Scandi make up trend
© Instagram / tigerlariz
Beauty

Scandi girl makeup: Η καλοκαιρινή τάση που σαρώνει στο TikTok

Βήμα βήμα το beauty look που υιοθετούν τα It girls της Σκανδιναβίας

Scandi girl: Πώς θα πετύχεις το σκανδιναβικό make up trend

TikTokers, beauty experts και influencers ορκίζονται στη νέα makeup τάση που προωθεί τη φυσική ομορφιά και γυαλάδα, με έμπνευση από τα it girls της Σκανδιναβίας. Ο λόγος για το scandi girl look, ένα trend για το οποίο δεν χρειάζονται πολλά προϊόντα και χρόνος, καθώς βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» του no makeup - makeup, ιδανικό για την καλοκαιρινή περιόδο. Παρακάτω ακολουθούν 4 κορυφαία στην αναζήτηση tutorial με τη συγκεκριμένη τεχνική μακιγιάζ ώστε να το υιοθετήσει οποιοδήποτε εν δυνάμει scandi girl.

Scandi girl makeup: Πώς να το πετύχεις

Η παρακάτω TikToker ξεκινά τη δική της scandi girl εκδοχή με ένα roller προσώπου που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και βελτιώνει την υφή του. Ενυδατώνει τα χείλη της με lip balm και περνά στην εφαρμογή του foundation. Έπειτα μπλεντάρει με το σφουγγάρι το bronzer, τοποθετεί concealer, πούδρα για το σετάρισμα, ανεπαίσθητο ρουζ και lip gloss σε φυσική απόχρωση. Με το πινέλο φρυδιών δεν δίνει μόνο ένταση στα φρύδια, αλλά δημιουργεί το εφέ των φακίδων. Σειρά έχει μια διακριτική στρώση μάσκαρας και λίγη γυαλάδα στην περιοχή των χειλιών.

Στο επόμενο tutorial, ακολουθείται παρόμοια διαδικασία με περισσότερες γυαλάδες και ένα διακριτικό πέρασμα με μολύβι στο εσωτερικό του ματιού. Η TikToker σταθεροποιεί το συνολικό αποτέλεσμα με setting spray.

Στις περισσότερες περιπτώσεις απουσιάζει η χρήση σκιάς στο κινητό βλέφαρο, προκειμένου το μακιγιάζ να μοιάζει φυσικό, ενώ για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιείται ρουζ σε υγρή μορφή. Για να προκύψει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα μπορούμε να μεταφέρουμε με το πινέλο λίγο από το ρουζ των ζυγωματικών και στην περιοχή των βλεφάρων.

Μεγάλο ρόλο στην τελική εικόνα παίζουν τα μαλλιά που είναι καλοχτενισμένα και ελαφρώς wavy, χωρίς όμως να φαίνεται ότι έχουμε κάνει ιδιαίτερο styling. Παρατηρούμε πως στις περισσότερες των περιπτώσεων τα scandi girls έχουν μακριά, ξανθά μαλλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υιοθετήσει το look και κάποια κοπέλα με πιο σκουρόχρωμη βάση.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice