Curly hair routine: Πώς θα πετύχεις τις τέλειες μπούκλες
© Freepik
Beauty

Curly hair routine: Πώς θα πετύχεις τις τέλειες μπούκλες

Ένας haircare οδηγός για λαμπερά και υγιή μαλλιά

Curly hair routine: Tips για να περιποιηθείς τα σγουρά σου μαλλιά

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που είμαστε πιο ανέμελοι, κάνουμε διακοπές, ταξίδια, μπάνια στη θάλασσα ή στην πισίνα, περνάμε ώρες κάτω από τον ήλιο μέχρι να αποκτήσουμε σοκολατένιο μαύρισμα. Κι ενώ τα αντηλιακά, την ενυδατική και την after sun κρέμα τα θεωρούμε must για καλοκαιρινή μας ρουτίνα περιποίησης σώματος, ξεχνάμε τα μαλλιά τα οποία ταλαιπωρούνται εξίσου από τον ήλιο, το αλάτι, το χλώριο και το καλοκαιρινό αεράκι. Ειδικά τα σγουρά μαλλιά είναι μόνιμα μπλεγμένα και φριζαρισμένα. Γι' αυτό σου έχουμε τον απόλυτο καλοκαιρινό haircare οδηγό, για λαμπερές και υγιείς μπούκλες, έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε καλοκαιρινή σου περιπέτεια.

Προετοιμασία πριν το λούσιμο
Πριν μπεις για μπάνιο αφιέρωσε λίγο χρόνο για να προετοιμάσεις τα κυματιστά μαλλιά σου. Ξέμπλεξε τις μπούκλες χρησιμοποιώντας ένα χτένι ή με τα δάχτυλα, ξεκινώντας από τις άκτρες και πηγαίνονται σταδιακά προς την κορυφή για να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας. Μπορείς επίσης να εφαρμόσεις κάποιο προϊόν πριν από το σαμπουάν ή κάποιο φυσικό έλαιο, όπως λάδι καρύδας ή μια μάσκα μαλλιών, για επιπλέον θρέψη στις μπούκλες.

Curly hair routine: Πώς θα πετύχεις τις τέλειες μπούκλες
© freepik

Ενυδατικό σαμπουάν
Επίλεξε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, ειδικά σχεδιασμένο για κυματιστά μαλλιά. Τα θειικά άλατα μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σου, αφήνοντάς τα ξηρά και ευάλωτα στο φριζάρισμα. Κάνε ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σε κυκλική κίνηση και στη συνέχεια άσε τους αφρούς να καθαρίσουν απαλά τα υπόλοιπα μαλλιά. Ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό για να αποφύγεις την υπερβολική ξήρανση.

Εντατική ενυδάτωση
Μετά το σαμπουάν χρησιμοποίησε ένα conditioner που ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σου. Βάλε μια επαρκή ποσότητα από τη μέση ως τις άκρες, καθώς τα κυματιστά μαλλιά τείνουν να είναι πιο ξηρά στις άκρες. Χρησιμοποίησε και πάλι το χτένι για να εφαρμόσεις ομοιόμορφα το conditioner και να ξεμπλέξεις τυχόν κόμπους. Άσε το conditioner να δράσει για μερικά λεπτά για να θρέψει βαθιά τις μπούκλες σου και μετά ξέπλυνέ το με κρύο νερό για επιπλέον λάμψη.

Η μαγεία του leave in conditioner
Για επιπλέον υγρασία και προστασία από τη θερμότητα, χρησιμοποίησε μια μάσκα για να μειώσεις το φριζάρισμα. Βάλε το προϊόν σε υγρά μαλλιά, «τσαλακώνοντάς» τα για να τους δώσεις σχήμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αφρό για μπούκλες, αλλά να θυμάσαι πως όσο πιο μεγάλη ποσότητα βάλεις τόσο πιο σκληρές και κολλώδεις θα φαίνονται. 

Στέγνωμα με τον σωστό τρόπο
Καλό θα ήταν να αποφύγεις το στέγνωμα με πετσέτα, καθώς μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα, και ένα επιλέξεις ένα βαμβακερό μπλουζάκι για να απομακρύνεις το πολύ νερό. Για να δώσεις καλύτερο σχήμα στις μπούκλες, γύρνα το κεφάλι ανάποδα και χρησιμοποίησε μια φυσούνα σε χαμηλή θερμότητα για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου.

Η μέθοδος «pineapple»
Προστάτεψε τις μπούκλες σου ενώ κοιμάσαι με τη μέθοδο «pineapple»: Πιάσε τα μαλλιά σου σε έναν ψηλό, χαλαρό κότσο με ένα μεταξωτό ή σατέν scrunchie, για να αποφύγεις το φριζάρισμα από τα σεντόνια.

Εντατική θεραπεία
Δώσε λίγη περισσότερη αγάπη και φροντίδα στις μπούκλες σου κάνοντας θεραπεία μια φορά την εβδομάδα. Διάλεξε ένα προϊόν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για ενυδάτωση και επιδιόρθωση, εφάρμοσέ το σε νωπά μαλλιά, κάλυψέ τα με ένα σκουφάκι και ασ'το το να δράσει για τον συνιστώμενο χρόνο πριν ξεπλύνεις.

«Προστατευτικό» χτένισμα
Τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού, πιάσε τα μαλλιά σου πλεξούδα ή κότσο για να τα προστατεύσεις από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Μπορείς ακόμη να βάλεις ένα μαντήλι ή να φορέσεις καπέλο για επιπλέον προστασία από τον ήλιο και το αλάτι.

Curly hair routine: Πώς θα πετύχεις τις τέλειες μπούκλες
© freepik

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice