Soap Up Project
Η Κατερίνα Αγραφιάδου, ιδρύτρια του Soap Up Project
Beauty

Soap Up Project: Το vegan beauty brand χειροποίητου σαπουνιού που αξίζει να δοκιμάσεις

Προϊόντα σώματος και προσώπου, shampoo, conditioner, scrubs, σαπούνια, body and hair oil, ακόμη και προϊόν περιποίησης για σκύλους που δεν έχουν ζωικά παράγωγα

Soap Up Project: Η Κατερίνα Αγραφιάδου δημιούργησε ένα vegan beauty brand χειροποίητου σαπουνιού για όλους

  • Advertorial

Ένα σαπούνι με βάση το ελαιόλαδο, που μοσχοβολά άλλοτε κάτι φρουτώδες, άλλοτε σοκολάτα, κι άλλοτε μπισκότο. Ένα σαπούνι λούφας «ΑΓΑΠΗΣΟΥ» που μυρίζει μανόλια, ένα σαπούνι φτιαγμένο με ελαιόλαδο και κόκκινη άργιλο που φέρει την στάμπα «ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ», προϊόντα που δημιουργούνται από αγνές πρώτες ύλες και προέρχονται από την φύση. Όλα καταφθάνουν στο σπίτι σου χωρίς πλαστικές συσκευασίες σε μορφή μπάρας και σε ένα eco friendly packaging που γράφει το όνομα σου και σου φτιάχνει αμέσως την διάθεση.

Soap up Project
©Κυριακή Φραγκιαδάκη

Soap Up Project: Η Κατερίνα Αγραφιάδου δημιούργησε ένα vegan beauty brand χειροποίητου σαπουνιού

Η Κατερίνα Αγραφιάδου, ιδρύτρια του Soap Up Project ενός beauty brand παραγωγής χειροποίητου σαπουνιού με παρθένο ελαιόλαδο, κρύβεται πίσω από αυτή την βιώσιμη επιχείρηση με προϊόντα που περιέχουν vegan συστατικά και ελάχιστο περιτύλιγμα χαρτιού. Η ίδια προμηθεύεται τις πρώτες ύλες της κυρίως από ελληνικές εταιρείες, με στόχο την βιωσιμότητα και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας ενώ από το 2022 που άνοιξε, έχει ως όραμά να πετάξουμε όλοι το πλαστικό από το μπάνιο.

Soap up Project
©Κυριακή Φραγκιαδάκη

Τόσο από το site της όσο και από το φυσικό της κατάστημα αξίζει μια «επίσκεψη» για να δοκιμάσεις προϊόντα περιποίησης μαλλιών όπως shampoo, conditioner, αλλά και προϊόντα σώματος και προσώπου όπως scrubs, σαπούνια, body and hair oil, προϊόν για μούσια, ακόμη και προϊόν περιποίησης κατάλληλο για όλα τα σκυλάκια με κοντό ή μακρύ τρίχωμα που δεν έχουν ζωικά παράγωγα. Το σίγουρο είναι ότι το shampoo με λυκίσκο και μαγιά που υλοποιήθηκε από την συνεργασία της με την μικρή ελληνική ζυθοποιία Alea Brewing Co, το σαπούνι λούφας «ΑΓΑΠΗΣΟΥ» σε συνεργασία με την Μissy Μerida, το σαπούνι με καφέ που περισσεύει από το First Cold Brew The Original Coffee είναι μερικές μόνο από τις δημιουργικές συνεργασίες που συμβάλουν στην αποστολή της να εξαφανίσουν τα πλαστικά από το σπίτι μας, και να τα αντικαταστήσουν με υψηλής ποιότητας vegan, και zero waste προϊόντα. Ακόμη, το ιδιαίτερο σαπούνι «ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ», το σύνολο των κερδών του οποίου διατίθεται για την στήριξη της ΔΙΟΤΙΜΑ-γυναικεία μη κερδοσκοπική οργάνωση εξειδικευμένη σε ζητήματα φύλου και ισότητας, έχει δημιουργηθεί με σκοπό την ευαισθητοποίηση για θέματα έμφυλης βίας, την αυτοφροντίδα και έχει ξεχωρίσει ήδη στις καρδιές όλων.

Soap up Project
©Κυριακή Φραγκιαδάκη

Μην βγεις από το site της αν δεν κλικάρεις στην παραγγελία σου επίσης, σαπουνοβραχάκι. Ναι καλά διάβασες το σαπούνι που αποτελείται από τα περισσεύματα της παραγωγής του Soap Up Project για τα χέρια με άρωμα πορτοκάλι και ανθό λεμονιού, το οποίο είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Για το πρόσωπο σου το Meliki με ενεργό άνθρακα σε στερεή μορφή για βαθύ καθαρισμό, είναι ιδανικό για αντιμετώπιση λιπαρότητας και ακμής αλλά και το Pretzova Ocean από φυσικό σφουγγάρι λούφας, φυτική γλυκερίνη, που μυρίζει-ναι- ωκεανό. Αν χρειάζεσαι και απολέπιση το Coco scrub, το σαπούνι σε μπάρα για ελαφριά απολέπιση σε πρόσωπο και σώμα που είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες με πράσινη άργιλο, απορροφά τη περιττή λιπαρότητα που μπορεί να φράξει τους πόρους σου και σου αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή και φρέσκια. 

Soap up Project
©Κυριακή Φραγκιαδάκη
Soap up Project
©Κυριακή Φραγκιαδάκη

Τέλος, η διαδικασία υλοποίησης όλων των παραπάνω σαπουνιών είναι η γνωστή και παραδοσιακή ωστόσο, η φρέσκια ματιά της Κατερίνας έχει να κάνει με την ιδέα αυτού του vegan brand που βοηθά έμπρακτα τόσο την φύση όσο και τους ανθρώπους.

Vegan, Eco Friendly, Low Waste, Handmade Soaps

Αφροδίτης 51,175 61, Παλαιό Φάληρο, 6980124023
Ωράριο λειτουργίας, 09:00-15:00

 https://www.soapupproject.com/

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice