Πώς θα βαφτείς «Very demure, Very mindful»

Υιοθέτησε τη viral TikTok τάση στο μακιγιάζ σου

Πώς να δημιουργήσετε το "Demure Makeup" look

Το Demure Makeup είναι ένα trend που έχει κατακτήσει το TikTok, με influencers και beauty enthusiasts να αγκαλιάζουν αυτό το απαλό και εκλεπτυσμένο look. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια φυσική, σχεδόν αιθέρια εμφάνιση που αποπνέει κομψότητα και θηλυκότητα. Σκεφτείτε το ως το απόλυτο "no-makeup makeup" look, αλλά με μια πινελιά κλασικού ρομαντισμού. Πρόκειται για την ενίσχυση της φυσικής ομορφιάς με απαλά, θηλυκά στοιχεία που δημιουργούν μια εμφάνιση χωρίς κόπο και ταυτόχρονα κομψή. 

Άλλωστε και η Khloe Kardashian, όπως και άλλες διάσημες προσωπικότητες, έχει υιοθετήσει αυτή την τάση, προσθέτοντας έτσι την δική της επιρροή στη δημοτικότητα του μακιγιάζ αυτού. Αντίστοιχα η τρανς δημιουργός περιεχομένου Jools Lebron έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση του "Demure Makeup" μέσω του TikTok, όπου μοιράζεται συμβουλές και τεχνικές μακιγιάζ, οι οποίες έχουν γίνει viral. Οι συμβουλές της δεν περιορίζονται μόνο στο μακιγιάζ, αλλά επεκτείνονται και σε στυλ για τα νύχια και τα μαλλιά, κάνοντάς την μια ολοκληρωμένη πηγή έμπνευσης για πολλούς χρήστες. Αν θέλετε να τελειοποιήσετε αυτό το trend λοιπόν, εδώ είναι ένας οδηγός βήμα-βήμα για να πετύχετε το τέλειο demure makeup look.

Πώς θα βαφτείς «Very demure, Very mindful»

1. Προετοιμάστε το δέρμα σας
Το κλειδί για το demure makeup είναι η άψογη βάση, επομένως η φροντίδα του δέρματος είναι απαραίτητη. Ξεκινήστε με τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του προσώπου σας. Αν έχετε ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό primer για να δημιουργήσετε μια λεία βάση. Για λιπαρό δέρμα, ένα ματ primer θα βοηθήσει στον έλεγχο της γυαλάδας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2. Δημιουργήστε μια φυσική βάση
Επιλέξτε ένα ελαφρύ foundation ή μια BB cream που εξισορροπεί την επιδερμίδα σας χωρίς να καλύπτει τη φυσική υφή του δέρματός σας. Εφαρμόστε το με ένα νωπό σφουγγαράκι για ένα διάφανο, δροσερό αποτέλεσμα. Αν χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη, χρησιμοποιήστε concealer για να καλύψετε τυχόν ατέλειες ή μαύρους κύκλους, αλλά θυμηθείτε να το αναμείξετε καλά για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

3. Απαλός ορισμός των φρυδιών
Τα φυσικά, καλοσχηματισμένα φρύδια είναι χαρακτηριστικό του demure makeup look. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι φρυδιών ή μια σκιά που ταιριάζει με το φυσικό χρώμα των φρυδιών σας. Συμπληρώστε ελαφρώς τα αραιά σημεία, ακολουθώντας το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας. Αποφύγετε τις έντονες γραμμές και χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι για να αναμείξετε το προϊόν για μια πιο απαλή εμφάνιση.

4. Απαλή σκιά ματιών
Τα μάτια είναι το επίκεντρο του demure makeup, αλλά με μια διακριτική προσέγγιση. Επιλέξτε ουδέτερες αποχρώσεις σκιών όπως απαλό καφέ ή ένα dusty pink. Εφαρμόστε μια ανοιχτή απόχρωση σε όλο το βλέφαρο και μια ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση στην κόγχη για να προσθέσετε βάθος. Για να διατηρήσετε την εμφάνιση απαλή, αναμείξτε καλά τις άκρες, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν σκληρές γραμμές.

5. Λεπτή γραμμή eyeliner
Αντί για ένα έντονο cat-eye, επιλέξτε μια λεπτή, διακριτική γραμμή κατά μήκος της άνω γραμμής των βλεφαρίδων. Χρησιμοποιήστε καφέ ή σκούρο γκρι eyeliner για ένα πιο απαλό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να απαλύνετε ελαφρώς τη γραμμή με ένα μικρό πινέλο για να δημιουργήσετε μια πιο διακριτική εμφάνιση. Αυτό θα ορίσει τα μάτια σας χωρίς να τα υπερκαλύπτει.

6. Απαλές βλεφαρίδες
Καμπυλώστε τις βλεφαρίδες σας με ένα ψαλίδι και εφαρμόστε μία ή δύο στρώσεις μάσκαρα για να τις τονίσετε. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε φυσικές, απαλές βλεφαρίδες αντί για δραματικές. Αν προτιμάτε ψεύτικες βλεφαρίδες, επιλέξτε ένα ζευγάρι με φυσικό, απαλό φινίρισμα που συμπληρώνει την αισθητική αυτή.

7. Ροζ μάγουλα
Το ρουζ είναι το κλειδί για να επιτύχετε αυτή τη φρέσκια, νεανική λάμψη. Επιλέξτε ένα απαλό ροζ ή ροδακινί ρουζ και εφαρμόστε το στα μήλα σας. Για ένα πιο φυσικό look, χρησιμοποιήστε ένα κρεμώδες ρουζ και αναμείξτε το με τα δάχτυλά σας ή με ένα πινέλο. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε μια απαλή λάμψη που μιμείται το φυσικό κοκκίνισμα.

8. Απαλά ορισμένα χείλη
Για τα χείλη, επιλέξτε ένα κραγιόν ή ένα ενυδατικό balm σε nude, ροζ ή ροδακινί απόχρωση που ενισχύει το φυσικό χρώμα των χειλιών σας. Τα matte ή satin φινιρίσματα λειτουργούν καλύτερα για αυτό το look. Αν θέλετε λίγο περισσότερη ορισμό, χρησιμοποιήστε ένα lip liner που ταιριάζει με το κραγιόν σας και στη συνέχεια αναμείξτε τις άκρες για μια ομοιόμορφη εμφάνιση.

9. Ολοκληρώστε με μια δροσερή λάμψη
Για να ολοκληρώσετε το look, εφαρμόστε highlighter στα ψηλά σημεία του προσώπου σας—τα ζυγωματικά, τα κόκκαλα των φρυδιών και τη γέφυρα της μύτης. Επιλέξτε ένα διακριτικό highlighter με λίγο glitter που σας δίνει μια φυσική λάμψη. Αποφύγετε οτιδήποτε υπερβολικά γυαλιστερό, καθώς το demure look επικεντρώνεται στη διακριτική ακτινοβολία.