Μια νύφη για τον Κρουζ

Ένα παλιό άρθρο του Vanity Fair που αποκαλύπτει πώς η οργάνωση σαϊεντολογίας εύρισκε νύφες για τον Τομ Κρουζ.

Πώς η θρησκευτική οργάνωση της σαϊεντολογίας επέλεγε νύφες για τον σταρ και πιο διάσημο εκπρόσωπό της, τον Τομ Κρουζ και είχε αποκαλύψει το Vanity Fair το 2012.

Το θέμα και ο κύριος προωταγωνιστής, συζητιούνται ακόμα. Πριν μερικά χρόνια, ο Τομ Κρουζ είχε δεχτεί ένα χτύπημε από το Vanity Fair, όταν το περιοδικό αποκάλυψε μερικά τρωτά του σημεία, λόγω της σχέσης του με την σαϊεντολογία. Η δημοσιογράφος του περιοδικού Μόριν Ορθ ρώτησε, έμαθε και έγραψε τέρατα και σημεία για το πώς η θρησκευτική οργάνωση επέλεγε νύφες για τον σταρ και πιο διάσημο εκπρόσωπό της.

Το άρθρο ξεκινάει από παλιά και συγκεκριμένα το 2004. Από τότε δηλαδή, που η σύζυγος Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν ζήτησε διαζύγιο. Κύκλοι της σαϊεντολογίας, ανέλαβαν τότε δράση προκειμένου να την παρουσιάσουν καταθλιπτική και τοξικoμανή. Συμμάχους στον πόλεμο με τη Νικόλ είχαν και τα δύο (υιοθετημένα) παιδιά του ζευγαριού (Ιζαμπέλα και Κόνορ), ακόμα τότε σε μικρή ηλικία.


n

Κίντμαν-Κρουζ όταν τραγουδούσαν το «Σ’ αγαπώ» σ’ όλες τις γλώσσες.


Η (πρώην αθώα) Νικόλ, δεν είχε φροντίσει με κάποιο προγαμιαίο συμβόλαιο το ποιος θα αναλάβει τα παιδιά αν το ζευγάρι χωρίσει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει τον έλεγχο της διαπαιδαγώγησής τους μετά το διαζύγιο, αλλά και να μην της επιτρέπεται, ακόμα και σήμερα, να τα δει. Τουλάχιστον, μπορεί να κοιμάται με ήσυχη συνείδηση γιατί με το πάθημά της έδωσε μάθημα στον πατέρα της Κέιτ Χολμς.

n

Μπαμπάς και γιός.


Ο πατέρας Χολμς, έφτιαξε προγαμιαίο συμβόλαιο, και αντίγραφά τους έκλεισε σε διαφορετικές τραπεζικές θυρίδες. Αυτό επιτρέπει στην (πρώην, πλέον) σύζυγο Κρουζ να απολαμβάνει ακόμα την αγκαλιά της κόρης τους. Όσο για την Νικόλ πλήρωσε το διαζύγιο και με μια «φεχτά» που εξέδωσε η σαϊεντολογία. Σύμφωνα με αυτή οι οπαδοί της οργάνωσης δεν πρέπει να βλέπουν τις ταινίες της.

n

Η ολίγον νύφη Ναζαντίν Μπονιάντι.


Μετά το χωρισμό ανάλαβε δράση η σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, Σέλι Μισκάβιτς. Η αποστολή είχε κωδικό ονομασίας: βρες τη νύφη για τον Τομ. Η διαδικασία περιελάμβανε κανονικές οντισιόν με μέλλουσες νύφες-ηθοποιούς, οπαδούς της οργάνωσης. Αυτές μπροστά σε κάμερα προέβαιναν σε πολύ προσωπικές εξομολογήσεις (σεξουαλικής φύσεως και όχι μόνο), και έκαναν δηλώσεις για τον Τομ. Επικρατέστερη όλων φάνηκε η ιρανικής καταγωγής ηθοποιός, Ναζαντίν Μπονιάντι που εξομολογείται στη δημοσιογράφο γλαφυρότατες λεπτομέρειες τόσο από τη διαδικασία, όσο και από τα πρώτα της ραντεβού με τον σταρ σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι δύο τους έβγαιναν σχεδόν για ένα χρόνο μέχρι που το 2005 ο Τομ ανακάλυψε πως δεν ήταν πια ερωτευμένος μαζί της –και ως γνωστόν ο Τομ, δεν μπορεί να ζει στο πλευρό μιας γυναίκας όταν ο έρωτάς του γι’ αυτήν έχει ξεθυμάνει.

n

Η Πενέλοπε του είπε “Hijo de puta” κι έφυγε στην αγκαλιά του Μπαρδέμ (αφού πέρασε από την αγκαλιά του Mάθιου Μακόναχι).


Έτσι την ξαπόστειλε με συνοπτικές διαδικασίες και… ερωτεύτηκε την Πενέλοπε, που με τη σειρά της το έβαλε στα πόδια  όταν μυρίστηκε πως εκτός από τον Κρουζ είχε σχέση και με μια ολόκληρη οργάνωση. Στο μεταξύ το πληγωμένο κορίτσι (η Ναζαντίν) ως άλλη Φαράχ Ντιμπά (η έκπτωτη σύζυγος του πρώην μονάρχη της Περσίας), άρχισε να κλαίγεται στον ώμο φιλενάδων της. «Ο Τομ εκείνο και ο Τομ το άλλο». Από στόμα σε στόμα τα παράπονά της έφτασαν στο αυτί της δημοσιογράφου, και με την ευκαιρία του διαζυγίου με τη Χολμς τα έβγαλε στη φόρα κάτω από τον εύγλωττο τίτλο: «Όσα η Κέιτ δεν γνώριζε: Πως γίνονται οι γάμοι σαϊεντολογίας». Η συνέχεια στα περίπτερα…

image

Το διαζύγιο με την Χολμς ίσως γλιτώσει τη Σούρι (κι εμάς) από τις παραρατσικές φωτογραφίες.


n

Το Vanity Fair Οκτωβρίου 2012.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice