Οι 5 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023

Πάρε έμπνευση για το επόμενο σου ραντεβού για μανικιούρ

Nail trends Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023: Τα σχέδια, τα χρώματα και οι nail art τεχνικές που τρεντάρουν αυτή τη σεζόν.

Το μανικιούρ είναι ένα βασικό κομμάτι μιας εμφάνισης και, για αρκετές από εμάς, ένα μέσο έκφρασης της διάθεσης και του προσωπικού μας στιλ. Επομένως, η επιλογή του χρώματος ή του σχεδίου είναι μια διαδικασία που λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν και μια λίστα με τα πιο ενημερωμένα nail trends μοιάζει απαραίτητη. Για αυτήν τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι, θα δούμε ιριδίζοντα χρώματα στα νύχια που αντανακλούν μαγικά το φως του ηλίου. Το μινιμαλιστικό nude μανικιούρ τελειοποιείται δίνοντας στα νύχια μέγιστη λάμψη, ενώ το κλασικό γαλλικό περνάει στην πιο σικ εκδοχή του. Αν αγαπάς το nail art, αυτή την σεζόν βρίσκεται στο peak του με τα ιδιαιτέρα 3D σχέδια να ξεχωρίζουν. Το χρώμα που θα δούμε παντού; Εκτυφλωτικό lime πράσινο. Μάθε περισσότερα παρακάτω.

Ιριδίζουσα λάμψη
Η viral τάση των «chrome» ή αλλιώς «glazed donut» νυχιών που ταυτίστηκε με την Hailey Bieber παραμένει και είναι πιο λαμπερή από ποτέ. Μιλάμε για πολύ έντονα, ιριδίζοντα νύχια που αντανακλούν μοναδικά το φως και συνήθως δημιουργούνται με την χρήση ενός περλέ top coat ή με την ειδική πούδρα νυχιών με το εφέ χρωμίου. Για αυτή την άνοιξη, ξεχωρίζουν τα chrome nails στις γλυκές αποχρώσεις της βανίλιας όπως και τα ιριδίζοντα λιλά, ροζ και baby blue, τα οποία θα δούμε σίγουρα και το καλοκαίρι.

3D σχέδια
Τα τρισδιάστατα νύχια είναι μια εντυπωσιακή και άκρως δημιουργική τάση, η οποία έχει ταράξει τον κόσμο του nail art αυτή τη στιγμή. Σκέψου το σαν μια τεχνοτροπία «γλυπτικής» νυχιών όπου με την βοήθεια μιας φόρμουλας (τζέλ ή ακρυλικό) δημιουργούνται μοναδικά ανάγλυφα μοτίβα πάνω στα νύχια. Από τα άμορφα και σφαιρικά σχήματα σε φουτουριστικό ύφος που τρεντάρουν αυτή τη στιγμή, μέχρι τις πιο μαξιμαλιστικές επιλογές σε girly στιλ, οι επιλογές πραγματικά δεν σταματούν.

Νύχια lip gloss
Ο κόσμος ασχολείται πιο πολύ από ποτέ με το skincare, δημιουργώντας τάσεις όπως το λεγόμενο «clean girl aesthetic» με το σούπερ υγείες δέρμα και τα λαμπερά μαλλιά. Το νύχια ακολουθούν και αυτά στην ίδια λογική και γυαλίζουν τόσο έντονα, σαν να περάστηκαν με ένα διαφανές lip gloss. Για να πετύχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, βασική προϋπόθεση είναι ένα καθαρό και απόλυτα περιποιημένο μανικιούρ. Το χρώμα αποτελείται από μια ουδέτερη, ημιδιαφανή βάση κοντά στον τόνο της επιδερμίδας και ολοκληρώνεται από ένα top coat με έντονη λάμψη.

Lime πράσινο
Οι φετινές spring/summer πασαρέλες ανακηρύξαν το πιο hot χρώμα αυτής της σεζόν και είναι το εκτυφλωτικό lime πράσινο. Αρχίζει ήδη να εμφανίζεται δειλά δειλά στα ανοιξιάτικα μανικιούρ και θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε ακόμα πιο πολύ το καλοκαίρι, αναδεικνύοντας την ηλιοκαμένη μας επιδερμίδα. Αν σε τρομάζει η έντασή του, πρόσθεσέ το ως λεπτομέρεια πάνω από μια ουδέτερη βάση ή στις άκρες του γαλλικού.

Micro french
Το γαλλικό μανικιούρ έχει επιστρέψει για τα καλά τα τελευταία χρόνια και το έχουμε δει σε αρκετές εκδοχές του. Η τελευταία ενημέρωσή του ακούει στο όνομα «micro french» ή αλλιώς «baby french» και ουσιαστικά είναι μια ακόμη πιο μινιμαλιστική εκδοχή του κλασικού french manicure. Η συγκεκριμένη τεχνική αφορά κυρίως τα πιο κοντά νύχια (τεχνητά ή φυσικά), καθώς στις άκρες τους περνιέται μια λεπτεπίλεπτη γραμμή στο κλασικό λευκό, ή σε έντονα χρώματα.