Μαλλιά: Οι τάσεις για τη φετινή σεζόν
Η Gigi Hadid στο κόκκινο χαλί για το Met Gala 2024 © ΑΠΕ / JUSTIN LANE
Beauty

Μαλλιά: Τέσσερις τάσεις που θα κυριαρχήσουν

Έμπνευση από Twiggy, επιστροφή της Mob Wife και μια δόση ξανθού

Ποια είναι τα δημοφιλή hairstyles για το 2024;

Κοντά, μακριά, ίσια ή πιο κυματιστά, τα μαλλιά είναι η δική μας προσωπική πινελιά στην εμφάνισή μας. Κάποιες προτιμούν να τα διατηρούν φυσικά, άλλες να παίζουμε με τις βαφές, όσες είναι σωστοί δεξιοτέχνες να δοκιμάζουν διαφορετικά χτενίσματα και οι πιο θαρραλέες να πειραματίζονται με τολμηρά κουρέματα. Πάντοτε όμως υπάρχει κάτι νέο να δοκιμάσουμε, από τις chic επιλογές της Sophie Richie μέχρι τα εντυπωσιακά χτενίσματα του Mob Wife aesthetic. Στη φετινή σεζόν θα δούμε τέσσερα στυλ μαλλιών να πρωταγωνιστούν, σε μίνιμαλ αλλά και πιο μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις, δίνοντάς μας έμπνευση και ιδέες για το επόμενο μας ραντεβού στο κομμωτήριο. 

Τέσσερα στιλ μαλλιών για να διαλέξεις

Τα χτενίσματα με πλούσιο όγκο ήρθαν για να μείνουν, με τα butterfly κουρέματα και τα επιμελώς ατημέλητα hairstyles να δίνουν έναν έντονο χαρακτήρα στην εμφάνισή μας. Ακολουθώντας το Mob Wife aesthetic και επαναφέροντας τις τάσεις των ένδοξων 90s, πιάνουμε λακ και αφρό και μεταμορφώνουμε τα μαλλιά μας. Εάν έχετε μπούκλες, το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε το κατάλληλο προϊόν που θα τις αναδείξει ακόμα περισσότερο. Αν έχετε ίσια μαλλιά, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο κούρεμα με layers, ώστε να γίνουν πιο ανάλαφρα και να αποκτήσουν περισσότερη κίνηση και σχήμα. 

Αν έχετε σκεφτεί πολλές φορές να υιοθετήσετε ένα κούρεμα a la garçon, αλλά πάντα κάτι σας σταματάει, φέτος είναι η χρονιά σας. Τα κοντά κουρέματα έρχονται δυναμικά, αντικαθιστώντας τα μακριά μαλλιά και ενθαρρύνοντάς μας να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Την αρχή έκανε το μοντέλο της Victoria’s Secret, Taylor Hill, αποφασίζοντας στο ξεκίνημα της σεζόν να κόψει τα μαλλιά της, τονίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο την ομορφιά του προσώπου της. Ακολούθησε η ηθοποιός Florence Pugh, με ένα επίσης αντρικό κούρεμα, σε πιο αυστηρές γραμμές αυτή τη φορά, δίνοντάς της με τον τρόπο αυτό έναν πιο σύγχρονο χαρακτήρα. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα statement κουρέματα δεν ταιριάζουν το ίδιο σε όλα τα πρόσωπα, για αυτό πριν τα δοκιμάσετε, ζητήστε τη γνώμη του κομμωτή ή της κομμώτριάς σας.

Για όσες αγαπάτε να δοκιμάζετε νέα χρώματα στα μαλλιά σας, φέτος κινούμαστε σε πιο χρυσαφένιες μέχρι και πλατινέ ξανθιές αποχρώσεις. Κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι η ιδανική λύση, μια και ο ήλιος και οι βουτιές στη θάλασσα ξεβάφουν ομοιόμορφα τα μαλλιά μας. Πρόσφατα άλλωστε είδαμε μερικές από τις πιο γνωστές celebrities, όπως η Beyoncé και η Rihanna, να μεταμορφώνονται σε γοητευτικές ξανθιές, ενώ πολλοί δηλώσαμε φαν του ξανθού της Sabrina Carpenter. Οι ανοιχτόχρωμες βαφές είναι μια κατηγορία με πάρα πολλούς υποτόνους και απαιτούν συστηματική φροντίδα, αποτελώντας ένα κοστοβόρο σπορ. Επιλέξτε με προσοχή την απόχρωση που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας και δώστε λάμψη στην εμφάνισή σας. 

Ταξιδεύουμε με την ταινία The Boy Friend του 1972 και μαζί με την Twiggy ανακαλύπτουμε το Bob-haircut που μας ταιριάζει. Ένα κορμό και συνάμα διαχρονικό καρέ, το οποίο λόγω του μήκους του μας προσφέρει πολλές επιλογές. Μπορούμε να πιάσουμε τα μαλλιά μας σε μια χαμηλή κοτσίδα, να κάνουμε πλεξούδες, ακόμα και ανάλαφρες μπούκλες. Ταιριάζει σε ό,τι κατηγορία μαλλιών και αν έχετε, αποδεσμεύοντάς σας από τις ατελείωτες ώρες styling. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice