6 φθινοπωρινά αρώματα που αποπνέουν ζεστασιά και πολυτέλεια

Ξυλώδης και πικάντικες νότες συνθέτουν τις πιο μεθυστικές μυρωδιές που πρέπει να δοκιμάσεις

6 αρώματα που δεν θα αποχωρίζεστε στις φθινοπωρινές σας εμφανίσεις

Καθώς τα φύλλα αρχίζουν να χρυσαφίζουν και φθινοπωρινός αέρας σιγά σιγά δροσίζει, μαζί με την γκαρταρόμπα μας αλλάζει και το μπουντουάρ μας, πιο συγκεκριμένα η μυρωδιά μας. Τα αρώματα του φθινοπώρου είναι γνωστά για τη ζεστασιά, το βάθος και την πολυπλοκότητά τους, συχνά συνδυάζοντας ξυλώδεις, πικάντικες και cozy νότες. Είτε θέλετε να προσθέσετε ένα νέο χαρακτηριστικό άρωμα στη συλλογή σας είτε να εξερευνήσετε φθινοπωρινές μυρωδιές, συγκεντρώσαμε μερικά από τα ατμοσφαιρικά και πολυτελή αρώματα για να σας μοσχοβολάτε όπου και αν βρεθείτε αυτή τη σεζόν. 

English Oak & Hazelnut Cologne, Jo Malone London
Το άρωμα English Oak & Hazelnut Cologne της Jo Malone αιχμαλωτίζει την ίδια την ουσία του φθινοπώρου με έναν κομψό, διακριτικό τρόπο. Ένα γήινο, δελεαστικό και μαγευτικό άρωμα, σας πηγαίνει έναν μαγικό περίπατο. Το φουντούκι, σε συνδυασμό με την πικάντική γεύση του elemi, το ξυλώδες vetiver και τη βελανιδιά δημιουργούν ένα ξεχωριστό άρωμα με την μαγεία του δάσους βγαλμένο από παραμύθι. Η καρδιά του αρώματος είναι η ζεστή, ξυλώδης μυρωδιά της καβουρδισμένης αγγλικής βελανιδιάς, η οποία προσφέρει μια καπνιστή πλούσια αίσθηση χωρίς να είναι υπερβολική. Ιδανικό για άντρες και γυναίκες, αυτό το άρωμα είναι αρκετά ελαφρύ για καθημερινή χρήση αλλά φέρνει μια αίσθηση ζεστασιάς, καθιστώντας το ιδανική καθημερινή επιλογή για το φθινόπωρο.

Νότες κλειδιά: Φουντούκι, Αγγλική Βελανιδιά, Βετιβέρ

Myrrhe Mystère Eau De Parfum, Tom Ford
Το Myrrhe Mystère του Tom Ford είναι ένα πλούσιο και πολυτελές άρωμα, γεμάτο μυστήριο. Το μύρο, το βασικό συστατικό, προσθέτει ένα εξωτικό στοιχείο, ενώ η κρεμώδης βανίλια και το ζεστό κεχριμπάρι ολοκληρώνουν τη σύνθεση, δίνοντάς του μια αισθησιακή και πικάντικη γοητεία. Ένα αληθινό άρωμα-statement, είναι ιδανικό για μια κομψή βραδινή έξοδο.

Νότες κλειδιά: Μύρο, Βανίλια, Κεχριμπάρι

Orphéon Eau De Parfum, Diptyque
Εμπνευσμένο από ένα παριζιάνικο μπαρ της δεκαετίας του 1960, το Orphéon της Diptyque είναι ένα νοσταλγικό, εκλεπτυσμένο άρωμα που αντικατοπτρίζει τη ζεστασιά ενός άνετου Παριζιάνικου σαλονιού. Μας ταξιδεύει πίσω στο Παρίσι του '60, στη γειτονιά Saint-Germain, που κινούνταν στο ρυθμό των ολονύκτιων συναντήσεων σε τζαζ κλαμπ και καλλιτεχνικές συναντήσεις.Το Orphéon ήταν ένα από τα μπαρ,όπου οι τρεις ιδρυτές της γειτονικής μπουτίκ της Diptyque αγαπούσαν να συναντιούνται. Αυτό το άρωμα είναι φόρος τιμής σε αυτήν την εποχή και στις δημιουργικές φιλίες, αποδίδοντας απόλυτα την ζεστή και ζωντανή ατμόσφαιρα. Επικεντρώνεται σε πουδρέ νότες ίριδας και σπόρου τόνκα, με απαλά ίχνη κέδρου και καρπών άρκευθου. Το Orphéon είναι υπέροχα απαλό και φιλόξενο unisex άρωμα, που αιχμαλωτίζει την άνεση μιας χαλαρής βραδιάς.

Νότες κλειδιά: Ίριδα, Κέδρος, Σπόρος Τόνκα

Bibliothèque Eau De Parfum, Byredo
Ένας ψεκασμός αρκεί για να βυθιστείτε στην ατμόσφαιρα ενός κόσμου όπου ο χρόνος έχει σταματήσει. Το Bibliothèque της Byredo είναι ένα άρωμα που θυμίζει τη μυρωδιά παλιών βιβλίων με δερματόδετες σελίδες και ατελείωτα ράφια μιας παλιάς βιβλιοθήκης. Είναι ένα μείγμα φρούτων, λουλουδιών και δερμάτινης βάσης που σας αγκαλιάζει σαν μια ζεστή αγκαλιά, όπως ένα καλό βιβλίο. Οι νότες καρδιάς από ροδάκινο και δαμάσκηνο προσθέτουν μια φρουτώδη γλυκύτητα, ενώ η βάση από δέρμα, βανίλια και πατσουλί του δίνει μια γήινη και βαθιά ζεστασιά. Είναι ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο και νοσταλγικό, ιδανικό για όσους θέλουν να ενσωματώσουν μια πιο μελαγχολική διάθεση στο φθινόπωρο.

Νότες κλειδιά: Ροδάκινο, Δαμάσκηνο, Δέρμα, Πατσουλί

Whispers in the Library, Replica της Maison Margiela
Άλλο ένα ονειρικό φθινοπωρινό άρωμα που αποτυπώνει τέλεια την αίσθηση της ησυχίας σε μια ξύλινη βιβλιοθήκη είναι Whispers in the Library από τη σειρά Replica της Maison Margiela. Αυτό το άρωμα είναι χτισμένο γύρω από ζεστές, ξυλώδεις νότες, με κρεμώδη βανίλια και ξύλο κέδρου στον πυρήνα του. Είναι ένα απαλό άρωμα, διακριτικό αλλά άνετο, όπως το να τυλιχτείς σε ένα μάλλινο πουλόβερ μια δροσερή φθινοπωρινή μέρα. Αποπνέει μια αίσθηση quite luxury, αλλά ταυτόχρονα η ιντριγκαδόρικες νότες του από εσάνς πιπεριού, πέταλα πορτοκαλιάς και πατσουλί το καθιστούν απλά αξέχαστο.

Νότες κλειδιά: Ξύλο Κέδρου, Βανίλια, Πιπέρι

Parade Eau De Parfum, Celine
Για όσους προτιμούν κάτι φωτεινό και φρέσκο αλλά εξακολουθούν να αναζητούν μια ζεστασιά, το Celine Parade προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στο φθινοπωρινό άρωμα. Το Parade είναι ένα ζωντανό και κιτρώδες άρωμα με μια νοσταλγική, εκλεπτυσμένη αίσθηση, ζωντανές νότες νερολί και περγαμόντου, αλλά και ισορροπημένες νότες από απαλό μόσχο και βελανιδιά. Είναι ένα καθαρό, κομψό άρωμα που μπορείτε να φορέσετε εύκολα από το γραφείο μέχρι μια βραδινή έξοδο και να λάβετε αμέτρητα κοπλιμέντα.

Νότες κλειδιά: Νερολί, Περγαμόντο, Βελανιδιά, Μόσχος