Ποιες οι αλλαγές στην περιποίηση του δέρματος που απαιτεί το φθινόπωρο

Οι κλιματικές συνθήκες και οι αλλαγές στη θερμοκρασία απαιτούν αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς

Ποιες είναι οι αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς και την περιποίηση του δέρματος που απαιτεί το φθινόπωρο και η αλλαγή της θερμοκρασίας.

Μετά από ένα ανελέητα ζεστό καλοκαίρι, ακόμα και εμείς οι καλοκαιράκηδες υποδεχόμαστε τη δροσιά του φθινοπώρου με ανοιχτές αγκάλες. Όμως η δροσούλα και το κρύο που θα καταφτάσει αργά ή γρήγορα, θα φέρουν και μια σειρά από δερματικά προβλήματα και νέες ανάγκες. Ο δερματικός φραγμός αλλάζει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, όποτε αλλάζει και η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. 

Τα καλλυντικά και οι οροί με ελαφριά υφή, που χρησιμοποιούσαμε το ντάλα καλοκαίρι, πλέον δε θα αρκούν, δε θα είναι όσο πρέπει αποτελεσματικά. Το φθινόπωρο και σίγουρα ο χειμώνας ζητούν πιο βαριά, πιο κρεμώδη καλλυντικά, για να αποφευχθεί η ξηρότητα του δέρματος. Οι οροί τον χειμώνα δεν μπορούν να δουλέψουν αυτόνομα στην ενυδάτωση, χρειάζονται ενίσχυση με πιο παχύρρευστα προϊόντα. Οπότε, αν ένας ορός με βιταμίνη C ή υαλουρονικό οξύ έκανε καλή δουλίτσα στο πρόσωπό μας το καλοκαίρι, τώρα δεν έχουμε παρά να τον αντικαταστήσουμε με μια ενυδατική κρέμα με τα ίδια συστατικά.

Στον καθαρισμό, οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε ήπια προϊόντα. Τα καθαριστικά με αφρό αφαιρούν μερικά από τα φυσικά έλαια του δέρματος, γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούνται με μέτρο και να δοθεί προτεραιότητα σε κρεμώδη, «ελαιώδη» καθαριστικά, τα οποία είναι απαλά και θρεπτικά. Αν, πάλι, δε θέλουμε να ξοδεύουμε λεφτά αγοράζοντας cleaners, ένα αποτελεσματικό τρικάκι είναι να αναμείξουμε το αφρώδες καθαριστικό μας με λίγη ενυδατική, ώστε να κατεβάσουμε την επιθετικότητά του απέναντι στην επιδερμίδα μας.

Μετά από τον καθαρισμό και την ενυδάτωση, δεν ξεχνάμε να απλώνουμε το αντηλιακό μας και για προστασία από τον ήλιο (με την κλιματική κρίση, ο ήλιος προξενεί μεγαλύτερες βλάβες από ό,τι στο παρελθόν), αλλά και για επιπλέον υγρασία.