Δοκιμάσαμε το Asian Head Spa και ενθουσιαστήκαμε

Το rice water είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αρχαία συστατικά ομορφιάς και υπάρχει λόγος

Δοκιμάσαμε όλη τη σειρά Botanic Therapy Rice Water της Garnier στο Beauty Harmony Spa

Πάντα ζήλευα τα λαμπερά μαλλιά των Ασιατισσών. Αποπνέουν υγεία, φρεσκάδα-άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι πιο καλές και ακριβές περούκες έχουν φυσική τρίχα γυναικών από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη κλπ. Και οκ σίγουρα είναι γονιδιακό-αυτό που λέμε runs in the blood- αλλά μήπως  κάνουν και κάτι σωστά; Μήπως το μυστικό τους μεταξύ άλλων είναι το ρυζόνερο;

Σίγουρα το έχεις δει σε άπειρα beauty hacks στο TikTok, με το συστατικό αυτό να έχει γίνει viral-και most wanted. Ξέρεις όμως τι είναι και σε τι ωφελεί το ρυζόνερο; Αυτό το αρχαίο ασιατικό μυστικό, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά ομορφιάς σε πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, σαν μαγικό φίλτρο, για την βελτίωση διαφόρων δερματικών παθήσεων και κυρίως για την υγεία του δέρματος του τριχωτού. Αποτέλεσμα της χρήσης τους; Και μακριά και λαμπερά και πάρα πολύ μαλακά μαλλιά. Στο ίντερνετ, υπάρχουν πολλές «συνταγές» για DIY μείγματα. Ωστόσο, επειδή είμαι της άποψης «έκαστος στο είδος του», προτείνω να αφήσουμε στους ειδικούς να κάνουν τη σωστή δουλειά για εμάς.

Η νέα σειρά Botanic Therapy Rice Water & Starch Rituals της Garnier

Η Garnier κυκλοφόρησε μία νέα σειρά Botanic Therapy, την Rice Water & Starch Rituals. Πρόκειται για μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά συνταγή περιποίησης, που όπως διάβασα-και διαπίστωσα στη συνέχεια, stay tuned για αυτό- προσφέρει απαλότητα και λάμψη για 72 ώρες, σύμφωνα με εργαστηριακές μετρήσεις. Με τρία προϊόντα, το σαμπουάν, την μάσκα και το conditioner είναι η total περιποίηση που υπόσχεται μαλλιά λεία, απαλά και λαμπερά. Εμπλουτισμένα με ρυζόνερο, ενισχύει τις ίνες της τρίχας, κλειδώνοντας την υγρασία και δίνοντας παράλληλα όγκο στο μαλλιά. Το ποσοστό φυσικής προέλευσης αγγίζει το 97%, ενώ πρόκειται για vegan σύνθεση.

Νέα σειρά Botanic Therapy Rice Water Garnier

Asian Head Spa Experience με προϊόντα Botanic Therapy Rice Water της Garnier

Κάπου εδώ αναρωτιέσαι πώς είναι πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά ισχύουν τελικά στην πράξη; Ίσως να το αναρωτιόμουν και εγώ. Ένα exclusive Asian Head Spa Experience με προϊόντα Botanic Therapy Rice Water της Garnier ήταν ικανό να με πείσει και να με κάνει no1 fan της σειράς.

Είναι Σάββατο πρωί και κατευθύνομαι στο Beauty Harmony & Spa στην Γλυφάδα, εκεί όπου έχουμε δώσει το «ραντεβού ανανέωσης» με την
Garnier. Με το που μπαίνεις στον χώρο, καταλαβαίνεις ότι θα κάνεις κάτι αποκλειστικά για σένα, αυτό το τόσο σημαντικό “me time” που πολλές φορές, χωρίς να το θες, δυστυχώς παραλείπεις. Η θερμοκρασία είναι δροσερή, στα αυτιά ηχεί μουσική απαλή -σαν αυτή που (υποθέτεις) πως ακούγονται σε spa στο Μπαλί. Η αίθουσα του head spa massage έχει πολύ προσεγμένο φωτισμό και ήσυχη διακόσμηση απαλή στο μάτι-αλλά και την ψυχή. Υπάρχει το κρεβάτι με άνετο στρώμα και όλα τα απαραίτητα σύνεργα για τη θεραπεία που εστιάζει στη βελτίωση της υγείας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής παρέχοντας χαλαρωτική εμπειρία. Κατόπιν προτροπής της αισθητικού Μαρίας Λιάσκου, φοράει το μπουρνούζι μου για να είμαι άνετη- βέβαια εγώ ήδη ένιωθα κάπου καλύτερα και από το σπίτι μου- και ξαπλώνω.

Με το πρώτο απαλό άγγιγμα στο κεφάλι, κάπως μαγικά τα μάτια μου κλείνουν. Απλώνω τα μαλλιά μου πίσω και η διαδικασία ξεκινά. Αρχικά, η αισθητικός χρησιμοποιεί τα υψίσυχνα, εργαλεία που με τη δόνησή τους ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν το μήκος της τρίχας- οπότε μακριά μαλλιά τσεκ. Συνεχίζουμε με το μασάζ με ειδικά ξύλινα sticks και το χτενάκι απολέπισης που τονώνουν την κυκλοφορία και απομακρύνουν την ξηροδερμία- καμία εμπειρία κομμωτηρίου δε μπορεί να συγκριθεί με αυτό.

Σειρά έχει το σαμπουάν Rice Water της Garnier και έπειτα το μασάζ. Βάζουμε σαμπουάν στις ρίζες και απλώνουμε σε όλο το κεφάλι. Μυρίζει υπέροχα. Μία κάπως απροσδιόριστη μυρωδιά. Σίγουρα όμως φρεσκάδα και ίσως και νότες λουλουδιών. Τα χέρια της έμπειρης αισθητικού αρχίζουν και με τρίβουν στο κεφάλι, στους ώμους, στο ντεκολτέ και στον αυχένα με ειδικά beauty tools -από αυτά τα στρογγυλά με τους τέσσερις κυλίνδρους- και με όση πίεση είχα ανάγκη. Και μασάζ και θεραπεία μαλλιών; Με μία λέξη: WOW. Η τεχνική της, απ΄ όσο μπορώ να κρίνω, ήταν άρτια.

Και εκεί που νόμιζα ότι αυτό ήταν το καλύτερο part, ξεκινάει η υδροβροχή. Σταγόνες βροχής πέφτουν στο κεφάλι μου και το άρωμα του σαμπουάν απελευθερώνεται- μαγεία. Ακούω το νερό να τρέχει και φέρνω στο μυαλό μου βροχή σε κάποιο τροπικά δάσος κάποιου απροσδιόριστου μέρους του χάρτη. Η αίσθηση είναι πολύ ανακουφιστική. Σκέψου να είσαι στο λουτήρα του κομμωτηρίου και επιτέλους να εισακούγεται η εσωτερική σου φωνή που φωνάζει στον κομμωτή «λίγο ακόμη». Το φρέσκο άρωμα έρχεται να συμπληρώσει η αρωματοθεραπεία με τα σπρέι αιθέριων ελαίων στο πρόσωπο. Και όσο γίνονται όλα αυτά, μια ζεστή βρεγμένη πετσέτα «αγκαλιάζει» τα μάτια μου, παίρνοντας όλη την πίεση της εβδομάδας. Μήπως τελικά ονειρεύομαι;

Αφού έχει ξεβγαλθεί καλά το σαμπουάν, απλώνουμε τη μάσκα Rice Water της Garnier, αυτή τη φορά από τη μέση έως τις άκρες. Χρησιμοποιούμε ειδικές βούρτσες για να δράσει καλύτερα το προϊόν και ξεκινάμε την ατμοθεραπεία. Κατά αυτόν τον τρόπο εισχωρούν καλύτερα τα συστατικά της μάσκας και έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μένουμε για ένα χρονικό διάστημα έτσι.

Ξεβγάζουμε και πολύ καλά και αυτή τη φορά και τοποθετούμε το conditioner Rice Water της Garnier- το τελευταίο στάδιο. Αναμένουμε κάποια λεπτά, το αφαιρούμε και είμαι πλέον έτοιμη. Δεν ήθελα όμως, ήθελα να κρατήσει και άλλο. Πέρασαν περίπου 80 λεπτά και ούτε το κατάλαβα. 80 λεπτά απόλυτης χαλάρωσης. 80 λεπτά που ενώ το νερό έτρεχε, οι σκέψεις μου σταματούσαν. 80 λεπτά που είχα αφιερώσει στον εαυτό μου.

Στεγνώνουμε το μαλλιά. Τα βλέπω στον καθρέφτη και λάμπουν. Τα ακουμπάω και τα νιώθω μεταξένια. Σίγουρα, στις τοπ 5 φορές που έχω δει τα μαλλιά μου τόσο όμορφα. Και μαζί με αυτά σα να ομόρφυνα και εγώ. Και επειδή ακολούθησα τη συγκεκριμένα beauty ρουτίνα, αλλά κυρίως επειδή ένιωσα όμορφα- και αυτό βγήκε προς τα έξω. New hair, new me!

Ευχαριστώ Garnier και Beauty Harmony & Spa για αυτή την εμπειρία.

Φυσικά, μπορείς να εφαρμόσεις τη σειρά Botanic Therapy Rice Water της Garnier και σπίτι σου. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και μόνο κερδισμένη θα βγεις!

Δείτε εδώ όλη την περιποίηση Asian Head Spa με προϊόντα Botanic Therapy Rice Water της Garnier

Υ.γ. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Info
Beauty Harmony & Spa
Μαραγκού 21, 1ος όροφος, Γλυφάδα 166 75
210 9680503

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice