Μεταμόσχευση φρυδιών, η νέα τρέλα του Χόλιγουντ

Πετάξτε τα τσιμπιδάκια!

Μεταμόσχευση φρυδιών: Η νέα χειρουργική διαδικασία για πυκνά, γεμάτα φρύδια.

Αν τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής, όπως λένε οι έντεχνοι, τότε τα φρύδια είναι οι τέντες της. Συνεχίζοντας τον παραλληλισμό, αν έχεις δώσει ένα κάρο λεφτά για να φτιάξεις τα τέλεια κουφώματα, δεν κρατάς τσουρούτικες τέντες, έτσι δεν είναι; Αυτό πρέπει να σκέφτηκαν οι πλούσιοι και διάσημοι και, αφού περιποιήθηκαν τα μάτια τους με κάθε τρόπο, κρέμα και νυστέρι, στράφηκαν και στα φρύδια τους. 

Η νέα τρέλα του Χόλιγουντ ονομάζεται μεταμόσχευση φρυδιών και μη σπεύσετε να αναφωνήσετε «έλα Χριστέ και Παναγιά!». Που άμα θέλετε, αναφωνήστε το, κουμάντο δε θα σας κάνουμε. 

Ενώ παλιά το πρότυπο ομορφιάς μας υποχρέωνε να βγάζουμε τα φρύδια μας με το τσιμπιδάκι και να αφήνουμε μια λεπτή γραμμούλα, τώρα τα πράγματα άλλαξαν και τα φρύδια πρέπει να είναι γεμάτα και πολύ τριχωτά. Δηλαδή ο Εθνάρχης (Κωνσταντίνος Καραμανλής) σήμερα θα ήταν τέρμα in fashion!

Η μεταμόσχευση φρυδιών μοιάζει με τη μεταμόσχευση μαλλιών. Από μέρη του κεφαλιού, συνήθως από το πίσω μέρος όπου οι τρίχες είναι πολλές και δεν πέφτουν, συλλέγονται ωοθυλάκια και εμφυτεύονται στην περιοχή των φρυδιών. Σιγά σιγά αυτά θα πιάσουν ρίζα, θα φυτρώσουν, θα ανθίσουν, θα φουντώσουν, θα σας μεταμορφώσουν σε Φρίντα Κάλο. 

Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, άρα δεν είναι κάνα βαρύ χειρουργείο, αλλά έχει και τα προβληματάκια της. Η ανάρρωση, καταρχήν, είναι επώδυνη. Κατά δεύτερον, όπως σε κάθε μεταμόσχευση, υπάρχει ο κίνδυνος απόρριψης. Επιπλέον, οι τρίχες για να φυτρώσουν και να γίνουν κανονικά φρύδια χρειάζονται περίπου 10 μήνες. 

Οι μεταμοσχεύσεις φρυδιών δεν είναι φθηνές. Στις ΗΠΑ κοστίζουν όσο μια πλαστική μύτης, ας πούμε. Το πιο προβληματικό κομμάτι είναι όμως το εξής: Επειδή οι θύλακες προέρχονται από το τριχωτό, άπαξ και πιάσουν και φυτρώσουν, θα μεγαλώνουν όπως και τα μαλλιά μας, άρα θα θέλουν τακτικά κούρεμα! Καταπληκτικά!

Η Κρίσι Τέιτζεν είναι μία από τις ελάχιστες διασημότητες που παραδέχτηκε πως έβαλε φρύδια και χαρακτηρίζει την κίνησή της «ευλογία και κατάρα» συνάμα. Η πρώην μοντέλα πάσχει από αλωπεκία και η μεταμόσχευση φρυδιών έμοιαζε με μονόδρομο. Μοιράστηκε το μυστικό της στα 42 εκατομμύρια ακολούθους της στο instagram με παρησσία στα τέλη του 2021. 

Φημολογείται πως οι περισσότερες εμφυτεύσεις έχουν γίνει από ηθοποιούς κι όχι από μοντέλα. Και όχι μόνο στο Λος Άντζελες αλλά και την Τουρκία, όπου ανθεί και η βιομηχανία της μεταμόσχευσης μαλλιών. Πάντως, οι ειδικοί που τις πραγματοποιούν υπόσχονται απόλυτη εχεμύθεια. Τάφος!