Zendaya
Zendaya © Instagram
Beauty

Baroque Bob: Το κούρεμα που θα κάνει θραύση αυτό το καλοκαίρι

Ακαταμάχητα λαμπερό και πολυτελές

Baroque Bob: Το πιο ενημερωμένο καρέ για το καλοκαίρι 2024, που προσφέρει πλούσιο όγκο, υπέροχη κίνηση και σοφιστικέ αέρα

Ξέχνα τα γαλλικά, τα ιταλικά και τα αυστηρά «box» καρέ που κυριάρχησαν το 2023, διότι το «baroque bob» είναι το κούρεμα που θα ζητήσεις από τον κομμωτή σου για φέτος το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Zendaya, η οποία είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα style icons του 2024. Οι φετινές της εμφανίσεις, μοιράζουν μαθήματα στιλ, ενώ δημιουργούν viral τάσεις όπως το συγκεκριμένο άκρως εντυπωσιακό και κομψό hairstyle.

Το Baroque Bob είναι το κούρεμα που θα κάνει takeover στο στιλ του καλοκαιριού

Είναι επισήμως το «it» κούρεμα του καλοκαιριού, με τις σχετικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο να έχουν αυξηθεί κατά 1000% τους τελευταίους μήνες, οπότε εννοείται πως δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο. Αναλυτικότερα, πρόκειται για μια νέα εκδοχή του κλασικού καρέ, με μακριά layers που αναδεικνύονται υπέροχα στο χτένισμα, το οποίο είναι γεμάτο κίνηση και πλούσιο όγκο. Επομένως, η συγκεκριμένη τάση αφορά περισσότερο το styling παρά το ίδιο το κούρεμα. Δίνεται δηλαδή βάση στην τεχνική στεγνώματος, όπως και στα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν.

Η ονομασία του, όπως είναι και αναμενόμενο, αντλεί έμπνευση από την baroque αισθητική του 17ου αιώνα. Είναι περίτεχνο, στυλιζαρισμένο και πολυτελές. Οι δομημένες του μπούκλες θυμίζουν παλιό Hollywood και τα hairstyles που είχαν οι εμβληματικές stars όπως η Marilyn Monroe και Rita Hayworth.

Το Baroque Bob είναι polished και εκπέμπει μια σοφιστικέ αισθητική, σε αντίθεση με τα ατημέλητα και φιλαριστά κουρέματα που επικράτησαν τις τελευταίες σεζόν. Παράλληλα, είναι εντελώς μέσα στο πνεύμα της mob wife αισθητικής που κάνει θραύση στο TikTok και θέλει τα μαλλιά δομημένα, λαμπερά και με αισθησιακό όγκο.

Το μήκος του βρίσκεται κάπου στη μέση και έτσι αποτελεί μια ιδανική επιλογή ως ένα «in-between κούρεμα». Είναι δηλαδή τέλειο για όσες επιθυμούν να μακρύνουν ένα κοντό καρέ ή για όσες έχουν μακριά μαλλιά και θέλουν να τολμήσουν μια εντυπωσιακή αλλαγή, αλλά όχι τόσο δραστική.

Το Baroque Bob κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου και τείνει να «γλυκαίνει» χαρακτηριστικά όπως μια δυναμική μύτη. Επιπλέον, αναλόγως με τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν στρατηγικά οι μπούκλες, μπορούμε να ισορροπήσουμε ένα μεγαλύτερο κούτελο, ή να προσθέσουμε σκίαση σε τυχόν έντονα μάγουλα.

Τώρα αν αναρωτιέσαι και για το ποιος είναι ο τύπος μαλλιών που μπορεί να αναδείξει ένα τέτοιο hairstyle, θα λέγαμε σπαστά ή σγουρά μαλλιά. Από την άλλη, βέβαια, μπορεί να ωφελήσει και τις γυναίκες με λεπτή και ίσια τρίχα, που αναζητούν σχήμα και όγκο στα μαλλιά τους. Αρκεί φυσικά να γίνει το σωστό styling

Πώς θα το πετύχεις εύκολα στο σπίτι

  • Αφού εφαρμόσεις ένα προϊόν για όγκο στις ρίζες των μαλλιών (spray ή mousse), ξεκίνησε να τα στεγνώνεις με μια στρογγυλή βούρτσα και με φορά προς τα κάτω
  • Τώρα μπορείς να δημιουργήσεις το επιθυμητό σχήμα με την βούρτσα και ύστερα (προαιρετικά) να προσθέσεις rollers για πιο έντονες μπούκλες
  • Στη συνέχεια αναποδογύρισε το κεφάλι σου και ανακάτεψε τα μαλλιά σου για έξτρα όγκο
  • Όσο αναφορά τη χωρίστρα, επίλεξε μια βαθιά πλαϊνή χωρίστρα και αν χρειαστεί, ψέκασε με hairspray τις ρίζες

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice