Ελληνικά  προϊόντα ομορφιάς
KoolShooters on Pexels
Beauty

7 μικρά αλλά θαυματουργά ελληνικά skincare brands

Τα καλύτερα φυσικά ελληνικά προϊόντα ομορφιάς

7 ελληνικές εταιρείες με προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα σας

Η αγορά του skincare αυξάνεται με πυρετώδεις ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες με αποτέλεσμα να ξεφυτρώνουν όλο και περισσότερες νέες εταιρείες διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο. Ανάμεσά τους και  πολλές μικρές με φυσικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης στέκονται επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό τόσο των μεγάλων ελληνικών εταιρειών, όσο και των ξένων. Δημιουργούν αποτελεσματικά προϊόντα, με ωραίες μυρωδιές, σε μίνιμαλ συνήθως συσκευασίες, με μειωμένο αφρό τα περισσότερα καθώς προέρχονται από φυσικά προϊόντα. Με έμφαση στην οικολογική συνείδηση, έχουν κερδίσει μια θέση στην καρδιά των καταναλωτών, προωθώντας την αγάπη και τον σεβασμό στη φύση, τον μινιμαλισμό, τις αγνές πρώτες ύλες. Κάποια από τα προιόντα αυτών των εταιρειών υπάρχουν μόνο σε φαρμακεία ή σε online καταστήματα, κάποια σε φυσικά. Κάναμε την έρευνα μας και διαλέξαμε παρακάτω κάποιες από αυτές που αξίζουν την προσοχή μας, καθώς και τα προιόντα-σταρ της κάθε μίας, ιδανικά για να τα συμπεριλάβετε στην ρουτίνα της ομορφιάς σας. 

Apeiranthos
Πήρε το όνομα της από το ομώνυμο χωριό της Νάξου, τόπο έμπνευσης της ιδρύτριας της Στέλλας Πλιάκη. Στόχος της η δημιουργία προϊόντων ασφαλών και αποτελεσματικών με έντονη την οικολογική συνείδηση. Οι μάσκες και τα balm για τα χείλη είναι προσωπικό αγαπημένο, όπως και το best seller τους, "All over shine"  lip and cheek tint, ένα βάλσαμο highlighter για το πρόσωπo με οργανικό έλαιο καρύδας που ενυδατώνει την επιδερμίδα και της προσδίδει λάμψη.

Labbok
Μια απόλυτα vegan και cruelty free εταιρεία, γνωστή για τα premium έλαια και εκχυλίσματα. Βασισμένη σε κλινικές μελέτες, τα φαρμακευτικά προϊόντα της στοχεύουν να δώσουν μια λύση με φυσικό αλλά και επιστημονικό τρόπο στα καθημερινά προβλήματα της επιδερμίδας. Η αντιγηραντική κρέμα ημέρας και νυχτός του brand προτάθηκαν στα παγκόσμια beauty awards. Εξαιρετικό είναι επίσης και το sold out Micellar Water με πρεβιοτικά. 

Kyklos
Αυτό που τους διαφοροποιεί είναι η καινοτομία με ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με ενεργό οξυγόνο. Έτσι διατηρούνται όλες οι βιταμίνες του ελαιόλαδου, οξυγονώνοντας ταυτόχρονα σε βάθος τα κύτταρα και ενυδατώνοντας την επιδερμίδα. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί το καθημερινό λαδάκι προστασίας του προσώπου, που σε σύγκριση με άλλα αντίστοιχα της αγοράς, α
πορροφάται γρήγορα χωρίς να φράζει τους πόρους και λειτουργεί ως βάση make up θρέφοντας την επιδερμίδα.

DOS
Η εταιρεία επιδιώκει την συνεχή κυτταρική ανανέωση, εξειδικευμένη στις θεραπείες νύχτας και σε εξελιγμένες φόρμουλες για κρέμες ματιών, αγαπάει τα λαμπερά δέρματα και τα θεωρεί δικαίωμα του καθενός. Η βραβευμένη αντιγηραντική θεραπεία νυχτός με κολαγόνο ενυδατώνει και αναπλάθει το δέρμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, θρέφοντας σε βάθος το αφυδατωμένο δέρμα και γεμίζοντας ορατά τις λεπτές και βαθύτερες ρυτίδες.

Euthalia
Εμπνευσμένη από την γιαγιά τους στη Σκόπελο και την καθημερινή χρήση βοτάνων αλλά και τα αρώματα της φύση, δημιουργήθηκε μια σύγχρονη εταιρεία που σέβεται το περιβάλλον, τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και την πλούσια χλωρίδα της χώρας. Βάση για τα περισσότερα προϊόντα είναι το λάδι, τριαντάφυλλο και το κίτρο, συστατικά που συναντάςε και στο αναζωογονητικό τόνερ για την αποφυγή ρίπως και την εξισορρόπηση του PH, ένα από τα best seller της σταρ προιόν της εταιρείας.

Akeso
Το εφάνταστο όνομα προέρχεται από το ρήμα “ακαίομαι”, δηλαδή θεραπεύω, ή από την κόρη του Ασκληπιού και θεά της επούλωσης. Αντίστοιχα και το όραμα της εταιρείας  είναι να προσφέρει ευεξία, υγεία και τόνωση, αναδεικνύοντας τους φυσικούς θησαυρούς του τόπου μας, δημιουργώντας προϊόντα με οργανικό ελαιόλαδο και εκχυλίσματα βοτάνων, όπως ο κίστος, η λυγαριά, το δίκταμο, ο κρίταμος και το φραγκόσυκο. Αν ψάχνετε μια από τις πιο αποτελεσματικές κεραλοιφές της αγοράς, η Akeso έχει την πιο ενημερωμένη λίστα, για τσιμπήματα, για μυκητιάσεις, για σκληρύνσεις αλλά ακόμα και για μωρά.

Mielev
Με πυρήνα την γυναικεία φύση και την συναισθηματική ευφυΐα, περιστρέφονται όλες οι επιστημονικές καινοτομίες της εταιρείας οι οποίες καλύπτουν μια ολιστική προσέγγιση υγείας και ομορφιάς. Στον κόσμο της MIELĒV, το δέρμα διψά για όσα θα το αναζωογονήσουν, θα το θρέψουν και θα το θεραπεύσουν. Με πρωταρχικό μέλημα τη διαρκής φροντίδα του εαυτού μας, όπως προδίδει και η πηγή έμπνευσης του ονόματός της, από το γαλλικό ρήμα elever, που σημαίνει “ανυψώνομαι”. Η εταιρεία παράγει μόνο 4 πολύ προσεγμένα προιόντα, το "la pluie" ένα απαλό καθαριστικό gel, το "l'éclaircie" ένα ενυδατικό serum αντιγήρανσης, τη "la roseraie" μια αντιοξειδωτική, ενυδατική κρέμα προσώπου, και τη "la pétale" μια κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους και σακούλες, συμπληρώνοντας έτσι μια 
ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice