Τα Make-up sticks κατακτούν το καλοκαίρι
© Gustavo Spindula / Unsplash
Beauty

Τα make-up sticks κατακτούν το καλοκαίρι

Τα καλλυντικά σε μορφή στικ κατακτούν όλο και περισσότερο την αγορά λόγω της ευχρηστίας τους

Make-up sticks: Τα καλλυντικά σε μορφή στικ είναι τα πιο εύχρηστα προϊόντα ομορφιάς για το καλοκαίρι.

Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία της ομορφιάς έχει στραφεί σε πιο πρακτικά και καινοτόμα προϊόντα. Ανάμεσα σε αυτά και τα make-up sticks. Μέχρι πριν λίγα χρόνια σε μορφή στικ υπήρχαν μόνο κραγιόν, τώρα υπάρχουν τα πάντα, από μέικ απ και ρουζ μέχρι highlighters και αντηλιακά.

Τα καλλυντικά σε μορφή στικ δεν έφεραν την επανάσταση στην ομορφιά, έφεραν όμως την επανάσταση στην καθημερινότητά μας καθώς την έκαναν πιο άνετη. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά προϊόντα σε μορφή σκόνης ή υγρού που καταλαμβάνουν έναν συγκεκριμένο χώρο στην τσάντα μας, τα στικ κουβαλιούνται εύκολα προσφέροντας (περίπου) ίδια αποτελέσματα. 

Ειδικά για το καλοκαίρι και τις διακοπές, μοιάζει να είναι η ιδανική λύση. Προσαρμοσμένα σε έναν τρόπο ζωής εν κινήσει, τα καλλυντικά σε μορφή stick δε σε υποχρεώνουν να κουβαλάς βουρτσάκια ή σφουγγαράκια ή άλλα τέτοια καβλιτζεκάκια. Αυτή η ευκολία και η ευελιξία τους τα καθιστά μια ελκυστική επιλογή. Σκεφτείτε πόσο εύκολα χωράει ένα κραγιόν ή μια μάσκαρα στην τσάντα μας. Δεν είναι τέλειο να κουβαλάμε με την ίδια ευκολία το foundation, το ρουζ, τη σκιά, την ενυδατική μας; Τα περισσότερα μεγάλα brands, από τη Chanel έως την Tom Ford, περιλαμβάνουν πλέον τουλάχιστον ένα προϊόν στικ στην γκάμα τους.

Αυτά τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα για άμεση εφαρμογή στο δέρμα, οπότε μπαίνει θέμα βακτηρίων και υγιεινής (μετά την πανδημία τα μετράμε αυτά). Οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να καθαρίζουμε την επιφάνεια του προϊόντος με απολυμαντικά μαντιλάκια μετά από κάθε χρήση του (εύκολο). Η σωστή αποθήκευση είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Η διατήρηση των στικ σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως θα αποτρέψει το χάλασμα ή το λιώσιμο τους.

Όσοι χρησιμοποιούν καλλυντικά σε μορφή στικ εξαίρουν τη φυσικότητα που προσδίδουν στο δέρμα, λόγω της σύνθεσής τους. Οι πούδρες και τα υπόλοιπα «κανονικά» καλλυντικά δημιουργούν μια πιο βαριά, πιο full-glam εμφάνιση. Κοινώς, με τα στικάκια δεν θα βαφτείς για να πας στο Met gala.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice