Eye patches
© Unsplash
Beauty

Eye patches: 5 επιλογές έως 20 ευρώ για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους σου

Πώς θα αποκτήσεις ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα σε μερικά λεπτά

Eye patches: 5 επιλογές που κοστίζουν έως 20 ευρώ για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους σου

Κυριακή πρωί, είμαστε στο αμάξι με την κολλητή και χορεύουμε στους ρυθμούς του ραδιοφωνικού σταθμού VOICE 102.5, λίγο πριν φτάσουμε στον προορισμό μας. Δίπλα μας μια κοπέλα σταματημένη στο φανάρι φοράει τα eye patches της και οδηγεί ανενόχλητη. Ποντάρουμε στο για που ετοιμάζεται και της χαμογελάμε σαν να γνωριζόμαστε από καιρό. «Έχει πιάσει το νόημα» σκέφτομαι. Σήμερα, άλλωστε οι μικρές μάσκες ματιών σε μορφή eye pads, φοριούνται παντού –ακόμη και στο αμάξι ή το γραφείο, αφού μέσα σε σχεδόν είκοσι λεπτά σε βοηθούν να απαλλαγείς από τα κουρασμένα μάτια, τους μαύρους κύκλους, και να πας στο επόμενο ραντεβού σου ανανεωμένη και αναζωογονημένη. Μην σκεφτείς ότι η ιδανική μέρα για αυτοφροντίδα ή για να «κακομάθεις» τον εαυτό σου είναι αποκλειστικά στο κυριακάτικο luxury σπιτικό σπα σου. Δοκίμασε τα κι εσύ τώρα όπως και οι χολιγουντιανοί σταρ.

H Ariana Grande, η Hailey Bieber, η Cara Delevingne, o Usher, o Niall Horan και η Δούκισσα Νομικού είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους που έχουν δείξει κατά καιρούς στα social media ότι έχουν συμπεριλάβει στην ρουτίνα ομορφιάς τους, τα eye patches. Η ενσωμάτωση άλλωστε μιας σωστής ρουτίνας ματιών μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση, ενυδάτωση, ξεκούραση τους και να δροσίσει την περιοχή. Παράλληλα, οι λεπτές γραμμές που δείχνουν όλο και πιο έντονες στο πρόσωπο σου θα σβήσουν απαλά και η περιοχή κάτω από τα μάτια σου θα δείξει σε μερικά λεπτά πιο σφριγηλή κι ανανεωμένη. Ακόμη και την τελευταία στιγμή που η έλλειψη ύπνου και η κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώσουν την επιδερμίδα, ξέρεις ότι έχεις δίπλα σου τον κατάλληλο σύμμαχο.

Eye patches
© Unsplash

Παρακάτω σου έχουμε 5 eye patches για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών που κοστίζουν μέχρι 20 ευρώ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα τοποθετήσεις σε στεγνό δέρμα στο «πόδι της χήνας» ή στις ρυτίδες κάτω από τα μάτια, χαρίζοντας έτσι, στον εαυτό σου μια πιο φρέσκια και φωτεινή εμφάνιση. Αφού έχεις εφαρμόσει τα patches -κάθε patch είναι για μία μόνο χρήση, τα αφήνεις να δράσουν για περίπου 20- 30 λεπτά και έπειτα τα αφαιρείς. Θυμήσου ότι, αν μετά από λίγα λεπτά κάνεις το make up σου, το κονσίλερ σου θα στρώνει τέλεια.

5 eye patches για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών που κοστίζουν μέχρι 20 ευρώ

Frezyderm Revitalization Hydrogel Eye Patch 4 Ζεύγη

Frezyderm Revitalization Hydrogel Eye Patch 4 Ζεύγη

Τα συγκεκριμένα eye patches μπορούν να φορεθούν σαν μάσκα από 4-8 ώρες. Το καλύτερο είναι να εφαρμόζονται τη νύχτα για πλήρη απορρόφηση των δραστικών συστατικών και έπειτα να αφαιρούνται από τις άκρες.

Εxtra info: Τα επιθέματα είναι non-woven, βιοδιασπώμενα και ανακυκλώσιμα. Οπότε έχε στο νου σου ότι είσαι και eco friendly!

Natura Siberica Biome Hyaluronic Eye Patches Ματιών με Υαλουρονικό 60 Τμχ, 15,38 €

Natura Siberica Biome Hyaluronic Eye Patches Ματιών με Υαλουρονικό 60 Τμχ, 15,38 €

H Natura Siberica έχει μια μεγάλη ποικιλία από eye patches π.χ για ενυδάτωση και λάμψη, ανανέωση και απαλότητα, με πεπτίδια για αναζωογόνηση κ.ά. Προσωπικά τα αγαπημένα μου από την σειρά είναι τα Natura Siberica Biome Hyaluronic Eye Patches Ματιών με υαλουρονικό καθώς το υαλουρονικό οξύ και η πανθενόλη, που περιέχουν, ενυδατώνουν, αποκαθιστούν τον τόνο της επιδερμίδας, μειώνουν τα σημάδια της κούρασης άμεσα και μυρίζουν υπέροχα. Ακόμη, τα ζυμωμένα εκχυλίσματα βόρειου βατόμουρου και άγριου σμέουρου που περιέχουν, ενισχύουν τη λάμψη και την αναγέννηση του δέρματος και το διατηρούν υγιές.

Extra info: Αφήστε τα για 5-10 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρέστε τα ενώ τα υπολείμματα που έχουν μείνει στην περιοχή απλώστε τα απαλά. Στη συνέχεια, βάλτε λίγη από την κρέμα ματιών σας και το αποτέλεσμα θα είναι δυνατό.

Bioten Eye Patches Hyaluronic Gold

Bioten Eye Patches Hyaluronic Gold

Eίναι εμπλουτισμένα με υαλουρονικό οξύ και χρυσές πρωτεΐνες ενώ οι βιταμίνες και τα κεραμίδια που έχουν, βοηθούν στο να διατηρείται το δέρμα υγιή και με νεανική όψη. 15 λεπτά είναι μάλιστα αρκούν για να δείτε την αλλαγή στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Όσον αφορά το προϊόν που έχει μείνει στο δέρμα σας, κάντε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Garnier Moisture Bomb Eye Tissue Mask 

Garnier

Τα υφασμάτινα eye patches με πορτοκάλι και υαλουρονικό οξύ προσφέρουν ενυδάτωση κατά των μαύρων κύκλων και μετατρέπουν την θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα της περιοχής των ματιών σε λαμπερή.

Extra tip: Για έξτρα ανακούφιση τοποθέτησε τα μερικά λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσεις στο ψυγείο ενώ μπορείς να τα εφαρμόσεις και στο μέτωπο σου.

Retinol Reboot Hydra-Gel Eye Patches – Μονοδόση

Retinol Reboot Hydra-Gel Eye Patches – Μονοδόση

Είκοσι λεπτά είναι αρκετά ώστε η ενισχυμένη μάσκα νύκτας με ρετινόλη, να κάνει “reboot” στα σημάδια του χρόνου χωρίς την πρόκληση ανεπιθύμητων ερεθισμών. Περιέχει bakuchiol που συμβάλλει στη μείωση του βάθους των ήδη εγκατεστημένων ρυτίδων ενώ βελτιώνει την υφή και τον χρωματικό τόνο του δέρματος, hydroxyproline που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, υαλουρονικό οξύ που γεμίζει το δέρμα, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ αυξάνει την ελαστικότητά του, νιασιναμίδη που μειώνει ερεθισμούς και μελαγχρωματικές βλάβες και μίγμα οσμολυτών που υποστηρίζει την αυτό-αποκατάσταση του δέρματος.

Extra info: Είναι κατάλληλα για vegans.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice