Ο απόλυτος οδηγός για γεμάτα μαλλιά με υγιή όψη

Τα μαλλιά είναι βασικό κομμάτι της περιποίησης και ομορφιάς των ανδρών

Genesis Homme της Kérastase: Με αυτή την ολοκληρωμένη σειρά για άνδρες, η αντίσταση κατά της τριχόπτωσης ενισχύεται σημαντικά

Η αραίωση μαλλιών στους άνδρες, τα λιπαρά μαλλιά και η τριχόπτωση, είναι ένα κομμάτι της ανδρικής πραγματικότητας. Ενώ για κάποιους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, για τους περισσότερους, θεωρείται δολοφόνος της αυτοπεποίθησης. Αλλά μην ανησυχείς - υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις όμορφα μαλλιά με υγιή όψη.

Κατανόηση της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση ανδρών, γνωστή και ως ανδρογενετική αλωπεκία, επηρεάζει πολλούς άνδρες και μπορεί να ξεκινήσυγει ήδη από την ηλικία των 20 ετών. Προκαλείται κυρίως από γενετικά στοιχεία, αλλά άλλοι παράγοντες όπως το άγχος, η διατροφή και οι συνήθειες περιποίησης μαλλιών μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο. Η γνώση της αιτίας είναι το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική καταπολέμησή της. Ας δούμε όμως το θέμα πιο αναλυτικά.

  1. Ισορροπημένη διατροφή. Τα μαλλιά σου χρειάζονται θρεπτικά συστατικά για να γίνουν δυνατά και με υγιή όψη. Βεβαιώσου ότι η διατροφή σου περιλαμβάνει άφθονες βιταμίνες και μέταλλα, ιδιαίτερα βιοτίνη, ψευδάργυρο και βιταμίνες Α και Ε. Τρόφιμα όπως τα αυγά, οι ξηροί καρποί, τα λαχανικά και τα ψάρια είναι εξαιρετικές επιλογές.
  2. Σωστή περιποίηση. Ένα ισρροπημένο τριχωτό της κεφαλής είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μαλλιών. Χρησιμοποίησε ένα απαλό σαμπουάν για να διατηρήσεις το τριχωτό της κεφαλής σου καθαρό χωρίς να απομακρύνεις τα φυσικά έλαια. Εάν αντιμετωπίζεις λιπαρά μαλλιά και τριχόπτωση, αναζήτησε σαμπουάν που έχουν σχεδιαστεί για να εξισορροπούν την παραγωγή λιπαρότητας. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσεις το τριχωτό της κεφαλής ισορροπημένο και να αποτρέψεις το φράξιμο των θυλάκων των τριχών. 
  3. Απόφυγε τη θερμότητα και τις σκληρές υπηρεσίες. Η υπερβολική ζέστη από πιστολάκια, ισιωτικά και σκληρές χημικές υπηρεσίες μπορεί να αποδυναμώσει τα μαλλιά σου και να οδηγήσει σε περισσότερο σπάσιμο. Άφησέ τα να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο όποτε είναι δυνατόν και χρησιμοποίησε προϊόντα και εργαλεία styling με φειδώ.
  4. Σκέψου το ενδεχόμενο να ενσωματώσεις προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Η μινοξιδίλη, που βρίσκεται σε σχετικά προϊόντα, είναι μια δημοφιλής επιλογή που μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών και στην επιβράδυνση της αραίωσης.
Άνδρας που αντιμετωπίζει τριχόπτωση © freepik

Διαχείριση λιπαρών μαλλιών

Τα λιπαρά μαλλιά μπορούν να επιδεινώσουν την εμφάνιση της αραίωσης μαλλιών στους άνδρες, επομένως είναι σημαντικό να τα διαχειριστείς αποτελεσματικά. Φρόντισε να πλένεις τακτικά τα μαλλιά σου με ένα απαλό σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, σχεδιασμένο για λιπαρά μαλλιά. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας χωρίς να αφαιρεί την απαραίτητη υγρασία από τα μαλλιά. Τις μέρες που δεν λούζεις τα μαλλιά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό σαμπουάν για να απορροφήσει την υπερβολική λιπαρότητα και να διατηρήσει τα μαλλιά φρέσκα. Το ξηρό σαμπουάν μπορεί επίσης να προσθέσει όγκο, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο γεμάτα. Προσπάθησε να αποφύγεις το υπερβολικό βούρτσισμα, καθώς μπορεί να τονώσει την παραγωγή λιπαρότητας. Βούρτσισε όσο είναι απαραίτητο για να φορμάρεις τα μαλλιά σου και να μείνουν ξεμπερδεμένα.

Άνδρας με πλούσια μαλλιά © freepik

Με τη σωστή προσέγγιση, μπορείς να διαχειριστείς την αραίωση και την τριχόπτωση αποτελεσματικά. Με την ολοκληρωμένη σειρά Genesis Homme της Kérastase η αντίσταση κατά της τριχόπτωσης, ενισχύεται σημαντικά, καθώς πρόκειται για προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για άνδρες. Η διπλή δράση της σειράς, στοχεύει άμεσα στην ενδυνάμωση των μαλλιών και την καταπολέμηση της τριχόπτωσης μακροπρόθεσμα. Με τις παραπάνω συμβουλές και στρατηγικές θα ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου και θα αποκτήσεις πιο γεμάτα μαλλιά με υγιή όψη. Το έχεις!