Πριν κλείσετε το ραντεβού σας, εμπνευστείτε από τις ιδέες μας για το πρώτο μανικιούρ το φθινοπώρου
Τι κρύβει το μαξιλάρι σου και πώς να το καθαρίζεις
Ακάρεα, υπολείμματα μακιγιάζ, συστατικά από skincare, τρίχες και άλλα πολλά συγκεντρώνονται στην επιφάνειά του. Δες πώς θα τα ξεφορτωθείς.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες το μαξιλάρι σου; Μάθε κάθε πότε και πώς πρέπει να το καθαρίζεις.
Συχνά ακούμε προτροπές από δερματολόγους για να αλλάζουμε τακτικά τις μαξιλαροθήκες που ακουμπά το πρόσωπό μας. Η αντικατάστασή τους χρειάζεται να γίνεται ανά μία εβδομάδα, καθώς στην επιφάνειά τους συσσωρεύονται ανθυγιεινές για την επιδερμίδα ουσίες, ανάμεσά τους νεκρά κύτταρα, ακάρεα σκόνης, βρομιά και υπολείμματα μακιγιάζ, έλαια που προέρχονται από τα προϊόντα skincare που χρησιμοποιούμε, βακτήρια και τρίχες – όχι μόνο δικές μας, αλλά και των κατοικιδίων μας. Είναι όμως αρκετό το να αλλάζουμε τη μαξιλαροθήκη; Στην πραγματικότητα, μπορεί η επιφάνεια στην οποία ξαπλώνουμε να δείχνει καθαρή, αλλά τι γίνεται με το εσωτερικό της μαξιλαροθήκης;
Πώς να καθαρίζεις σωστά το μαξιλάρι σου
Οι περισσότεροι από εμάς δεν θυμούνται πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυναν το μαξιλάρι, παρ’ όλο που και αυτό συγκεντρώνει σκόνη και ακάρεα, απορροφά ιδρώτα και λεκέδες τα οποία μπορούν να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα όπως ακμή ή έξαρση αλλεργιών. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί προτείνουν το πλύσιμο του μαξιλαριού τουλάχιστον κάθε 6 μήνες.
Ο τρόπος με τον οποίο πλένεται το κάθε μαξιλάρι μπορεί να διαφέρει, γι' αυτό πριν προχωρήσουμε στο πλύσιμο καλό είναι να ελέγξουμε την ετικέτα του, στην οποία αναγράφεται και η κατάλληλη θερμοκρασία πλύσης. Αν η ετικέτα υποδεικνύει πλυντήριο, τοποθετούμε δύο-δύο τα μαξιλάρια χωρίς τη μαξιλαροθήκη στον κάδο. Δεν θέλουμε να τα στριμώξουμε και να τα «τσακίσουμε», αν ωστόσο υπάρχει χώρος μπορούμε να βάλουμε και μερικές λευκές πετσέτες που θέλουμε να πλύνουμε. Αν το μαξιλάρι μας είναι αρκετά παλιό και δεν φαίνεται ανθεκτικό, μπορούμε να το πλύνουμε χωρίς να του βγάλουμε τη μαξιλαροθήκη. ιδανικά επιλέγουμε ένα σύντομο πρόγραμμα με ήπιο στράγγισμα.
Αν το μαξιλάρι πλένεται στο χέρι, μπορούμε να το βυθίσουμε σε διάλυμα με χλιαρό νερό, πράσινο σαπούνι και προαιρετικά λίγες σταγόνες λευκό ξίδι. Αφού μουλιάσει για λίγη ώρα, το ξεπλένουμε με μπόλικο χλιαρό νερό.
Προσοχή στο στέγνωμά τους! Καλό θα είναι να απλώνουμε τα μαξιλάρια σε οριζόντια θέση και να τα «χτυπά» ο ήλιος. Αλλιώς μπορεί να συσσωρεύσουν υγρασία και να αποκτήσουν ενοχλητική μυρωδιά.