Nirvana haircut: Το κούρεμα που ταιριάζει σε όλους

Επιμελώς ατημέλητο και ιδανικό για κάθε περίσταση

Nirvana: Το κούρεμα για το 2024 που κολακεύει τις γυναίκες σε κάθε ηλικία και επιλέγουν ήδη οι celebrities

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε προσπαθήσει να ανανεώσουμε την εφμάνισή μας «ξεσπώντας» τελικά στα μαλλιά μας. Κουρέματα που άλλοτε στέφθηκαν με επιτυχία δίνοντας τον αέρα αυτοπεποίθησης που είχαμε ανάγκη και άλλα που δυστυχώς κατέληξαν σε λάθος, δίχως δυνατότητα επιστροφής. Το πρόσωπο όπως και τα χαρακτηριστικά της καθεμίας είναι ξεχωριστά, για αυτό και ενδείκνυνται συγκεκριμένα hairstyles. Ωστόσο το 2024 γίνεται η ανατροπή. Βρέθηκε επιτέλους το κούρεμα που ταιριάζει σε όλες μας, ανεξαρτήτως ζυγωματικών, γωνιών και ηλικίας. Ώρα να γίνουμε «Nirvana». Η ονομασία παραπέμπει στο ομώνυμο συγκρότημα και φυσικά στον Kurt Cobain – τον τραγουδιστή με τα ξανθά μαλλιά και την grungey αισθητική που αγαπήθηκε έντονα πίσω στη δεκαετία του 1990 και όπως φαίνεται επιστρέφει.

Nirvana: Το κούρεμα για το 2024 

Η γνωστή ηθοποιός Sydney Sweeney πρόσφατα αποφάσισε να κόψει τα μαλλιά της λίγο πιο πάνω από το ύψος των ώμων, ακολουθώντας τη νέα τάση για το 2024 και δίνοντάς μας έμπνευση. Ένα επιμελώς ατημέλητο λουκ με κυματισμούς, το οποίο επέλεξε σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις της, όπως αυτή της φετινής παρουσίασης των βραβείων GLAAD Media Awards. Ένα κούρεμα το οποίο ανέδειξε ακόμα περισσότερο το πρόσωπό της, βάζοντας μερικές από εμάς σε σκέψεις για μια παρόμοια αλλαγή. 

Η Sydney Sweeney στα βραβεία GLAAD Media Awards στο Μπέβερλι Χιλς, 14 Μαρτίου 2024 © EPA/CAROLINE BREHMAN

Στην ίδια λογική κινήθηκε και η Jennifer Aniston, επιλέγοντας το Nirvana haircut, αλλά αυτή τη φορά με διαφορετική μορφή. Πιο μακρύ μήκος και ίσια γραμμή, δείχνοντας πως ακόμα και αν φοβόμαστε να τολμήσουμε ένα κοντό κούρεμα, υπάρχουν εναλλακτικές που μας κολακεύουν εξίσου. Μια θηλυκή grungey πλευρά από την αγαπήμενη Rachel των «Friends», η οποία συνεχώς εντυπωσιάζει το κοινό με τα κουρέματά της.

Η ηθοποιός Jennifer Aniston στα 30ά Ετήσια Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών Σκηνής στο Λος Άντζελες, 24 Φεβρουαρίου 2024 © EPA/CAROLINE BREHMAN

Σε πιο στιλιζαρισμένη εκδοχή και με λάμψη Όσκαρ, η ηθοποιός Emma Stone επέλεξε να αφήσει τα μακριά μαλλιά και να δοκιμάσει ένα πιο σύγχρονο κούρεμα. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα άλλωστε του «Nirvana» είναι η ευελιξία του, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε σχεδόν ό,τι χτενίσμα θέλουμε. Με χωρίστρα είτε στο κέντρο είτε στο πλάι, βρίσκει τρόπο να προσαρμοστεί. Δεν είναι τυχαίο που ήδη από την προηγούμενη χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες δηλώνουν λάτρεις του καρέ, δοκιμάζοντας από sort pixie μέχρι midi-bob.

Η ηθοποιός Emma Stone στην 81η ετήσια τελετή των βραβείων Χρυσής Σφαίρας στο Μπέβερλι Χιλς, 7 Ιανουαρίου 2024 © EPA/ALLISON DINNER

Με μια πιο αυστηρή αλλά πάντοτε εκλεπτυσμένη εμφάνιση, η Γαλλίδα ηθοποιός Isabelle Huppert μας θυμίζει τη γοητεία των κοντών μαλλιών, τα οποία δεν έχουν ηλικία. Σε καραμελένιες αποχρώσεις και χτένισμα προς τα έξω, το Nirvana haircut φτάνει αυτή τη φορά μέχρι το ύψος της κλείδας, αγκαλιάζοντας ομοιόμορφα το σχήμα του προσώπου. Ιδανικό για όσες δεν εγκαταλείπουμε εύκολα τα έντονα κοσμήματα και αξεσουάρ, μια και λόγω της απλότητας αλλά και κομψότητάς του λειτουργεί ως καμβάς. 

Η Γαλλίδα ηθοποιός Isabelle Huppert στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου «Berlinale», 19 Φεβρουαρίου 2024 © EPA/CLEMENS BILAN

Γυναίκες με οβάλ πρόσωπο, έντονες γωνίες, λεπτά χαρακτηριστικά, με γλυκά καστανά ή εντυπωσιακά μπλε ματιά, έδειξαν πώς ένα διακριτικό αλλά ταυτόχρονα μοντέρνο κούρεμα μπορεί να υποστηρίξει κάθε σχήμα προσώπου, ηλικία και επιδερμίδα. Και επειδή εκτός από όμορφες είμαστε και πολυάσχολες, το συγκεκριμένο κούρεμα επιτρέπει να δέσουμε τα μαλλιά μας κοτσίδα, απολαμβάνοντας το γυμναστήριο ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα ανενόχλητες.