Η ώρα να δοκιμάσουμε και εμείς το “Glazed Donut” trend έφτασε
©Instagram/ @ helenachristensen/ haileybieber/ sarahharris
Beauty

Η ώρα να δοκιμάσουμε και εμείς το «Glazed Donut» trend έφτασε

H μάστερ του skincare, Hailey Bieber, έδωσε το σύνθημα: "Γλασαρισμένο ντόνατ" !

«Glazed Donut» trend: Η απόλυτη τάση στον κόσμο του skincare και ο τρόπος για να το πετύχεις 

Όλα ξεκίνησαν όταν το it-girl των social media, Hailey Bieber, πόσταρε ένα βίντεο στο κανάλι της στο Youtube. Μας έδειξε αναλυτικά την βραδινη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου της. «Στόχος μου είναι κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο το πρόσωπό μου να θυμίζει ένα γλασαρισμένο ντόνατ», είχε δηλώσει η ίδια.  
Ποιος θα περίμενε, ότι η αστεία αυτή φράση θα μετατραπεί σε μότο του σύγχρονου skincare. Τα ράφια του Sephora άδεισαν, οι ενυδατικές έγιναν viral και είδος υπό εξαφάνιση. Επικράτησε πανικός. Κεντρικό θέμα συζήτησης των κοριτσοπαρέων, η ρουτίνα περιποίησης προσώπου, την οποία ακολουθούσαν με ιεροτελεστική προσήλωση.  
Παρούσα σε μια από αυτές τις συζητήσεις ενημερώθηκα, έμαθα τα μυστικά πίσω από τη συγκεκριμένη τάση και είμαι έτοιμη να τα μοιραστώ μαζί σας.

Βήμα 1ο 
Ακριβώς όπως συμβαίνει στην επιστήμη, πριν το πρακτικό μέρος, υπάρχει το θεωρητικό. Ποιος είναι λοιπόν ο ορισμός του “Glazed Donut Skin” 
Η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα του προσώπου. Η λαμπερή, αλλά όχι λιπαρή. Η γυαλιστερή, χωρίς ίχνος αφυδάτωσης ή ταλαιπωρίας. Με λίγα λόγια, η καλύτερη δυνατή εκδοχή του προσώπου μας.

Βήμα 2ο 
Και τώρα η θεωρία γίνεται πράξη. Σύμφωνα με την Bieber, όλα ξεκινούν από το σωστό καθαρισμό: το σαπούνι, τον ορό και την ενυδατική. Προσοχή! Τα τρία αυτά προϊόντα είναι απαραίτητο να ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας μας. 
Όσες επιλέγουν ένα πιο “βαρύ” makeup στην καθημερινότητά τους, ακολουθούν την τεχνική του διπλού καθαρισμού. Ένα λαδάκι προσώπου είναι το κλειδί για την επίτευξη μιας λαμπερής και φρέσκιας επιδερμίδας. Όσες θέλουν να απογειώσουν την skincare ρουτίνα τους, επενδύουν σε eye patches, μάσκες και scrub απολέπισης. 

Βήμα 3ο 
Όσον αφορά το makeup, less is more. Κάθε μάστερ της συγκεκριμένης τάσης γνωρίζει ότι όλο το παιχνίδι βρίσκεται στην τοποθέτηση σωστής ποσότητας προιόντων. Αποφεύγουμε την έξτρα επιβάρυνση του προσώπου με επιπλέον προιόντα, καθώς κάτι τέτοιο δημιουργεί μια λιπαρή και ταλαιπωρημένη όψη δέρματος.   
Αφήνουμε στην άκρη τις πούδρες και οτιδήποτε άλλο σε matte. Επενδύουμε σε υγρά highlighters, ρουζ και bronzers, τα οποία χτίζουν μια πιο φυσική βάση. Όσες θέλουν το κάτι παραπάνω, δοκιμάζουν το καφέ eyeliner. Η συγκεκριμένη απόχρωση αναμειγνύεται με το χρώμα των βλεφαρίδων. Το αποτέλεσμα; Φυσικό και καθαρό πρόσωπο. 

Ξεκίνησε από τη Hailey Bieber και αγαπήθηκε από το TikTok. Η ώρα να δοκιμάσουμε και εμείς το “Glazed Donut” trend έφτασε
©Instagram/ @haileybieber

Βήμα 4ο 
Ποτέ πριν φύγουμε από το σπίτι δεν ξεχνάμε το αντηλιακό. Χειμώνα ή καλοκαίρι, με συννεφιά ή με ήλιο, είναι απαραίτητο για ένα σωστά ενυδατωμένο πρόσωπο. Στα χείλια πρωταγωνιστούν τα gloss και τα lip oils, με χρώμα, γλίτερ ή διάφανα. Είναι λαμπερά και κάνουν τα χείλη ζουμερά, γυαλιστερά και ακαταμάχητα! Ακριβώς όπως, ένα γλασαρισμένο ντόνατ. Τέλος, φοράμε το χαμόγελό και την καλή μας διάθεση, διότι όπως είναι γνωστό: η ομορφία πηγάζει πρώτα από μέσα. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice