυτό τη ζώνη. Επίσης αποφεύγουμε ζώνες ή αξεσουάρ με έντονα χρώματα γιατί τραβούν την προσοχή. 

© cottonbro / pexels

Αγαπάμε το ντραπέ
Δεν φορούμε φαρδιά μπλουζάκια, το είπαμε ήδη αυτό. Τα ντραπέ tops με πτυχώσεις είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά αν στενεύουν στο ύψος της κοιλιάς. Αν δένονται στη μέση ή κάτω από το στήθος, ακόμα καλύτερα. 

Ναι στα σακάκια, τα γιλέκα και τις ζακέτες
Υπάρχουν δύο κόλπα που μπορούμε να κάνουμε με τα σακάκια, τα γιλέκα, τις ζακετούλες ή τα μπουφάν μας. Πρώτο κόλπο: Φορούμε πουκάμισο ή μπλουζάκι ανοιχτόχρωμο και ένα σκούρο πανωφόρι που το αφήνουμε ξεκούμπωτο. Το σκούρο χρώμα, ως γνωστόν, μαζεύει τη σιλουέτα. Δεύτερο κόλπο: Επιλέγουμε ένα πανωφόρι οποιουδήποτε χρώματος και το φορούμε κουμπωμένο, ώστε να μαζεύει την περίσσεια της κοιλιάς και να την κρύβει.

© Laura Chouette / Unsplash

Στέλνουμε τα βλέμματα στα υπέροχα πόδια μας
Για να το πετύχουμε αυτό, επιλέγουμε το σωστό για μας μήκος του ρούχου μας -πάνω από το γόνατο, κάτω από το γόνατο, στο γόνατο- και φορούμε ένα εντυπωσιακό παπούτσι.