Η Alison Jackson, δημιουργεί αληθοφανείς φωτογραφίες με θέμα την Βασίλισσα Elizabeth, τον Prince William και την Kate Middleton.
​© Alison Jackson
Celebrities

Οι πρώτες φωτογραφίες του βασιλικού μωρού

Ή μήπως όχι;

Η Alison Jackson, δημιουργεί αληθοφανείς φωτογραφίες με θέμα την Βασίλισσα Elizabeth, τον Prince William και την Kate Middleton.

Η Alison Jackson, η καλλιτέχνης που είναι γνωστή για τα faux tableaux της και την «αγάπη» της στις διασημότητες, ξαναχτυπά. Τη γνωρίζουμε από τις ιδιαίτερα αληθοφανείς φωτογραφίες της που απεικονίζουν διάσημα πρόσωπα στην προσωπική τους ζωή- χρησιμοποιώντας πάντα σωσίες ή δεξιοτεχνικό φωτομοντάζ. Μας τροφοδοτεί με εικόνες που όλοι έχουμε φανταστεί αλλά δεν έχουμε δει ποτέ. Και αυτό είναι που κάνει τη δουλειά της ακαταμάχητη. Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα; Τι είναι πραγματικότητα και τι αυταπάτη; Και είναι στ’ αλήθεια σημαντικό να διαχωριστούν αυτά τα δύο;

 n 

Αυτή τη φορά καλύπτει την ηδονοβλεπτική μας τάση και την περιέργειά μας για τις ζωές των διασημοτήτων με φωτογραφίες του ζεύγους Prince William και Kate Middleton με το (αγέννητο στην πραγματικότητα ακόμα) βασιλικό μωρό. (Να θυμηθούμε πως κάτι αντίστοιχο είχε κάνει το 2006 με φωτογραφίες του Brad Pitt και της Angelina Jolie με αποκλειστικές πρώτες φωτογραφίες του αγέννητου τότε μωρού τους ).

image

Στις φωτογραφίες αυτές βλέπουμε τη Βασίλισσα Elizabeth να φωτογραφίζει το ζεύγος με το νεογέννητο μωρό του μ' ένα iphone και να λύνει το σταυρόλεξο των Times ενώ η Kate θηλάζει. Βλέπουμε τον Πρίγκιπα William να παρακολουθεί σαστισμένος την Βασίλισσα Elizabeth να αλλάζει πάνα στο μωρό και ο ίδιος να χρησιμοποιεί μαστό θηλασμού για να το ταΐσει.

n

Εικόνες που μας κάνουν να χαμογελάμε και να αναρωτιόμαστε: Γιατί μας κεντρίζει τόσο το ενδιαφέρον η ζωή των διασήμων; Γιατί μας νοιάζει τι κάνουν στην προσωπική τους ζωή άνθρωποι που δε θα συναντήσουμε ποτέ από κοντά; Και πόσο σημαντικό είναι σ’ αυτές τις περιπτώσεις να διαχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Κοιτάμε μέσα από την κλειδαρότρυπα και αναρωτιόμαστε…

n

n

n

n

Φωτογραφίες: ​Alison Jackson


Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε πρώτη φορά το 2013.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice