Το καλοκαίρι δεν υπάρχουν «ατέλειες», μόνο φυσική ομορφιά
© Christopher Campbell / Unsplash
Beauty

Το καλοκαίρι δεν υπάρχουν «ατέλειες», μόνο φυσική ομορφιά

Χρειάζεσαι, στ' αλήθεια, μέικ απ;

Συμβουλές ομορφιάς: Ποια προϊόντα ομορφιάς μπορούμε να παραλείψουμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Το καλοκαίρι μπορούμε να παραλείψουμε κάποια από τα βασικά προϊόντα ομορφιάς και να μειώσουμε τον χρόνο ετοιμασίας μας για έξοδο. Όταν λέμε «βασικά προϊόντα», εννοούμε ότι ξεχνάμε το κονσίλερ (εκτός αν έχουμε να κοιμηθούμε μέρες και οι μαύροι κύκλοι έχουν φτάσει στον αφαλό) και αφήνουμε στην άκρη το foundation, που άλλωστε έχει την τάση να λιώνει με τη ζέστη. Το καλοκαίρι το δέρμα μπορεί να λάμψει με φυσικό τρόπο, δεν χρειάζεται να το βαραίνουμε. 

Τόσο το κονσίλερ όσο και το foundation τα χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε ατέλειες του δέρματος. Όμως το καλοκαίρι, που η επιδερμίδα γίνεται εξωτική (με μέτρο), η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα και η ακμή μαραίνεται, καμιά ατέλεια και καμιά φακίδα δεν μας προβληματίζει. Summertime and the living is easy. 

Το καλοκαίρι δεν υπάρχουν «ατέλειες», μόνο φυσική ομορφιά
© Christopher Campbell / Unsplash

Οι make-up artists μας συμβουλεύουν να ρίξουμε το βάρος στα μάτια και τα χείλη μας. Ένα τολμηρό μακιγιάζ ματιών, μια αστραφτερή σκιά στο βλέφαρο, ένα έντονο αϊλάινερ ή μια χρωματιστή μάσκαρα θα συγκεντρώσουν όλα τα βλέμματα (των άλλων) πάνω τους και θα τα απομακρύνουν από το υπόλοιπο πρόσωπο. Επίσης, η προσθήκη ρουζ σε διάφορες αποχρώσεις ή μπρονζέ ή στο χρώμα των χειλιών δημιουργεί ένα ωραίο φινίρισμα που δεν χρειάζεται βάση με foundation. Απλώς προσθέτει ζεστασιά στο φυσικό δέρμα. 

Ένας άλλος τρόπος να αντικαταστήσουμε το μέικ απ και να μην το καταλάβει κανείς είναι τα αυτοκόλλητα του προσώπου, εκείνα τα τόσο 90s αξεσουάρ που κάνουν την κάθε μέρα και την κάθε νύχτα εξόχως διασκεδαστική. Πέρα από τα διάφορα σχεδιάκια με καρδούλες και αστεράκια, υπάρχουν και τα στρασάκια, σαν αυτά που φορούσαν οι πρωταγωνιστές του Euphoria στα πάρτι.

Να σημειωθεί πως η καλοκαιρινή ραστώνη και τεμπελιά αφορούν μόνο το βάψιμο. Στη ρουτίνα περιποίησης είμαστε τυπικές. Το πρωί οπωσδήποτε απλώνουμε την αντηλιακή κρέμα, ενώ το βράδυ κάνουμε τα πάντα: καλό καθαρισμό και πολύ καλή ενυδάτωση με ορούς και κρέμες. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice