Garnier Hair tips
© Unsplash
Beauty

Πώς θα έχεις πλούσια και λαμπερά μαλλιά μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν

Έξι hair tips για να πεις αντίο στην αφυδάτωση και να υποδεχτείς το φθινόπωρο με τα πιο υγιή και απαλά μαλλιά

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Garnier Hair Care: Πώς θα έχεις πλούσια και λαμπερά μαλλιά μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν. Συμβουλές και tips.

Μετά τις έντονες καλοκαιρινές διακοπές, τα μαλλιά μας περνούν από μια περίοδο έντονης έκθεσης στον ήλιο, τη θάλασσα και τον αέρα, κάτι που συνεπάγεται την ανάγκη άμεσης φροντίδας και ενυδάτωσής τους. Γι’ αυτό, ακολούθησε τα παρακάτω tricks, πες αντίο στην αφυδάτωση και υποδέξου το φθινόπωρο με τα πιο υγιή και απαλά μαλλιά.

Ποια είναι τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις για πλούσια και λαμπερά μαλλιά

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Garnier Hair tips
© Unsplash


Η ενυδάτωση στα ξηρά μαλλιά δεν θέλει κόπο...Θέλει όμως τη δική σου φροντίδα! Όλα στηρίζονται στην εφαρμογή της ενυδατικής φροντίδας που θα ακολουθήσεις, από τις ρίζες των μαλλιών σου μέχρι και τις άκρες τους. Επίλεξε ένα ενυδατικό σαμπουάν και ένα ενυδατικό conditioner, που ταιριάζουν στον δικό σου τύπο των μαλλιών και εφάρμοσε τα προϊόντα αυτά κάνοντας μασάζ, με απαλές κινήσεις.

Leave your mask on

Garnier Hair tips
© Unsplash

Μια ενυδατική μάσκα μαλλιών είναι το μυστικό για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου, ενυδατωμένα, λαμπερά και απαλά. Επίλεξε μια μάσκα μαλλιών που περιέχει φυσικά έλαια και ενεργά συστατικά, και χάρισε στα μαλλιά σου βαθιά ενυδάτωση. Εφάρμοσε τη μάσκα από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών σου και άφησε τη να δράσει για τον καθορισμένο χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του προϊόντος. Χρησιμοποίησε στα μαλλιά σου μία ενυδατική μάσκα με συχνότητα, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα!

Extra απαλά μαλλιά

Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά 
© Bennie Lukas Bester / Pexels

Τα φυσικά λάδια είναι η ιδανική επιλογή για να προσθέσεις λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά σου. Έλαια όπως αργκάν, καρύδας και jojoba είναι γνωστά για τις ενυδατικές τους ιδιότητες και την ικανότητά τους να προστατεύουν την τρίχα από τη φθορά. Διάλεξε αυτό που σου αρέσει εσένα, εφάρμοσε μικρή ποσότητα σε υγρά μαλλιά και απόφυγε τις ρίζες.

Για ακόμα πιο βαθιά ενυδάτωση μαλλιών: Μία φορά το μήνα, πριν κοιμηθείς άπλωσε ελαιόλαδο κατά μήκος των μαλλιών σου και πιάσε τα πάνω με ένα σκουφάκι μπάνιου, καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου. Όταν ξυπνήσεις, ξέβγαλε πολύ καλά στο μπάνιο και ετοιμάσου να λάμψεις.

Σε ποιον αρέσει η ζέστη; Όχι στα μαλλιά σου

Garnier Hair tips
© Unsplash

Θερμικά εργαλεία, όπως σίδερα, πιστολάκια και κυματιστήρια κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται ξηρά και ταλαιπωρημένα – κι εδώ που τα λέμε, όχι μόνο να φαίνονται. Μην ξεχνάς λοιπόν πριν τη χρήση τους, να απλώνεις κατά μήκος των μαλλιών σου - και ειδικά των άκρων – σπρέι ή λάδι μαλλιών που είναι οι expert για να προστατεύουν την τρίχα από τη θερμότητα.

Υγιής Διατροφή: Το Α και το Ω για υγιή μαλλιά

Garnier Hair tips
© Unsplash

Μην ξεχνάς ότι υγιής διατροφή σημαίνει και υγιή και λαμπερά μαλλιά. Όταν δεν προσέχεις τη διατροφή σου, δεν επηρεάζεται μόνο το δέρμα σου αλλά και το τριχωτό της κεφαλής σου. Γι’ αυτό, εμπλούτισέ την τώρα με τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και δες άμεσα διαφορά.

Δώσε τροφή...στα μαλλιά σου

Garnier Hair tips
© Unsplash

Αν έχεις λιπαρά ή κανονικά μαλλιά αλλά με αφυδατωμένες άκρες, ιδανικό για σένα είναι το νέο Botanic Therapy Magnetic Charcoal. Μία ισορροπημένη συνταγή για τα μαλλιά που δημιούργησε το Botanic Therapy, και συνδυάζει τις καθαριστικές ιδιότητες του άνθρακα με τις ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου μαύρου κύμινου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice