Κοντά μαλλιά: Έξι καλοκαιρινά χτενίσματα
Η Zendaya στην 96η ετήσια τελετή των βραβείων Όσκαρ, 10 Μαρτίου 2024 © EPA / ALLISON DINNER
Beauty

Κοντά μαλλιά: Έξι χτενίσματα για τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις

Εύκολοι και chic τρόποι για να αναδειχθεί το κοντό κούρεμα

Κοντά μαλλιά: Έξι διαφορετικά χτενίσματα, για να βρεις αυτό που ταιριάζει στην καλοκαιρινή σου διάθεση 

Ήδη από την προηγούμενη χρονιά, τα κοντά κουρέματα έχουν επιστρέψει δυναμικά στον χώρο της μόδας, βλέποντας μοντέλα και ηθοποιούς όπως η Hailey Bieber και η Zendaya να λένε «αντίο» στα μακριά μαλλιά και να πειραματίζονται με εντυπωσιακά χτενίσματα, συστήνοντάς μας την πιο μοντέρνα και γοητευτική πλευρά του καρέ. Κάνοντας ένα scroll σε Instagram και TikTok εμφανίζονται εικόνες με διαφορετικές εκδοχές του δημοφιλούς bob κουρέματος, κάνοντας πολλές να σκεφτούμε μήπως ήρθε η στιγμή να υιοθετήσουμε και εμείς αυτό το στιλ. Βρισκόμαστε άλλωστε στην καλοκαιρινή και ήδη πολύ ζεστή σεζόν, και ίσως μερικές «ψαλιδιές» θα μας έδιναν τη δροσιά που τόσο έχουμε ανάγκη. Πόσο εύκολο είναι όμως να κάνεις styling στα κοντά μαλλιά; 

Έξι χτενίσματα για κοντά μαλλιά

Wet look
Ένα από τα πιο απλά χτενίσματα, είτε έχετε σγουρά είτε ίσια μαλλιά, είναι το wet look. Αφού έχετε κάνει το χαλαρωτικό μπάνιο σας, πάρτε μια γενναιόδωρη δόση τζελ και απλώστε το στα μαλλιά σας, με φορά προς τα πίσω. Με τον τρόπο αυτό θα φαίνεται να σαν βγήκατε μόλις από τη θάλασσα ενώ ταυτόχρονα θα αναδειχθεί το πρόσωπό σας. Extra tip: φορέστε εντυπωσιακά μεγάλα σκουλαρίκια για ένα πιο κομψό αποτέλεσμα.

Πλεξουδάκια
Αν όμως θέλετε κάτι πιο απλό, χωρίς πολλά προϊόντα περιποίησης, μπορείτε να παίξετε κάνοντας δύο πλεξουδάκια. Πιάστε τις μπροστινές τούφες, προσπαθήστε να επιλέξετε την ίδια ποσότητα μαλλιών και για τις δύο και σχηματίσετε δύο ανάλαφρες πλεξούδες που θα πέφτουν απαλά στο πρόσωπό σας. Μόλις δώσατε έναν πιο hippy χαρακτήρα στο look σας.

Κοτσιδάκια
Και αν οι πλεξούδες σας φαίνονται δύσκολο task μπορείτε να πιάσετε δύο μικρά κοτσιδάκια, δίνοντας λίγο όγκο στα μαλλιά σας και δημιουργώντας μία πιο χαριτωμένη εμφάνιση. Αν έχετε αφέλειες, το χτένισμα αυτό είναι το κατάλληλο για να τις αναδείξει μια και τις τονίζει ακόμα περισσότερο.

Sleek κοτσίδες
Ένα από τα πιο δημοφιλή χτενίσματα είναι οι sleek κοτσίδες, τις οποίες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε κοπέλες με πιο μακριά μαλλιά. Λοιπόν, και εμείς με τα κοντά μπορούμε να το υιοθετήσουμε, αρκεί να έχουμε λίγη υπομονή. Για αρχή επιλέξτε την κατεύθυνση που θέλετε να έχει η χωρίστρα. Έπειτα, πάρτε μια δυνατή λακ ή τζελ και απλώστε το στα μαλλιά, χτενίζοντάς τα ταυτόχρονα με μια χτένα, ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, δέστε σφιχτά τα μαλλιά και προμηθευτείτε με αρκετές φουρκέτες, για να τιθασεύσετε τις τούφες που «ξεπετάγονται». 

Ίσια μαλλιά με όγκο
Ένα all-time classic χτένισμα είναι το αυστηρό ίσιο καρέ, αλλά σε μια πιο ανάλαφρη και με λίγη δόση 70s εκδοχή του. Πιάστε τις στρογγυλές βούρτσες και το πιστολάκι και  ξεκινήστε να φορμάρετε τα μαλλιά σας, δίνοντάς τους όγκο, για ένα πιο πλούσιο και λιγότερο επιτηδευμένο αποτέλεσμα. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες, εφαρμόστε οπωσδήποτε κάποιο θερμοπροσταυτετικό προϊόν και ξεκινήστε τη διαδικασία ισιώματος, με κλίση προς τα μέσα. 

Vague
Τέλος, μια από τις επιλογές που βλέπουμε συχνά σε επίσημες εμφανίσεις των celebrities είναι το vague hairstyle, το οποίο δίνει κίνηση στα μαλλιά μας με μια πιο ρετρό πινελιά. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείτε τη βοήθεια της πρέσας, κάνοντας έντονες μπούκλες τις οποίες θα «ανοίξετε» στην πορεία χτενίζοντάς τις απαλά, δημιουργώντας το κυματιστό εφέ. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice