Μέγκαν Μαρκλ: Η επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Megxit

Πρώτη δημόσια εμφάνιση στο Λονδίνο χωρίς το μωρό - Ενοχλήθηκε η Ελισάβετ

Newsroom |

Η Δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ επιστρέφει για πρώτη φορά στο Λονδίνο μετά το πολύκροτο Megxit.

Η Μέγκαν Μαρκλ επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση του πολυσυζητημένου Megxit και της σταδιακής απαγκίστρωσης του ζεύγους των Σάσεξ από τα προνόμια και τα καθήκοντα που συνοδεύουν τη βασιλική οικογένεια.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα τιμήσουν βετεράνους στρατιωτικούς και αξιωματικούς που παρά τους τραυματισμούς τους έχουν προχωρήσει στη ζωή και έχουν διακριθεί για τις αθλητικές τους επιδόσεις. Η ετήσια εκδήλωση Endeavour Fund Awards θα πραγματοποιηθεί στο Mansion House στο Λονδίνο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρίγκιπας Χάρι βρισκόταν ήδη στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ όταν η Μέγκαν Μαρκλ επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για την πτήση της επιστροφής από τον Καναδά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι στο Μπαθ της δυτικής Βρετανίας © EPA/NEIL MUNNS


Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να είχε συνάντηση με τη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, η οποία θέλησε να «απομακρύνει τα βαριά σύννεφα» στη σχέση της με τον εγγονό της μετά τις πρόσφατες δραματικές αλλαγές στο στάτους του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του.

Φήμες λένε ότι η Ελισάβετ είπε στον Χάρι: «Είσαι αγαπητός από όλους μας και πάντα θα είσαι καλοδεχούμενος αν αποφασίσεις να επιστρέψεις». Ωστόσο, υπάρχει και κάτι που δεν άρεσε στη μονάρχη. Η Μέγκαν Μαρκλ επιστρέφει χωρίς τον γιο της Άρτσι στη Βρετανία και η βασίλισσα εξέφρασε μεγάλη δυσαρέσκεια που δεν θα δει από κοντά τον δισέγγονό της.

Οικογενειακή φωτογραφία με το μωρό των Σάσεξ © EPA/CHRIS ALLERTON


Ο Άρτσι είναι πλέον δέκα μηνών. Δεν έχει «πατήσει» στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ημέρα που οι γονείς του ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Η επίσημη ημέρα του Megxit έχει οριστεί για τις 31 Μαρτίου. Κάποιοι περιορισμοί έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, όπως για παράδειγμα ότι οι Σάσεξ δεν έχουν πια το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον τίτλο «Royal».

Πολλές οι αλλαγές για την Ελισάβετ τον τελευταίο καιρό © EPA/WILL OLIVER


Τέλος, αντιδράσεις έχει προκαλέσει τόσο στον Καναδά όσο και στη Βρετανία το κονδύλι ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών τον χρόνο για την προστασία του ζεύγους. Ούτε η αστυνομία του Καναδά αλλά ούτε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου θέλει να αναλάβει την προστασία του ζεύγους μετά το Megxit.