Γυναίκα επιπλέει στο νερό
© Unsplash/ Polina Kuzovkova
Beauty

Face icing: Κάντε «mini botox» με το κόλπο με τα παγάκια

Ανακαλύψτε τα πολλά και θαυματουργά οφέλη του πάγου για μια υπέροχη επιδερμίδα

Τα top models και οι TikTokers στρέφονται μανιωδώς στην τεχνική του face icing για άμεση σύσφιξη, λάμψη και λείανση της επιδερμίδας του προσώπου. Αξίζει να το δοκιμάσουμε;

Η Bella Hadid έχει αποκαλύψει πως το μυστικό της για μια τονωμένη επιδερμίδα πριν από κάθε φωτογράφιση, είναι να βυθίζει το πρόσωπό της μέσα σε παγάκια. Η Irina Shayk εμπιστεύεται επίσης τις ιδιότητες του πάγου για την πρωινή της ρουτίνα ομορφιάς, ενώ οι TikTokers ανέδειξαν το face icing ως το νο1 beauty trend αυτή τη στιγμή. Στο #SkinTok μάλιστα κάνουνε πάταγο και αρκετά beauty hacks όπως η παγωμένη αλόη βέρα, τα παγάκια από πράσινο τσάι και νέα skincare εργαλεία όπως τα ice rollers και τα ice globes.

Το face icing, δηλαδή η τεχνική του να εφαρμόζουμε κυκλικά ένα παγάκι στο πρόσωπό μας, δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο. Βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο μενού κάθε hi end ινστιτούτου αισθητικής με τον όρο της «κρυοθεραπείας» και εφαρμόζεται πιστά από τις Κορεάτισσες, οι οποίες είναι γνωστές για την νεανική και αψεγάδιαστη επιδερμίδα τους.

Τι ακριβώς κάνει ο πάγος στο δέρμα;

Αρκετοί έχουν παρομοιάσει την δράση του πάγου στην επιδερμίδα με αυτήν του ενέσιμου botox. Αν και φυσικά δεν έχει την ίδια ικανότητα αδρανοποίησης των μιμικών μυών, η ψυχρή θερμοκρασία μπορεί αποδεδειγμένα να χαρίσει μια πολύ πιο σφριγηλή εμφάνιση στο πρόσωπό μας, συν αρκετά ακόμα οφέλη. Ας εξερευνήσουμε τα πιο βασικά:

Μειώνει το πρήξιμο/τονώνει την επιδερμίδα

Καθώς ο πάγος αγγίζει το δέρμα, συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας κάθε φλεγμονή και πρήξιμο. Αυτή η άμεση αναζωογόνηση έχει ως αποτέλεσμα μια αισθητά πιο σφιχτή επιδερμίδα και ένα πιο «ανασηκωμένο εφέ» των χαρακτηριστικών. Είναι επίσης μια ιδανική λύση για όσους υποφέρουν από ενοχλητικό πρήξιμο ή μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, όπως και για όσους θέλουν να σβήσουν από το πρόσωπό τους τα σημάδια ενός δύσκολου hangover.

Εξομαλύνει την εμφάνιση των ρυτίδων

Οι ψυχρή θερμοκρασία του πάγου καταπραΰνει τους μύες και ηρεμεί τις έντονες συσπάσεις του προσώπου. Έτσι, με την συστηματική εφαρμογή του στο δέρμα μπορούμε πετύχουμε την πρόληψη ή ακόμα και μια εξομάλυνση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Δίνει λάμψη

Ένα από τα κυρια οφέλη του face icing είναι και η ικανότητα του να βελτιώνει την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος. Αυτή η ενισχυμένη ροή του αίματος που διεγείρεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες του πάγου, τονώνει την παροχή του κολλαγόνου και του οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι μείωση της ερυθρότητας, εξομάλυνση του τόνου της επιδερμίδας και μια λάμψη υγείας στο πρόσωπο.

Ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πόρων και της λιπαρότητας

Το face icing είναι μια εξαιρετική επιλογή και για όσους εμφανίζουν διεσταλμένους πόρους, λιπαρότητα ή υποφέρουν από εξάρσεις ακμής. Με την εφαρμογή του πάγου στο δέρμα, το μέγεθος των πόρων συρρικνώνεται και κατ’ επέκταση, μειώνεται η παραγωγή του περίσσιου σμήγματος. Μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και ως καταπραϋντική θεραπεία για το πρήξιμο και την ερυθρότητα από τυχόν σπυράκια.

Πώς να κάνετε σωστά την τεχνική του face icing

1. Πριν ξεκινήσετε την περιποίηση με τον πάγο, καλό είναι να έχετε ολοκληρώσει τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας

2. Ύστερα, για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς, μπορείτε να απλώσετε μια ενυδατική κρέμα σε πρόσωπο και λαιμό. Αν έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, τυλίξετε το παγάκι μέσα σε ένα μαλακό ύφασμα.

3. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας απαλό μασάζ στο πρόσωπο και εστιάζοντας σε κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω. Αν χρειαστεί να επιμείνετε σε κάποιο σημείο όπως κάτω από το μάτια, προσέξτε να μην το παρακάνετε. 5 λεπτά αρκούν.

Η επιλογή του να βουτήξετε το πρόσωπό σας μέσα σε ένα μπολ με παγάκια όπως η Bella Hadid (αν αντέχετε φυσικά), λειτουργεί εξίσου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice