The Body Shop: Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης στην Βρετανία για να μην χρεοκοπήσει
Η ιδρύτρια του Body Shop © Gareth Fuller/PA Images via Getty Images/Ideal Image
Beauty

The Body Shop: Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης στην Βρετανία για να μην χρεοκοπήσει

Η ιδρύτρια του brand πούλησε το μερίδιο της πριν τον θάνατο της

62224-137655.jpg
Newsroom |

The Body Shop: Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης για να μην χρεοκοπήσει

Σε καθεστώς αφερεγγυότητας έθεσε την εταιρεία καλλυντικών The Body Shop η νέα ιδιοκτήρια Aurelius, μόλις μερικές εβδομάδες αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά έναντι 207 εκατ. λιρών.

Η The Body Shop, η οποία αγοράστηκε τον Νοέμβριο, απασχολεί εργαζομένους σε 200 καταστήματα σε όλη τη Βρετανία και στα κεντρικά γραφεία του στο Λονδίνο. Το καθεστώς αφερεγγυότητας –που σύμφωνα με το SkyNews θα χειριστεί η FRP Advisory- είναι πολύ πιθανό να θέσει σε κίνδυνο και εργασιακές θέσεις, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Αρχικά το γερμανικό Fund είχε δηλώσει ότι «η υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης θα δώσει σταθερότητα, ευελιξία και ασφάλεια για τη διασφάλιση του μέλλοντος της «The Body Shop» και την αναζωογόνηση αυτής της εμβληματικής βρετανικής μάρκας.

Το καθεστώς αφερεγγυότητας για τις δραστηριότητες της Body Shop στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επηρεάσει τους παγκόσμιους συνεργάτες franchise του brand, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

The Body Shop: Ιδρύθηκε από ακτιβίστρια του περιβάλλοντος

Η βρετανική αλυσίδα ιδρύθηκε το 1976 από την Anita Roddick, την περιβαλλοντική ακτιβίστρια, και τον σύζυγό της.  Ξεκίνησε με 15 διαφορετικά καλλυντικά σε πέντε διαφορετικές συσκευασίες το καθένα, ώστε, όπως η ίδια είχε πει, να φαίνεται ότι διέθετε τουλάχιστον 100 διαφορετικά προϊόντα. Για να πείσει το κοινό να µπει στο κατάστημά της «ψέκαζε» με αρώµατα το πεζοδρόµιο μπροστά στην είσοδο του για να ακολουθούν οι πελάτες την όμορφη μυρωδιά.

Τα προϊόντα ήταν σε ανακυκλώσιμα μπουκαλάκια ενώ ο σεβασμός προς το περιβάλλον ήταν από τα πιο γνωστά της σλόγκαν.

Πουλήθηκε στη L’Oréal το 2006 για 652 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο, λίγο πριν τον θάνατό της σε ηλικία 64 ετών. Η Natura & Co, η οποία είναι εισηγμένη στο Σάο Πάολο, αγόρασε το The Body Shop από τη L’Oréal 11 χρόνια αργότερα, το 2017, για περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ο δύσκολος ανταγωνισμός από εταιρείες που ακολούθησαν την κεντρική ιδέα της περιβαλλοντικής ηθικής των The Body Shop, οδήγησε στη νέα πώληση. Η Aurelius, η οποία ειδικεύεται στην αγορά και στην ανανέωση εταιρειών που αντιμετωπίζουν λειτουργικές δυσκολίες, ήλπιζε ότι θα μπορούσε να αντιστρέψει την τύχη του brand. Την εποχή της εξαγοράς, το The Body Shop απασχολούσε περίπου 10.000 άτομα και σε περίπου 3.000 καταστήματα σε 70 χώρες.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice