5 tips που πρέπει να γνωρίζει κάθε κορίτσι με φακίδες
© Unsplash
Beauty

Η ακαταμάχητη γοητεία των φακίδων και τα κορυφαία tips για να τις αναδείξετε

Πώς θα εκμεταλλευτείτε σωστά το φυσικό σας πλεονέκτημα

Οι celebrities που αγαπήσαμε για τις φακίδες τους και 5 κατάλληλες τεχνικές για να αναδείξετε και εσείς τις δικές σας

Penelope Cruz, Nadja Auermann, Patti Hansen. Αυτές είναι μερικές από τις πιο σέξι κυρίες όλων των εποχών, οι οποίες είχαν φακίδες. Ακόμη και αυτές όμως, υπήρξαν φορές που χρειάστηκε να τις κρύψουν κάτω από καλοφτιαγμένα μακιγιάζ. Έτσι, πολλοί άνθρωποι συχνά αναρωτιούνται: «Έχει φακίδες η Megan Fox;». Και πράγματι, είναι πολύ σπάνιο να μπορέσεις να διακρίνεις τις φακιδούλες της στις περισσότερες φωτογραφίες της ηθοποιού, παρότι δείχνουν τόσο χαριτωμένες στο πρόσωπό της. Οποιοσδήποτε μπορεί να έχει φακίδες, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Στην πραγματικότητα, η λίστα με τις όμορφες γυναίκες με φακίδες, συμπεριλαμβανομένων ηθοποιών, μοντέλων και μουσικών, είναι μεγάλη. Πολλές από αυτές, μάλιστα, οφείλουν μέρος της γοητείας τους, ακόμη και της επιτυχίας τους στις φακίδες τους. Αυτές είναι οι κυρίες που είχαν το θάρρος, ανεξαρτήτως εποχής και τάσεων, να υποστηρίξουν το όμορφο και πολύ φυσικό τους χαρακτηριστικό και η τόλμη τους αυτή τους αποζημίωσε.

Αν από μικρή ηλικία είχες φακίδες στο πρόσωπό σου, είναι πιθανό να αισθάνθηκες κάποιες φορές διαφορετική σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πορσελάνινα παιδικά προσωπάκια. Ενώ, οι φακίδες είναι πανέμορφες, συχνά αν τις διαθέτουμε, χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσουμε. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια ένα πρόσωπο γεμάτο φακίδες έχει γίνει επιδίωξη πολλών γυναικών, αφού θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες και πιο καυτές τάσεις ομορφιάς. Οι φακίδες έχουν τη θέση τους τόσο στις πασαρέλες, όσο και στα Instagram των γκουρού της μόδας και της ομορφιάς. Ακόμη και το TikTok λάνσαρε πρόσφατα ειδικό φίλτρο που δημιουργεί στο πρόσωπο εφέ φακίδων.

Tips για να αναδείξετε φυσικά τις φακίδες σας 

Τα καλά νέα είναι, λοιπόν, ότι όσοι έχουν φακίδες εκ φύσεως μπορούν πλέον να σταματήσουν να νιώθουν αμήχανα και να τις κρύβουν κάτω από το make up τους. Άλλωστε, οι φακίδες κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται νεότερο, ενώ από πολλούς makeup artist χαρακτηρίζονται ως το απόλυτο αντιγηραντικό «εργαλείο». Μάλιστα, οι ειδικοί προτείνουν μέχρι και να τις σκουρύνετε ή να προσθέσετε μερικές ακόμη, ώστε να τονίσετε σημεία του προσώπου σας. Εμείς παρακάτω θα σας αποκαλύψουμε κάποιες τεχνικές με τις οποίες θα μπορέσετε να αναδείξετε φυσικά τις φακίδες που ήδη έχετε.

1. Κάντε απολέπιση
Το γυαλιστερό και λείο δέρμα, που δημιουργεί η διαδικασία της απολέπισης, θα βοηθήσει τις φακίδες σας να ξεχωρίσουν.

2. Ενυδατώστε καλά το πρόσωπό σας και στη συνέχεια προσθέστε αντηλιακό
Ναι, πρέπει να βάζετε αντηλιακό παντού και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως ακριβώς μας συμβούλευε η μαμά μας όταν ήμασταν μικρές. Ωστόσο, πριν το αντηλιακό, φροντίστε να εφαρμόσετε μια καλή ποσότητα ενυδατικής κρέμας στο πρόσωπό σας. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα προϊόν με δείκτη τουλάχιστον SPF 50 για να αποφύγετε την εμφάνιση κηλίδων από τον ήλιο που θα κρύψουν τις φακίδες σας.

3. Επιλέξτε κατάλληλο αλλά ελαφρύ μακιγιάζ
Χρησιμοποιήστε ένα πολύ ελαφρύ concealer ή foundation για τυχόν μαύρους κύκλους και ατέλειες που θέλετε να κρύψετε. Ακόμη, η επιλογή της πούδρας μπορεί να δώσει μια ομοιομορφία στην επιδερμίδα σας, χωρίς να καλύψει τις φακίδες σας. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι απαραίτητο να κρύψετε κάθε κόκκινο στίγμα ή σπυράκι. Αλλώστε, όλες τα έχουμε και είναι μέρος της φυσικής μας ομορφιάς.

5 tips που πρέπει να γνωρίζει κάθε κορίτσι με φακίδες
© Unsplash

4. Προσθέστε μπόλικο ρουζ και highlighter
Μόλις τελειώσετε το βασικό σας μακιγιάζ, φωτίστε τα μήλα στα μάγουλά σας με ένα ελαφρύ ρουζ και ένα highlighter και δημιουργήστε μια ελαφρώς ηλιοκαμένη εμφάνιση. 

5. Δώστε ρεσιτάλ στα μάτια
Μπορείτε να εκτονώσετε όλη τη δημιουργικότητά σας στα μάτια σας, προσθέτοντας πολλές στρώσεις μάσκαρας και έντονο μολύβι φρυδιών. Αν συνηθίζετε να κάνετε ακόμη πιο βαρύ μακιγιάζ, τότε τολμήστε το και τώρα. Οι φακιδούλες ταιριάζουν με οτιδήποτε, γι' αυτό μη διστάσετε να τις συνδυάσετε είτε με ένα δραματικό cat-eye, είτε με μπλε σκιά ματιών ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. Δείχνουν εκπληκτικές σε κάθε εκδοχή.

5 tips που πρέπει να γνωρίζει κάθε κορίτσι με φακίδες
© pexels

Αν, βέβαια, δεν έχετε ίχνος φακίδας στο πρόσωπό σας, τότε μην πανικοβάλλεστε και-προς θεού- μην καθίσετε στον ήλιο για να αποκτήσετε. Από στυλό με φακίδες μέχρι χέννα, υπάρχουν διάφοροι  τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε το εφέ φακίδων. Είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεστε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice