Αυτά είναι τα top 5 κουρέματα της άνοιξης για μια φρέσκια αλλαγή στο look σας
© Instagram
Beauty

Τα top 5 κουρέματα της άνοιξης για μια αλλαγή στο look σας

Λέμε αντίο στον χειμώνα δοκιμάζοντας τα πιο hot κουρέματα της σεζόν.

HAIR TRENTS SS 23: Τα τρέχοντα hair trends για την Άνοιξη 2023 προστάζουν κοντά καρέ, έντονα layers με 90s αναφορές και ιδιαίτερα pixies

Μαζί με την αναζωογονητική ενέργεια που φέρνει η άνοιξη, συχνά γεννιέται η επιθυμία για μια φρέσκια αλλαγή στην εμφάνισή μας. Μπορεί να είναι κάτι απλό όπως ένα καινούριο αξεσουάρ, είτε κάτι πιο σύνθετο όπως μια πλήρης ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας. Δεν είναι μυστικό όμως, ότι την πιο αισθητή ανανέωση στο look μας, θα την δώσει πάντοτε ένα νέο κούρεμα μαλλιών, το οποίο θα είναι εμπνευσμένο από τα τρέχοντα hair trends της νέας σεζόν.

Κάνοντας μια έρευνα στα social των celebrities, είδαμε την Hailey Bieber να μπαίνει από νωρίς στο πνεύμα της άνοιξης, κόβοντας τα μαλλιά της σε ένα κοντό και ίσιο καρέ (μια από της μεγαλύτερες τάσεις για φέτος). Η Jenna Ortega επέλεξε το πιο σύγχρονο shag που παίζει αυτή την στιγμή, ενώ τα κουρέματα με το φιλάρισμα των 90s και τα ιδιαίτερα κοντά pixies, έχουν ήδη υιοθετηθεί από τα περισσότερα «it» girls. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.

Το κούρεμα της Rachel (C-shape)

 

Το «C-shape» κούρεμα είναι εμπνευσμένο από τα 90’s με early 00s και αυτή που το φόρεσε καλύτερα είναι η Rachel (Jennifer Anniston) στα φιλαράκια. Πρόκειται για ένα φιλαριστό κούρεμα, με κύριο χαρακτηριστικό του τις καμπυλωτές μπροστινές τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο, σχηματίζοντας το γράμμα «C». Είναι το απόλυτο στιλ κουρέματος για όσες αναζητούν σχήμα, κίνηση και όγκο στο κούρεμά τους, χωρίς ιδιαίτερο styling. Αναδεικνύει κάθε υφή μαλλιών, προσθέτοντας ένα οπτικό ενδιαφέρον στα ίσια μαλλιά αλλά και ένα όμορφο σχήμα στα πιο σγουρά.  

Κοντό καρέ σε ίσια γραμμή

Το νέο look της Hailey Bieber φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Ναι λοιπόν, τα κλασσικά blunt bobs που φτάνουν μέχρι το πιγούνι επιστρέφουν, κυριεύοντας ήδη τις φετινές τάσεις για την άνοιξη του 2023. Το συγκεκριμένο κούρεμα είναι μια υπέροχη επιλογή για κάθε τύπο μαλλιών, αλλά αν η τρίχα σας είναι λεπτή και αναζητάτε μια πιο «γεμάτη» όψη στα μαλλιά σας, θα ευνοηθείτε θεαματικά. Μπορείτε να το στιλιζάρετε όπως η Hailey σε ένα σύγχρονο «επιμελώς- ατημέλητος» ύφος, ή να του δώσετε μια πιο retro αισθητική γυρνώντας προς τις άκρες του προς τα έξω.

 Κομψά shags

Η Jenna Ortega, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια της σειράς «Wednesday»,τοποθετεί ξανά στο προσκήνιο την τάση με τα shag κουρέματα. Οκ, τα έντονα shaggy κοψίματα τα είδαμε αρκετά τα τελευταία χρόνια —θυμάστε το«wolf cut»; Αυτή την άνοιξη όμως τα shags έχουν μια πιο chic version,με ξεκάθαρη 70s αναφορά. Ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα πιο ήπιο φιλάρισμα που δένει με το σχήμα του προσώπου και προσθέστε μακριές «curtain» αφέλειες που ταιριάζουν υπέροχα.

Pixie, αλλά αλλιώς

 

Τα «υβριδιακά» pixie κουρέματα είναι η απόλυτη statement τάση αυτής της σεζόν και ήδη πολλές celebrities τα έχουν τολμήσει. Πρόκειται για κάποιες διαφορετικές και λίγο πιο μακριές εκδοχές του κλασικού κοντού pixie, με πιο δυναμικά σχήματα, έντονα layers και φυσική υφή. Πέρσι είδαμε παντού το λεγόμενο «mixie», έναν συνδυασμό του mullet και του pixie. Φέτος την άνοιξη, η γκάμα μεγαλώνει περισσότερο με το λίγο πιο μακρύ «bixie», το οποίο θυμίζει ένα πολύ κοντό bob, ενώ το «shixie» εμφανίζεται δειλά, ως μια μίξη του pixie με το shag. Συζητήστε με τον κομμωτή σας για το τί θα ταίριαζε στο δικό σας πρόσωπο και τύπο μαλλιών.

Butterfly

Το TikTok είναι υπεύθυνο για πολλές τάσεις στα μαλλιά τον τελευταίο καιρό και το κούρεμα butterfly είναι ένα από τα πιο περιζήτητα αυτή τη στιγμή. Απόλυτη έμπνευση είναι η Σουηδή influencer Matilda Djerf με τα πλούσια κυματιστά της μαλλιά και τα παιχνιδιάρικα layers που πλαισιώνουν υπέροχα το πρόσωπο της, θυμίζοντας κάτι από τα φτερά μιας πεταλούδας. Είναι το ιδανικότερο κούρεμα για όσες θέλουν να ανανεώσουν τα μακριά τους μαλλιά, προσθέτοντάς τους sexy όγκο και ανάλαφρη κίνηση. Για μια πολυπόθητη90s εμφάνιση ζητήστε έντονο φιλάρισμα και ολοκληρώστε το look με ένα blow out με στρογγυλή βούρτσα. Αν πάλι προτιμάτε ένα πιο ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα, ζητήστε μακριά layers τα οποία θα βρίσκονται κυρίως γύρω από το πρόσωπο.  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice