Tweezers: Η Κατερίνα Θεοφιλοπούλου δημιούργησε το πιο girly και μη, brow bar για εντυπωσιακά φρύδια και βλεφαρίδες

Υπηρεσίες lash lift, brow lift, καθαρισμός φρυδιών και special θεραπείες είναι μόνο μερικά από όσα θα βρεις στο κεντρικό brow bar

Κατερίνα Θεοφιλοπούλου, η ιδιοκτήτρια του Tweezers, brow bar μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο της εγχείρημα με υπηρεσίες αποκλειστικά για φρύδια και βλεφαρίδες

Ξαπλώνω στην ανατομική μαύρη πολυθρόνα όσο η γλυκύτατη Λάουρα ξεκινά να κάνει τα μαγικά της για αρχή με το τσιμπιδάκι της. Λίγο πριν αρχίσουμε με ρωτάει με διάπλατο χαμόγελο και συνωμοτικό ύφος «θέλεις να κλείσουμε την κουρτίνα μην σε δει κανείς;». Αισθάνομαι για λίγο σαν να παίζω σε ταινία μυστηρίου-δράσης και της απαντάω ευγενικά «ευχαριστώ, ξέρουν όλοι ότι είμαι εδώ». O χώρος minimal, girly με ροζ, λευκές και μαύρες λεπτομέρειες, που σου φτιάχνουν αμέσως την διάθεση, όσο οι ωραίες μουσικές ηχούν και εσύ απολαμβάνεις τις υπηρεσίες. Εντυπωσιακό μεταλλικό «Shape your gaze» δίνει μια glam όψη στο χώρο, στρόγγυλοι καθρέφτες τριγύρω, ροζ stand με προϊόντα περιποίησης φρυδιών και βλεφαρίδων και μια μαύρη κουρτίνα που ανοιγοκλείνει, δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό. 

© Μαριάννα Μανωλοπούλου

Περπατώντας στην Βουλής, θα πέσεις πάνω στο Tweezers (με τη γραμματοσειρά της Barbie στην πινακίδα), το brow bar έχει ένα μήνα μόνο που άνοιξε και προσφέρει ξεχωριστές υπηρεσίες αποκλειστικά για φρύδια και βλεφαρίδες. Στον επάνω χώρο κάνεις lash lift και ότι σχετίζεται με την περιποίηση των φρυδιών και στον κάτω extension ενώ από τον Σεπτέμβρη θα προστεθούν και σεμινάρια. Η Κατερίνα ήταν γραφίστας αλλά αποφάσισε να γίνει ειδικός εφαρμογών αισθητικού μόνιμου μακιγιάζ. Ξεκίνησε με το τατουάζ φρυδιών και το νυφικό μακιγιάζ για αρκετά χρόνια. Σήμερα μετρά 19 χρόνια εμπειρίας, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2000 εφαρμογές μόνιμου μακιγιάζ στο δεύτερο σποτ «Katerina Theofilopoulou Pmu» που διατηρεί μέχρι και σήμερα στο Κολωνάκι. «Το Tweezers brow bar ήταν μια ιδέα που είχα εδώ και πολλά χρόνια. Όταν εξειδικεύεις τις υπηρεσίες -μιας και είναι ένας χώρος που ασχολείται μόνο με τα φρύδια και τις βλεφαρίδες- ο κόσμος στην αρχή αντιδράει κάπως διστακτικά. Όμως εγώ πιστεύω σε αυτό το εγχείρημα όπως και στο άλλο μου μαγαζί στο Κολωνάκι που είναι αποκλειστικά για μόνιμο μακιγιάζ. Είναι δυο τελείως διαφορετικά spots, στο ένα προσπαθείς να αναδομήσεις, να θρέψεις την τρίχα και να ξαναβγεί και στο άλλο αφού έχεις δοκιμάσει όλα τα παραπάνω τότε προχωράς σε ημιμόνυμο μακιγιάζ. Πρώτα δοκιμάζουμε με τον απλό τρόπο που είναι και πιο φυσικός και σε βάθος χρόνου το βλέπουμε. Μη ξεχνάμε ότι οι τρίχες των φρυδιών μας είναι το πρώτο που χάνουμε και το πρώτο που ξεθωριάζει».

Η Κατερίνα Θεοφιλοπούλου στο Tweezers © Μαριάννα Μανωλοπούλου

Τι ταιριάζει στο πρόσωπο και τα μάτια μου για να αναδείξω περισσότερο το βλέμμα, την ρωτώ: «Επιδιώκουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια χωρίς περιττές εντάσεις και προσθήκες που αλλοιώνουν την εικόνα. Το lash lift είναι η no 1 υπηρεσία για άτομα που δεν θέλουν να βάλουν extension ή επιθυμούν να απαλλαγούν από την μάσκαρα. Αν έρθει κάποια με πολύ κοντή βλεφαρίδα δεν θα την κάνουμε τεράστια, θα γίνει λίγο πιο μακριά από αυτή που έχει, δεν είναι όλα για όλους ».

Η Λάουρα διαλέγει το σωστό patch με βάση το κάθε μάτι μου, την βλεφαρίδα και το πώς πέφτει το βλέφαρο μου και ξεκινάμε αμέσως για lash lift. «Εφόσον κάνουμε την σωστή επιλογή, κολλάμε το patch πάνω στο βλέφαρο, συνεχίζουμε και κολλάμε τις βλεφαρίδες πάνω στο patch για να πάρει την καμπύλη που εμείς θέλουμε, βάζουμε το πρώτο gel χωρίς να ακουμπάει τη ρίζα και τις άκρες, καθαρίζουμε με στεγνή μπατονέτα, και στη συνέχεια τοποθετούμε 2η φορά gel με τον ίδιο απαιτούμενο χρόνο. Στο τέλος, βγάζουμε το δεύτερο gel, βάφουμε τις βλεφαρίδες με βαφή, και μόλις τελειώσουμε βάζουμε ένα ενυδατικό, ξεκολλάμε το patch, βγάζουμε τις κόλλες με νεράκι, χτενίζουμε τις βλεφαρίδες και είμαστε έτοιμες» προσθέτει η Λάουρα όσο μου εξηγεί βήμα βήμα τι συμβαίνει.

Μετά από 45 λεπτά, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και κρατάει περίπου ένα μήνα. Αν θέλεις να κρατήσει παραπάνω μπορείς στις 20 μέρες να το ανανεώσεις. Μετά από 24 ώρες μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με τις βλεφαρίδες σου, να βάλεις μάσκαρα, να τις βουρτσίζεις κλπ.

Mια άλλη τάση είναι το brow lift ή αλλιώς το brow lamination μια πιο πρόσφατη τεχνική φρυδιών που έκανε δυνατή εμφάνιση το τελευταίο διάστημα στην βιομηχανία της ομορφιάς. Το brow lamination ενδείκνυται σε φρύδια άτονα ή σε τρίχες με καθοδική και ακανόνιστη φορά, και μέσα σε 45 λεπτά σου δίνει μια τελείως διαφορετική εικόνα ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού σχεδόν διπλασιάζονται σε πάχος και σε όγκο. «Έρχονται για brow lift γυναίκες από 18 μέχρι 70 ετών. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται σε όλους, δεν έχουν κατανοήσει αρκετοί για ποιο λόγο το κάνουν, το βλέπουν σε ένα περιοδικό ή στα social και έρχονται απλώς να το δοκιμάσουν. Χρειάζεται να έχεις όμως την κατάλληλη δομή στο μάτι και στα οστά, ακόμη και ο χρωματισμός του ματιού παίζει ρόλο. Αν κάνουμε σε εσένα που είσαι μελαχρινή με κοντά μαλλιά και έχεις μικρό μέτωπο, το βλεμμα σου θα βαρύνει με τη τεχνικη αυτή» συνεχίζει η Κατερίνα.

Τα extension είναι για γυναίκες που έχουν λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεση τους για να κάνουν συντήρηση κάθε 28-30 μέρες, με πιο ακριβές τις 6D (πιο γεμάτες και μακριές βλεφαρίδες). «Μας παίρνει από 1-2 ώρες για να δημιουργήσουμε το αποτέλεσμα που έχουμε επιλέξει από κοινού. Χρειάζεται να τις χτενίζεις, να τις πλένεις με ειδικό σαπουνάκι ενώ δεν πρέπει να ξεβάφεσαι με ντεμακιγιάζ με λάδι. Το εφέ τους είναι εντυπωσιακό, βέβαια εξαρτάται από τη βάση σου. Οι βλεφαρίδες έχουν τον δικό τους κύκλο ζωής, κάθε μέρα χάνουμε 2-3 οπότε όταν έρχεται μια κοπέλα να κάνει extension, δεν ξέρουμε σε ποια φάση θα την πετύχουμε».

Εκτός από τα παραπάνω, μπορεί κάποιος να κάνει full brow shaping. Οι υπηρεσίες καθαρισμού φρυδιών ξεκινούν διαρκούν ένα δεκάλεπτο, ενώ το full brow shaping + tint περιλαμβάνει περιποίηση, σχηματισμό με κερί/κλωστή/τσιμπιδάκι και βαφή για πιο grande αποτέλεσμα ή χέννα που έχει ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια. Για αρχή σου κάνουν πήλινγκ, βγάζουν τα νεκρά κύτταρα έπειτα δίνουν το κατάλληλο σχήμα και σε μισή ώρα είσαι έτοιμος. «Αρκετοί είναι και οι άντρες που μας επισκέπτονται γι αυτό υπάρχει και η υπηρεσία Men's brows. Όπως και οι έφηβοι γι αυτό και έχουμε την αντίστοιχη υπηρεσία Teenage brows».

Εδώ μπορείς ακόμα να προμηθευτείς και τα απαραίτητα προιόντα όπως: είδη styling τύπου brow gel, μολύβια για φρύδια, μάσκαρα για βλεφαρίδες, μολύβια για μάτια, ψαλιδάκια, τσιμπιδάκια, θεραπείες για βλεφαρίδες και φρύδια, ειδικά σαπουνάκια για να πλένεις τις βλεφαρίδες(κυρίως για τα extension) αλλά και ένα μικρό stand με lip balm σε εντυπωσιακή μεταλιζέ συσκευασία.

© Μαριάννα Μανωλοπούλου
© Μαριάννα Μανωλοπούλου
© Μαριάννα Μανωλοπούλου
© Μαριάννα Μανωλοπούλου

Για να καταλήξει: «Προσφέρουμε υπηρεσίες μικρές, φθηνές και γρήγορες που μπορούν να σου αλλάξουν το βλέμμα. Θέλω σιγά σιγά να εξελιχθούμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας brand με μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης φρυδιών και styling. Μέχρι τα Χριστούγεννα πιστεύω θα μπορέσουμε να βγάλουμε την σειρά».

Extra info: Αν θέλεις φυσικά μπορείς να κάνεις αποτρίχωση με κλωστή και στο άνω χείλος, στα μάγουλα, στο πηγούνι, στις φαβορίτες και σε όλόκληρο το πρόσωπο.

Tweezers, Βουλής 16, Αθήνα, 2103247333