Ένας οδηγός ανάδειξης των curly μαλλιών από την Kerastase
Ένας οδηγός ανάδειξης των curly μαλλιών από την Kerastase
Beauty

Ένας οδηγός ανάδειξης των curly μαλλιών από την Kerastase

Curly hair, don’t care!

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Kerastase Curl Manifesto, η ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων προστασίας για μπούκλες, σγουρά και άφρο μαλλιά που εγγυάται ιδανικό αποτέλεσμα, βαθιά ενυδάτωση και προστασία

Τα σγουρά μαλλιά είναι από μόνα τους, ένα μικρό θαύμα, ένας καταρράκτης από στροφές και κύματα που μπορεί να είναι ευλογία αλλά και παράλληλα πρόκληση. Για εκείνους που διαθέτουν αυτό το μοναδικό φυσικό χαρακτηριστικό, το ταξίδι προς τις ζωντανές μπούκλες με όγκο, συχνά προϋποθέτει ισορροπία ανάμεσα στην σωστή ενυδάτωση, τη φροντίδα και τα κατάλληλα προϊόντα. Παρακάτω, θα αποκαλύψουμε ορισμένα μυστικά για την περιποίηση των σγουρών μαλλιών, όπως η καθοριστική σημασία της ενυδατικής μάσκας, η χρήση του σωστού σαμπουάν αλλά και η τήρηση των απαραίτητων συμβουλών περιποίησης.

Tips για σγουρά μαλλιά από την Kerastase

Μάσκα ενυδάτωσης για σγουρά μαλλιά: Το κλειδί για μαλλιά με υγιή όψη

Η ενυδάτωση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για μπούκλες με υγιή όψη. Τα σγουρά μαλλιά τείνουν να είναι πιο ξηρά από τα ίσια, επειδή τα φυσικά έλαια που παράγονται από το τριχωτό της κεφαλής δυσκολεύονται να ταξιδέψουν στις στροφές του στελέχους της τρίχας. Μια μάσκα ενυδάτωσης για σγουρά μαλλιά, μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας, αφήνοντας τις μπούκλες απαλές και με ελαστικότητα.

Αναζητήστε μάσκες που περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως βούτυρο καριτέ, λάδι καρύδας ή λάδι αργκάν. Αυτά τα φυσικά έλαια διεισδύουν στον άξονα της τρίχας, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και αποτρέποντας το φριζάρισμα. Εφαρμόστε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα, εστιάζοντας στη μέση και τις άκρες των μαλλιών και αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε καλά.

Σαμπουάν για σγουρά μαλλιά: Το μυστικό για δυνατές μπούκλες

Η επιλογή του σωστού σαμπουάν είναι ζωτικής σημασίας για τα σγουρά μαλλιά. Αναζητήστε φόρμουλες χωρίς θειικά άλατα που δεν θα αφαιρέσουν από τα μαλλιά τα φυσικά τους έλαια. Τα σκληρά αυτά άλατα βρίσκονται σε πολλά σαμπουάν και μπορούν να ξεράνουν τα μαλλιά, ιδιαίτερα τα σγουρά.

Επιλέξτε σαμπουάν για μπούκλες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για σγουρά ή ξηρά μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα είναι συνήθως εμπλουτισμένα με ενυδατικά συστατικά όπως η αλόε βέρα ή η γλυκερίνη, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και ενισχύουν το σχήμα της μπούκλας. Είναι καλό να πλένετε τα μαλλιά σας όχι περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα και να αποφύγετε το υπερβολικό στέγνωμα.

Kerastase Curl Manifesto

Συμβουλές και tips φροντίδας για σγουρά μαλλιά

Εκτός από τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων, υπάρχουν αρκετές συμβουλές για τη φροντίδα των σγουρών μαλλιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις μοναδικές σας μπούκλες:

  1. Χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια ή τα δάχτυλά σας για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας όσο είναι ακόμα βρεγμένα. Αυτό θα αποτρέψει το σπάσιμο και θα ελαχιστοποιήσει το φριζάρισμα.
  2. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα εργαλεία styling. Η θερμότητα μπορεί να βλάψει την επιφάνεια της τρίχας και να οδηγήσει σε φριζάρισμα και σπάσιμο. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο τέτοιο εργαλείο, χρησιμοποιήστε εκ των προτέρων ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα.
  3. Κοιμηθείτε σε μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη για να αποφύγετε την τριβή και το σπάσιμο. Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες μπορεί να κάνουν τα μαλλιά να μπερδεύονται και να φριζάρουν.
  4. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο φορώντας καπέλο ή χρησιμοποιώντας ένα σπρέι προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν την επιφάνεια της τρίχας και να προκαλέσουν ξεθώριασμα του χρώματος.
  5. Κόψτε τακτικά τα μαλλιά σας για να απαλλαγείτε από τις σχισμένες άκρες και να διατηρήσετε την υγιή τους όψη.

Η διατήρηση ζωντανών, σγουρών μαλλιών δεν είναι απλή υπόθεση. Αλλά το αποτέλεσμα του να ζεις και να απολαμβάνεις μεταξένιες μπούκλες είναι παραπάνω από ανταποδοτικό!

Στην περιποίηση, έχεις για σύμμαχο την Kerastase Curl Manifesto. Μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων προστασίας για μπούκλες, σγουρά και άφρο μαλλιά που εγγυάται ιδανικό αποτέλεσμα, βαθιά ενυδάτωση και προστασία.

Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice