Εμα Στόουν
Έμα Στόουν © EPA/ALLISON DINNER
Beauty

Beauty Sandwich: Η τεχνική ομορφιάς που ξετρελαίνει τους celebrities

Σε μία ώρα άλλος άνθρωπος, υπόσχεται ο εφευρέτης της Ivan Pol

Beauty Sandwich: Τι περιλαμβάνει η τεχνική ομορφιάς που εφηύρε ο  Ivan Pol κι έχει στο πελατολόγιό του τους περισσότερους celebrities.

Ο Iván Pol ασκεί την τέχνη του σε ένα στούντιο που περιστοιχίζεται από έναν καταπράσινο κήπο στα Χάμπτονς. Ο Iván Pol δείχνει να «έχει πιάσει την καλή», όπως λέγαμε κάποτε. Όχι άδικα. Έχει εφεύρει την τεχνική Beauty Sandwich που εγγυάται νιάτα ή, αν θέλουμε να είμαστε ακριβέστεροι, εγγυάται νεανική εμφάνιση με ελάχιστο κόπο. Παντρεύεσαι; Γίνεσαι κουμπάρα; Έχεις να πάρεις Όσκαρ; Ο Iván Pol σου υπόσχεται πως σε μία ώρα (ή το περισσότερο σε 4 μέρες) θα είσαι κουκλάκι ζωγραφιστό. Κατά τα φαινόμενα κάτι καλό κάνει τα τελευταία χρόνια που εφαρμόζει την τεχνική του, γιατί οι λίστες αναμονής για τις υπηρεσίες του είναι τεράστιες και όποιος μπορεί βάζει και βύσμα για να βρεθεί στα χεράκια του. 

Ο Iván Pol έχει γίνει το είδωλο των σελέμπριτις. Τα δέρματα που προκύπτουν από το Beauty Sandwich περπατούν υπερήφανα στα κόκκινα χαλιά. Πώς θα καταλάβεις ότι πέρασαν από τον γκουρού της ομορφιάς; Δεν έχουν χείλη ροφού και τίποτα φουσκωμένο. Σε έναν κόσμο γεμάτο ενέσιμα και πληρωτικά, ο Iván Pol κάνει γλυπτική «χωρίς fillers, χωρίς ενέσιμα, χωρίς ρετινόλη» λέει ο ίδιος. «Χρησιμοποιώ την τεχνολογία και το μασάζ για να ανυψώσω, να ορίσω και να εξορθολογίσω ένα πρόσωπο - σε αντίθεση με το να το αυξήσω. Για μένα, πρόκειται για τη βελτίωση αυτού που υπάρχει ήδη και τη χάραξη των φυσικών περιγραμμάτων». 

Αποφεύγοντας όλες τις σκληρές και επεμβατικές τεχνικές, προτιμά τη μη τοξική εναλλακτική της χειροκίνητης «κοπής» των ζυγωματικών και της σμίλευσης κομψών σαγονιών. Τα πρόσωπα που του αρέσουν και προκύπτουν από την τεχνική του έχουν σχήμα ανεστραμμένης πυραμίδας: λεπτό πηγούνι, ογκώδη ζυγωματικά. Σας θυμίζουν κάτι τα πρόσωπα της Ana De Armas ή της Elsa Hosk; Πολύ σωστά! Είναι πελάτισσές του. Κάθε φορά που υπάρχει Met Gala τρέχει και δεν προλαβαίνει. Στο φετινό είχε φτιάξει την Κρις και την Κάιλι Τζένερ, τον Μπάρι Κέογκαν, την Πενέλοπε Κρουζ, την Γκρέις Άμπραμς, την Καμίλα Μορόνε, την Τέσα Τόμπσον. 

Τι είναι η τεχνική Beauty Sandwich;

Τι ακριβώς είναι το Beauty Sandwich του Iván Pol δεν αποκαλύπτεται στις λεπτομέρειές του. Είναι όμως μια «πολυστρωματική» περιποίηση, γι’ αυτό ονομάζεται και Σάντουιτς. Σε γενικές γραμμές είναι μια ωριαία θεραπεία που χρησιμοποιεί υψηλή τεχνολογία, ραδιοσυχνότητες, υπέρυθρο φως, κόκκινο και μπλε led, θρεπτικά έλαια, τον δικό του ορό σύσφιξης, μασάζ. Κάποιες από τις πιο διάσημες πελάτισσές του, όπως οι Σάλμα Χάγιεκ, Πενέλοπε Κρουζ, Ζόε Κράβιτς, Λόρα Χάριερ, είναι μελαχρινάκια. Γι’ αυτό και ο Iván Pol δεν χρησιμοποιεί λέιζερ ή μάλλον το χρησιμοποιεί με μέτρο.  

Το μοναδικό ταλέντο του Pol στη γλυπτική προσώπου και την οριοθέτηση των περιγραμμάτων, τον έχει κάνει έναν από τους πιο περιζήτητους αισθητικούς σε όλο τον κόσμο. Το ελληνικό ενδιαφέρον; Σμίλεψε το πρόσωπο της Έμα Στόουν όταν παρέλαβε το Όσκαρ για το Poor Things. Ευκαριστούμε, Ίβαν!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice