Αποδομημένο γαλλικό μανικιούρ: η φάση με τα νύχια έχει ξεφύγει
© Unsplash+ In collaboration with Getty Images
Beauty

Αποδομημένο γαλλικό μανικιούρ: η φάση με τα νύχια έχει ξεφύγει

Η νέα τάση του TikTok λέει πως και οι μουτζούρες στα νύχια είναι ΟΚ, αρκεί να είναι στην άκρη

Αποδομημένο γαλλικό μανικιούρ: Ποια είναι η νέα τάση της nail art που ξεπήδησε από το TikTok

Μιλάμε η φάση με τα νύχια έχει ξεφύγει τελείως! Τα χρώματα που είναι της μόδας και άρα καλούμαστε να τα ζητήσουμε από τον nail artist δεν είναι ποτέ απλά, μπορντό, μπλε, ασημί. Τα χρώματα της ονυχοτέχνης θυμίζουν πλέον τα χρώματα του ζωγράφου Μπομπ Ρος: κίτρινο του Καδμίου, λευκό του Τιτανίου, Γαλλική Βανίλια, μπλε του Βατόμουρου και άλλες τέτοιες ψαγμενιές. 

Αλλά δεν είναι μόνο τα χρώματα που έχουν ξεφύγει σε άλλα επίπεδα, είναι και οι τεχνικές. Τελευταία, εμφανίστηκε στο TikTok μια τάση που ονομάζεται «αποδομημένο γαλλικό μανικιούρ». Βέβαια, όποτε διαβάζεις τη λέξη «αποδομημένο», να κρατάς μικρό καλάθι. Κρίνοντας είτε από την αποδομημένη τέχνη είτε από την αποδομημένη μαγειρική, μια μουτζούρα πουλιέται για πίνακας και μια αηδία που δεν τρώγεται προσγειώνεται στο πιάτο σου. Σε γενικές γραμμές, με τη λέξη «αποδόμηση» συνήθως κάποιος βαφτίζει την αδυναμία του για «δόμηση». 

Επιστρέφουμε στα νύχια. Για να εξηγήσουμε τι είναι το αποδομημένο γαλλικό μανικιούρ, ας δούμε πρώτα, για τους ντιπ άσχετους, τι είναι το γαλλικό μανικιούρ: είναι η επεξεργασία, το βάψιμο, ο καλλωπισμός μόνο της άκρης του νυχιού. Αν θεωρήσουμε πως ό,τι ισχύει για την τέχνη και τη μαγειρική ισχύει και για τα νύχια, αποδομημένο γαλλικό μανικιούρ είναι ένα αποτυχημένο γαλλικό. Ενθυμούμενοι όμως τον ζωγράφο Μπομπ Ρος και την παρηγοριά του στις αποτυχίες των μαθητών να ζωγραφίσουν ένα συννεφάκι ή ένα δεντράκι, ξέρουμε πως δεν κάνουμε λάθη, απλά έχουμε χαρούμενα ατυχήματα!

Ας δούμε το μεγαλύτερο χαρούμενο ατύχημα που μπορεί να έχουμε με τα νύχια μας και να το βαφτίσουμε αποδόμηση: να μην πετύχουμε το ολοκληρωμένο σκληρό περίγραμμα, αλλά κάτι διακεκομμένες γραμμές. Κανένα πρόβλημα, κάνουμε αφηρημένη τέχνη. Αυτό είναι το καλό με το αποδομημένο γαλλικό. Δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο να το πετύχουμε μόνες μας.

Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε τα δικά σας λάθη πάνω στα νύχια σας αλλά αλλουνού, πηγαίντε στο ινστιτούτο σας και ζητήστε αποδομημένο γαλλικό μανικιούρ. Υπό την ομπρέλα της αποδόμησης εντάσσεται το όμπρε γαλλικό, όπου αντί για μια λεπτή γραμμή στην άκρη έχεις χρώμα από τη μέση του νυχιού μέχρι την άκρη. Επίσης, αποδόμηση είναι και τα σχεδιάκια στην άκρη του νυχιού, και οι πιτσιλιές, και οι διχρωμίες, και τα μοτίβα τύπου ζέβρα. Κοινώς, αυτοσχεδιάστε ελεύθερα. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice