Lip care routine: Η τάση του skincare που σαρώνει στο TikTok

Όλα τα βήματα για ενυδατωμένα και βελούδινα χείλη

Lip care routine: Τα βήματα της σωστής περιποίησης χειλιών

Τα χείλη είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία στο πρόσωπό μας και παρ' όλο που συχνά αφυδατώνονται και σκάνε, παραλείπουμε τη σχολαστική φροντίδα τους. Ένα ενυδατικό lip balm αραιά και που δεν αρκεί και προκειμένου η περιποίησή τους να πάρει τη θέση που τις αξίζει στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας, οι skincare experts του εξωτερικού πέτυχαν να γίνει το λεγόμενο «lip care routine» μια από τις τάσεις που σαρώνουν στο TikTok.

Το skinare lip trend στο TikTok

Γιατί είναι σημαντικό το lip care 

Γιατί με τo lip care τα χείλη ενυδατώνονται, που σημαίνει ότι αποτρέπεται το ξεφλούδισμά τους και τα σκασίματα επουλώνονται γρηγορότερα, ενώ παράλληλα αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα. Αποκτούν μια βελούδινη αίσθηση, γίνονται πιο λεία και έτσι μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα το κραγιόν. Αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στο σημείο, κάτι που δίνει υγιές χρώμα στα χείλη, ενώ τα κάνει να δείχνουν πιο φρέσκα και πιο γεμάτα. Αυτόματα φαινόμαστε νεότεροι στην περιοχή των χειλιών.

Τα βήματα για ένα ολοκληρωμένο lipe care routine

1ο στάδιο: Kαλός καθαρισμός

Πριν από οποιαδήποτε κίνηση περιοποίησης των χειλιών μας, αυτά χρειάζεται να είναι απολύτως καθαρά από υπολείμματα μακιγιάζ, κραγιόν και λιπαρότητας. Στο εμπόριο μάλιστα, μπορεί να βρει κανείς ειδικά προϊόντα καθαριμού χειλιών που απομακρύνουν την βρομιά και τα προετοιμάζουν για τα επόμενα στάδια φροντίδας τους.

2o στάδιο:Απολέπιση

Θεωρείται το μυστικό για βελούδινα χείλη και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Τα προϊόντα peeling χειλιών ή αλλιώς lip scrubs κυκλοφορούν σε αμέτρητα χρώματα, γεύσεις και αρώματα, ενώ μπορούν να φτιαχτούν και στο σπίτι με λίγα μόνο υλικά, για παράδειγμα με μέλι ή ελαιόλαδο και ζάχαρη. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα σε νωπά χείλη και κάντε για λίγο μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

3ο στάδιο: Μάσκα χειλιών

 

Tα patches χειλιών συσκευάζονται μαζί με ειδικά σέρουμ που μαλακώνουν τα χείλη και συνήθως περιέχουν υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, βούτυρο καριτέ ή έλαιο καρύδας που λειτουργούν ως boost για την ενίσχυση της υγείας και της εμφάνισης του λεπτού δέρματος των χειλιών. Ιδιαίτερα αποτελεσματικές είναι και οι μάσκες νύχτας χειλιών που δρούν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

4ο στάδιο: Ενυδάτωση

Τη σφραγίδα στη ρουτίνα περιποίησης χειλιών, αποτελούν τα ενυδατικά balm που κλειδώνουν την υγρασία και ταυτόχρονα προστατεύουν από τους εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι χαμηλές θερμοκρασίες (που συχνά είναι υπεύθυνες για το σκάσιμο των χειλιών), αλλά και οι υψηλές αντίστοιχα, καθώς πολλά από αυτά διαθέτουν αντηλιακή προστασία.

5ο στάδιο: Lip Oil

 

Τα προϊόντα σε μορφή ελαίου είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στον χώρο της ομορφιάς. Χαρίζουν θρέψη, λάμψη, ένα διακριτικό χρώμα που μπορεί να αντικαταστήσει το lip gloss, ενώ αποτελούνται από μια ελαφριά σύνθεση που δεν φέρνει κωλώδες αποτέλεσμα.