Πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου
©Freepik
Beauty

Πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου, μετά το καλοκαίρι

Τώρα που το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του αναρωτιέσαι πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμα που τόσο κόπιασες να αποκτήσεις. Εμείς σου συγκεντρώσαμε κάποια έξυπνα κι εύκολα tips για να το πετύχεις. 

Ενυδατώσου καλά
Για να διατηρήσει το μαυρισμένο λαμπερό χρώμα το δέρμα σου, θα πρέπει να ενυδατώνεσαι καλά μέσα κι έξω. Για αυτό μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό, ιδιαίτερα τις ζεστές ημέρες και να ενυδατώνεσαι καλά με κρέμες, λάδια ή body butters. 

Απόφυγε το καυτό νερό στο ντουζ 
Το μαύρισμά σου θα διατηρηθεί περισσότερο αν προτιμήσεις να κάνεις μπάνιο με χλιαρό ή δροσερό νερό, από ότι αν κάνεις με ζεστό. Άσε που το δροσερό ντουζ ενισχύει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, καταπαρϋνει τους ερεθισμούς και βοηθά στη σύσφιξη των πόρων.

Tan extenders 
Μια μικρή βοήθεια από τους ειδικούς στη διατήρηση του μαυρίσματος, πάντα βοηθάει. Βρες το tan extender που προτιμάς και παράτεινε τη διάρκεια του αγαπημένου σου χρώματος.  

Απόφυγε τις ταινίες αποτρίχωσης
Κατά την περίοδο που το δέρμα σου είναι πιο μαυρισμένο, η αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα, μπορεί να "τραυματίσει" το δέρμα και να αφαιρέσει κύτταρα από την επιφάνειά του, κάνοντας έτσι το μαύρισμά σου να ατονεί πιο γρήγορα. 

Κάνε ελαφριά απολέπιση
Η σκληρή απολέπιση του δέρματος ενισχύει την φθορά της επιφάνειάς του και κατ' επέκταση οδηγεί στο ξεθώριασμα του μαυρίσματος. Προτίμησε πιο ήπιες μεθόδους απολέπισης κι έπειτα ενυδάτωσης και το μαύρισμά σου θα διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice