19626443.jpg
© EPA/STRINGER
Celebrities

Έβλεπε η Βασίλισσα Ελισάβετ «Λάμψη»;

Μπορεί, αν κρίνουμε από κάποια ταξιδιωτικά χούγια της (πήγαινε κατευθείαν στο Νο5, άμα βαριέσαι)

11 συνήθειες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας όταν ταξιδεύει.

Η βασιλική οικογένεια της Ινγκλατέρας δεν είναι δα και μυστικοπαθής. Πώς θα μπορούσε άλλωστε! Το κοινό διψά για μπακινχαμικό κουτσομπολιό, και όσοι υπηρετούν το βασιλικό ρεπορτάζ φροντίζουν να ταΐζουν καθημερινά το θηρίο. Κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές, βγαίνουν royal λεπτομέρειες και πληροφορίες στη φόρα: για τα άπλυτα, τα «πλυμένα» τους, το lifestyle τους, τις συνήθειες, τα πρωτόκολλα, τον βίο και την πολιτεία τους. Θα μπορούσατε να συνεχίσετε απερίσπαστοι τη ζωή σας και χωρίς τη «γνώση» που ακολουθεί, το ξέρουμε, αλλά δεν μας πειράζει, εμείς θα σας τη μεταλαμπαδεύσουμε θέλετε δεν θέλετε. Κυρίες και κύριοι, ορίστε έντεκα μυστικά, κόλπα, τακτικές, συνήθειες, χούγια της Ελισάβετ και της φαμίλιας της!

01. Όλα τα βασιλικά μέλη είναι υποχρεωμένα να μάθουν πολλές γλώσσες. Καθώς περνούν τον καιρό τους με ταξίδια και συναντήσεις με ηγέτες, εκπροσωπώντας τη Βρετανία, πρέπει να τη βγάζουν ασπροπρόσωπη. Να μη λένε οι ξένοι «καλέ, τι ντουγάνια είναι αυτοί οι Άγγλοι»! Οπότε, από νωρίς αρχίζουν τα εντατικά μαθήματα ξένων γλωσσών. Καλά, μη φαντάζεστε ότι μιλούν φαρσί τις γλώσσες του κόσμου, τα βασικά γνωρίζουν. Τα «γεια, τι κάνετε, καλά ευχαριστώ, γιου αρ μπιούτιφουλ, άι λοβ γιου, είσαι βλάκας», τέτοια. Πριν από κάθε ταξίδι, οι δάσκαλοι του παλατιού προγυμνάζουν τους Ουίνδσορ σαν να ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες, όχι μόνο σε θέματα λεξιλογίου αλλά και κουλτούρας. Οι στόχοι των ιδιαίτερων είναι δύο: Αφενός να κάνουν καλή πρώτη εντύπωση και αφετέρου να μην κάνουν καμιά γκάφα προσβάλλοντας όσους τους υποδέχονται.

02. Έχετε δει την ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί»; Ε, η παρακάτω πληροφορία θα σας τη θυμίσει. Ακούσατε, ακούσατε: Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Χάρι κουβαλούν στις αποσκευές του μια σακουλίτσα με το αίμα τους. Όχι, δεν είναι βαμπίρ σαν τους ήρωες του Τζάρμους! (Πάλι, ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι η Ελισάβετ δεν είναι κάπως δρακουλίνα;) Αυτό με το αίμα πάντως δεν συμβαίνει σε κάθε ταξίδι, αλλά μόνο όταν ο προορισμός είναι κάποια χώρα όπου δεν υπάρχουν επαρκή αποθέματα. Και εδώ, θα αναρωτηθεί κανείς: Και πού το ξέρει η βασίλισσα αν η Ελλάδα, για παράδειγμα, έχει αρκετό αίμα στα ψυγεία της ή όχι, ώστε να φέρει το δικό της; Παίρνει τον Πολάκη τηλέφωνο; Τέσπα. Τα δύο διαπρεπή μέλη του βασιλικού σιμσελέ συνοδεύει πάντα και ένας γιατρός του Βασιλικού Ναυτικού! Σιγά μην κάτσουν να τους χειρουργήσει ο Πολάκης!

03. Εκτός από το αίμα τους, οι βασιλιάδες κουβαλούν και τα ποτά τους. Για να είμαστε πιο ακριβείς, τα ποτά τους τα μεταφέρουν οι μπόντιγκαρντ – δεν θα ζαλωνόταν τους μπούκαλους η Ελισάβετ η ίδια! Θα περίμενε κάποιος πως, με δεδομένο ότι οι μονάρχες καταλύουν στα καλύτερα και ακριβότερα ξενοδοχεία, και με δεδομένο ότι έχουν και αρκετά λεφτά στο πορτοφόλι τους, θα μπεκρούλιαζαν γονατίζοντας τα μίνι μπαρ. Όμως, όχι! Φοβούνται, λέει, μήπως τους δηλητηριάσουν. Σιγά, εμείς τόσα χρόνια που πίνουμε «μπόμπες» τι πάθαμε;

04. Αν και έχουμε συνηθίσει τα κορίτσια του παλατιού να φορούν έντονα χρώματα, άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, σαν τα καραβάκια του Αιγαίου ένα πράμα, ωστόσο πάντα έχουν στις αποσκευές τους ένα μαύρο outifit. Ο λόγος; Μην τυχόν και πεθάνει κάποιος συγγενής τους όσο λείπουν στο εξωτερικό. Είναι και λίγο «μετοεναποδιστοντάφο» οι συγγενείς τους… Η παράδοση αυτή ξεκίνησε το 1952, όταν η βασίλισσα βρισκόταν στην Κένυα και πληροφορήθηκε πως πέθανε ο πατέρας της. Αναγκάστηκε να περιμένει κάποιες ώρες μέχρι ένας υποτακτικός της να την προμηθεύσει με μαύρο φόρεμα, ώστε να μπορέσει να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της επιστροφής ευπρεπώς ενδεδυμένη.

05. Οι κληρονόμοι του θρόνου απαγορεύεται να ταξιδεύουν με το ίδιο αεροπλάνο, υπό τον φόβο ενός μοιραίου δυστυχήματος. Για να μη χηρέψει ο θρόνος μπαμ και κάτω. Και στο σημείο αυτό προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας παρακολουθούσε «Λάμψη». Γιατί έτσι τελείωσε το αριστούργημα του Νίκου Φώσκολου. Ο Γιάγκος έχει ετοιμάσει χριστουγεννιάτικο τραπέζι και περιμένει τη φαμίλια του να έρθει από το εξωτερικό. Και χτυπάει το τηλέφωνο, και το σηκώνει ο Γιάγκος, και μαθαίνει ότι έπεσε το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν τα παιδιά του, οι γυναίκες του, τα εγγόνια του, όλο του το σόι. Κι έτσι ο Γιάγκος θρηνεί μόνος και παντέρημος, τα δουλικά σπαράζουν και η Τζάιαντ μένει ακέφαλη. Να σημειωθεί πως τον κανόνα «ταξιδεύω σαν την καλαμιά στον κάμπο» τον έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον, οι οποίοι εκδράμουν συχνά μαζί με τα παιδιά τους. Επίσης να σημειωθεί πως δεν είναι επιταγή κάποιου πρωτοκόλλου, αλλά ίρτζι της ίδιας της βασίλισσας, προφανώς επηρεασμένης από τη «Λάμψη», όπως τεκμηριώσαμε παραπάνω…

ΛΑΜΨΗ - Τελευταιο Επεισοδιο - Lampsi - Series Finale

06. Στους ελέγχους των αεροδρομίων, οι γαλαζοαίματοι πρέπει να συμπεριφέρονται σαν κοινοί θνητοί. Περνούν από το immigration, συμπληρώνουν τα έντυπα, όλα κομπλέ. Όλοι έχουν διαβατήριο, εκτός από τη βασίλισσα, η οποία όμως είναι υποχρεωμένη να περάσει από το τσεκ, έστω και χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

07. Οι βαλίτσες τους βγάζουν μάτι, καθώς έχουν πάντα έντονα χρώματα. Η Ελισάβετ και η Κέιτ έχουν κίτρινες αποσκευές, ενώ ο Ουίλιαμ και ο Τσάρλι, κάτι κόκκινες μούρλια!

08. Το ταξιδιωτικό τους μπάτζετ είναι τεράστιο! Υπολογίζεται πως τα βασιλικά σούρτα φέρτα κοστίζουν περίπου 5,8 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Το ρεκόρ εξόδων κατέχει ο Τσάρλι, όταν το 2016 περιοδεύοντας σε Ιταλία, Ρουμανία και Αυστρία έφαγε κοντά στις 200.000 δολάρια. Λεφτά υπάρχουν…

09. Οι άνθρωποι που τους συνοδεύουν είναι άπειροι. Η βασίλισσα σέρνει μαζί της ίσαμε 34 νοματαίους, από γραμματείς και κομμωτές μέχρι νταντάδες και μπόντιγκαρντ. Ο Ουίλ και η Κέιτ, πιο σεμνοί, έχουν μαζί τους δώδεκα άτομα. Κι έχουν και τρία παιδιά!

10. Σε αντίθεση με εμάς τους υπόλοιπους που κοιτάμε να παίρνουμε μαζί μας όσο το δυνατόν λιγότερα, οι Ουινδσοραίοι έχουν μαζί τους κάθε τους ρούχο από δυο φορές. Γιατί; Για να έχουν αναπληρωματικό ένδυμα σε περίπτωση που σταλαχτούν. Φαντάζεστε την Ελισάβετ να κυκλοφορεί με λαδιές στο φόρεμα;

11. Εννοείται πως ταξιδεύουν με ειδικές customized πτήσεις. Και πάλι την εξαίρεση αποτελεί το ζεύγος Χάρι - Κέιτ, που έχουν πετάξει και με Ryan Air, και με British Airways, και με American Airlines. Τσίπηδες!

17759498.jpg
© EPA/MICHEL EULER / POOL MAXPPP OUT

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice