Αποχαιρετάμε το glass skin και υποδεχόμαστε το pearl
© Instagram @ haileybieber
Beauty

Pearl Skin: Η νέα τάση για λαμπερή επιδερμίδα

Ώρα να αποχαιρετήσουμε το glass skin

Πώς θα χαρίσετε στο πρόσωπό σας ένα αψεγάδιαστο γεμάτο λάμψη αποτέλεσμα

Πρόσφατα είδαμε το εντυπωσιακό γυάλινο, σχεδόν πορσελάνινο δέρμα των μοντέλων του οίκου Margiela στην επίδειξη Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024. Τα λευκά δίχως ατέλειες πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στις συζητήσεις των fashion lovers, μάλλον ήρθε η στιγμή να τα αποχαιρετήσουμε και να υποδεχτούμε εκείνα με την λάμψη μαργαριταριού. Η νέα τάση στον κόσμο του beauty ακούει στο όνομα pearl skin και έρχεται για να δώσει έναν εκλεπτυσμένο αέρα ανανέωσης στην εμφάνισή μας. Η τάση pearl skin αντλεί έμπνευση από τη φωτεινότητα αλλά και τα χρώματα της πέρλας, όπως δηλώνει άλλωστε και η ονομασία της. Μία επιμελώς «φυσική» λάμψη, η οποία με την κατάλληλη ενυδάτωση και καλλυντικά, τονίζει τόσο τα ζυγωματικά όσο και τα μάτια έχοντας ως βάση γαλακτώδεις και ροζ παστέλ αποχρώσεις.

Τι χρειάζεται για ένα εντυπωσιακό pearl skin
1. Πρώτο και πιο σημαντικό, μια καλή κρέμα CC, προσφέροντας στο πρόσωπo ενυδάτωση και δημιουργώντας την κατάλληλη βάση για να ξεκινήσετε το μακιγιάζ. Χάρη στην κρέμα τα προϊόντα θα αναμειχθούν ομοιόμορφα μεταξύ τους, συμβάλλοντας σε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

2. Επόμενο βήμα το highlighter. Αν θέλετε να πετύχετε όσο το δυνατόν πιο λαμπερό αποτέλεσμα, επιλέξτε το σε υγρή μορφή, ενώ αν προτιμάτε μία πιο ήμερη εμφάνιση, προτιμήστε το σε μορφή πούδρας. Να σημειωθεί πως το pearl skin μπορεί να εμφανιστεί σε διαφορετικές αποχρώσεις, από ροζ μέχρι καφέ, προκειμένου να προσαρμοστεί πλήρως με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τις χρυσόσκονες των highlighters.

3. Συνεχίστε με πούδρα, ώστε να εξισορροπηθεί η λιπαρότητα που ενδεχομένως παρουσιάζεται λόγω των κρεμώδη προϊόντων, προσέχοντας πάντοτε τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι λάμψεις.

4. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ δίνοντας χρώμα στα χείλη με πιο διακριτικές επιλογές, ώστε να μην υπερφορτώσετε το πρόσωπό σας.

Πού θα τοποθετήσετε highlighter και πούδρα
Για να πετύχετε το αιθέριο αυτό πρόσωπο, δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά πινελιές στα σωστά σημεία. Τοποθετήστε highlighter κατά μήκος των ζυγωματικών, ενώ μην παραλείψετε και λίγο στο μέτωπο. Για πιο ιριδίζον αποτέλεσμα, προσθέστε λάμψεις πάνω από κάθε φρύδι, φωτίζοντας έτσι περισσότερο το βλέμμα και χαρίζοντας μια ανοδική φορά στο σχήμα του προσώπου. Η influencer Jasmin Lily που φαίνεται να είναι ήδη λάτρης του pearl skin, προτείνει το Iconic London's Radiance Booster σε απόχρωση δέρματος και το Halo Tint Highlighter της YSL Beauty σε Rosy Quartz για ένα τέλειο μακιγιάζ πέρλας. Όσον αφορά στην πούδρα, κινούμαστε όπως πάντα στην περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) χρησιμοποιώντας ελάχιστη ποσότητα. Δεν θέλουμε άλλωστε να αφαιρεθεί η λάμψη που προσπαθούμε με τόση λεπτομέρεια να δημιουργήσουμε.

Με γνώμονα τα χρώματα και την ιριδίζουσα μορφή της πέρλας, πιάνουμε κρέμες, πινέλα και σκιές, ξεκινώντας την πιο λαμπερή δημιουργία. Το νέο beauty trend έχει ήδη κατακτήσει το TikTok, με τα tutorial βίντεο να πρωταγωνιστούν στην πλατφόρμα και όλο περισσότεροι δημιουργοί περιεχόμενου να εξηγούν στο κοινό πώς θα υιοθετήσει τη νέα τάση. Ετοιμαστείτε να λάμψετε στη φετινή σεζόν και αναδείξετε με τη δύναμη του μαργαριταριού τα ξεχωριστά χαρακτηρισιτκά σας.

@ellamaerennison_

I’m here for the ‘pearl skin’ trend 🪞🐚 #pearlskin #glowyskin

♬ Romantique - Brigitte Bardot

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice