Πώς να κάνουμε απολέπιση σε όλο το σώμα μας
©unsplash/pexels-cottonbro
Beauty

Πώς να κάνουμε απολέπιση σε όλο το σώμα μας

Φυσική και χημική απολέπιση σώματος

Απολέπιση σώματος: Φυσική και χημική απολέπιση αλλά και home made απολεπιστικό

Η φροντίδα του εαυτού μας δεν περιορίζεται μόνο στην περιποίηση του προσώπου μας, αυτού που βλέπουμε στον καθρέφτη με το που ξυπνάμε το πρωί και νιβόμαστε. Είναι και το σώμα μας που χρειάζεται αντίστοιχη φροντίδα με το πρόσωπό μας. Η ωραία επιδερμίδα δηλώνει υγεία και οφείλουμε να την παρέχουμε στον εαυτό μας. Έχουμε λοιπόν τους τρόπους για να φροντίσουμε το σώμα μας. Voilà!

Τα οφέλη της απολέπισης του σώματος
«Η απολέπιση ολόκληρου του σώματος φέρνει ξεκούραση, χαλάρωση και ισορροπία στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή μας», λέει η Kate Broadhurst, η επόπτρια σπα στο Espacio Spa. Όταν γίνεται σωστά, η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην υγιή κυκλοφορία και να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το σκληρό τρίψιμο και η αφαίρεση του ξεφλουδισμένου δέρματος θα το αφήσει φρέσκο, λείο, ενυδατωμένο και απαλό.

Πώς να κάνουμε απολέπιση σε όλο το σώμα μας
©unsplash/chris-jarvis

Φυσική Απολέπιση
Σύμφωνα με τον Dr. Patel, υπάρχουν δύο τύποι απολέπισης. Ο πρώτος τύπος είναι η «φυσική απολέπιση» και πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. «Η φυσική απολέπιση χρησιμοποιεί ένα εργαλείο ή μια συσκευή για να αφαιρέσει το νεκρό στρώμα του δέρματος», σημειώνει ο Dr. Patel, τονίζοντας πως τα ισχυρά απολεπιστικά σώματος πρέπει να αποφεύγονται στο πρόσωπο. Κατακάθι καφέ, αλάτι και ελαφρόπετρα, είναι κάποια φυσικά υλικά απολέπισης, αλλά το πιο γνωστό εργαλείο είναι μια στεγνή βούρτσα ή λούφα. «Το στεγνό βούρτσισμα έχει διπλή λειτουργία: Όχι μόνο βοηθά στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων, αλλά μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. «Η λούφα σε συνδυασμό με το σαπούνι, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το ανώτερο στρώμα του. Προσοχή: Φροντίστε να πλένετε καλά τα εργαλεία απολέπισης μετά από κάθε χρήση!

Χημική Απολέπιση
Η δεύτερη επιλογή είναι η χημική απολέπιση, στην οποία χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα που έχουν οξέα και συνδυασμούς χημικών ουσιών με αποτέλεσμα να χαλαρώνουν τους δεσμούς μεταξύ του ανώτερου στρώματος των κυττάρων. «Συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ, τα άλφα υδροξύ-οξέα και η μπακουχιόλη απολεπίζουν το δέρμα και ανοίγουν τους πόρους», σημειώνει ο Dr. Patel. «Τα παράγωγα της βιταμίνης Α, όπως η ρετινόλη ή η τρετινοΐνη, επίσης απολεπίζουν. «Ένα «καλό» καθαριστικό θα καθαρίσει και θα απολεπίσει χωρίς να «ενοχλήσει» το φυσικό pH του δέρματος (που είναι το μεγάλο φράγμα προστασίας μας)», λέει η Cynthia King, διευθύντρια σπα στο Spa Inns of Aurora.

Πώς να κάνουμε απολέπιση σε όλο το σώμα μας
©unsplash/daniele-levis-pelusi

Home made απολεπιστικό!
Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε το δικό σας απολεπιστικό. Συνδυάστε μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, μισό φλιτζάνι αλεσμένο καφέ και μερικές σταγόνες λάδι σώματος. Από εκεί, ξεκινήστε τη διαδικασία απολέπισης αρχικά με στεγνό βούρτσισμα και στη συνέχεια απολεπίστε με το μείγμα σε ζεστό ντους ή μπάνιο. Όσο για τα οφέλη αυτής της συγκεκριμένης φόρμουλας; Η καστανή ζάχαρη είναι ένα φυσικό και απαλό απολεπιστικό, ενώ ο καφές προσθέτει καφεΐνη για να βελτιώσει την κυκλοφορία και να τονώσει το δέρμα. Απλώς μην ξεχνάτε να ενυδατώσετε με μία κρέμα ή λοσιόν όταν τελειώσετε την απολέπιση, γιατί αποτελεί το τελευταίο βήμα που πρέπει να κάνετε για ένα απαλό και υγιές δέρμα.

Πώς να κάνουμε απολέπιση σε όλο το σώμα μας
©unsplash/christin-hume

Κορίτσια και αγόρια φροντίζουμε το σώμα μας, αγαπάμε τον εαυτό μας!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice