Τζούλια Ρόμπερτς
Τζούλια Ρόμπερτς © juliaroberts/Instagram
Beauty

5 λάθη στο χρώμα των μαλλιών που μας μεγαλώνουν

Το ξέρατε ότι ένα λάθος χρώμα στα μαλλιά μπορεί να τονίσει τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους;

Αυτά είναι τα 5 βασικότερα λάθη στην επιλογή απόχρωσης των μαλλιών μας, ώστε να τα αποφύγετε

Τα μαλλιά καθορίζουν σε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό την εμφάνιση μιας γυναίκας και είναι δεδομένο ότι ένα λάθος κούρεμα ή χτένισμα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την συνολική μας εικόνα. Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή όμως, πρέπει να δίνουμε στη σωστή επιλογή χρώματος. Σύμφωνα με τους μεγαλύτερους hair colourists, υπάρχουν συγκεκριμένες αποχρώσεις και τεχνικές χρώματος, που συνήθως μας προσθέτουν χρόνια, αντί να φωτίσουν το πρόσωπό μας και να δώσουν το look που αναζητάμε.

Παρακάτω, ακολουθούν 5 βασικές αστοχίες στο χρώμα των μαλλιών που μας κάνουν συνήθως να δείχνουμε μεγαλύτερες από την ηλικία μας, αλλά και οι ιδανικές τους παραλλαγές για να διαλέξετε.

Επιλέγετε πολύ σκούρες βαφές σε έναν τόνο

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όταν ένα αντικείμενο τοποθετείται μπροστά σε σκούρο φόντο, τα χαρακτηριστικά του φαίνονται πιο ευδιάκριτα; Το ίδιο συμβαινει και με το πρόσωπό μας. Όταν βαφούμε τα μαλλιά μας σε ένα ομοιόμορφο μαύρο χρώμα, χωρίς ιριδισμούς ή ανταύγειες, οι ατέλειες όπως οι μαύροι κύκλοι, οι πανάδες και οι ρυτίδες τονίζονται. Προτιμήστε λοιπόν πιο γλυκές αποχρώσεις του καστανού όπως το σοκολατί ή προσθέστε σε ένα σκούρο καστανό λίγες ανταύγειες, για ένα πιο φωτεινό και νεανικό αποτέλεσμα.

Προτιμάτε τα ψυχρά ξανθά

Είναι αρκετά συνηθισμένο για τις γυναίκες που δεν προτιμούν το μαύρο ή τα σκούρα χρώματα στα μαλλιά, να πηγαίνουν στο άλλο άκρο, διατηρώντας τα μαλλιά τους πολύ ξανθά, σε σαντρέ αποχρώσεις που γκριζάρουν. Οι συγκεκριμένοι τόνοι, τείνουν να «σβήνουν» την λάμψη του προσώπου και να δίνουν ένα χλωμό και ματ αποτέλεσμα. Για να αποφεύγετε κάτι τέτοιο, δώστε μια ευκαιρία σε πιο ζεστές ή ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το χρυσό ξανθό και το ξανθό της άμμου, που ακτινοβολούν υπέροχα το φως γύρω από το πρόσωπό.

Δεν δοκιμάζετε διαφορετικές αποχρώσεις

Η απόχρωση που επιλέγετε εδώ και 30 χρόνια, είναι πολύ πιθανό να μη σας κολακεύει το ίδιο με παλιότερα, διότι, καθώς τα χρόνια περνούν, το δέρμα τείνει να παίρνει μια πιο χλωμή ή θαμπή όψη. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πειραματιστείτε με πιο «παιχνιδιάρικους» τόνους που θα χαρίσουν ζωντάνια στο πρόσωπό σας, όπως ένα ζεστό χάλκινο, ένα strawberry blonde ή caramel brown. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας ώστε να διαλέξετε την ιδανική απόχρωση για εσάς.

Κάνετε έντονες ανταύγειες

Είδαμε το trend με τις χοντρές (ριγέ) ανταύγειες σε όλο το κεφάλι που κάναμε στα 00s, να επιστρέφει στην pop κουλτούρα και στα κεφάλια της Gen Z γενιάς. Όταν παρ’ όλα αυτά η συγκεκριμένη τεχνική δεν στέκεται ως ένα fashion statement, το μόνο που κάνει είναι να αγριεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η προσθήκη φωτεινών τόνων δίχως έντονες αντιθέσεις, είναι το κλειδί για μια νεανική εμφάνιση. Δοκιμάστε μια τεχνική όπως το μπαλαγιάζ που προσφέρει φυσικά χρώματα και ξανοίγματα στα μαλλιά και δείτε την επιδερμίδα σας να λάμπει.

Αφήνετε την ρίζα σας να κατέβει πολύ

Οι ατημέλητες ρίζες πάντα προσθέτουν χρόνια στην εμφάνιση. Φροντίστε να κάνετε το καθιερωμένο touch up του χρώματός σας κάθε 4-6 εβδομάδες, ή διαφορετικά, επιλέξτε μια τεχνική χαμηλής συντήρησης όπως το «shadow root». Αν πάλι οι ρίζες σας είναι γκρίζες και έχουν κατέβει αρκετά, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγκαλιάσετε τα φυσικά γκρίζα σας μαλλιά και το «silver fox» trend, κόβοντάς τα σε ένα σύγχρονο pixie κούρεμα. Το αποτέλεσμα θα δείχνει απόλυτα κομψό και περιποιημένο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice