Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι © EPA/NEIL HALL
Celebrities

Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι: Οι πιο σημαντικές εκλογές της εποχής μας

«Όταν ψηφίζουμε, οι αξίες μας γίνονται δράση και οι φωνές μας ακούγονται», σημείωσε η Μέγκαν

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου κάλεσαν τους Αμερικανούς πολίτες η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι με νέο τους μήνυμα.

Μήνυμα στους Αμερικανούς πολίτες ενόψει των προσεχών εκλογών του Νοεμβρίου έστειλαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι, καλώντας τους να ψηφίσουν.

Σε ένα βίντεο για το ειδικό τεύχος του περιοδικού Time, "Time 100", τον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού με τα πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως για το 2020, το ζευγάρι καλεί όσους μπορούν να ψηφίσουν να το κάνουν.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ζουν σήμερα στην Καλιφόρνια έχοντας απεμπλακεί από τις επίσημες βασιλικές τους υποχρεώσεις τον Μάρτιο.

«Κάθε τέσσερα χρόνια μας λένε το ίδιο πράγμα, ότι αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της εποχής μας. Αλλά αυτές τώρα είναι. Όταν ψηφίζουμε, οι αξίες μας γίνονται δράση και οι φωνές μας ακούγονται, η φωνή σου είναι μια υπενθύμιση ότι μετράς, γιατί μετράς, αξίζεις να ακουστείς», λέει η Μέγκαν.

Η Μέγκαν, η οποία παντρεύτηκε τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ το 2018, είχε επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016 χαρακτηρίζοντάς τον μισογύνη και πολωτικό.

Τον περασμένο χρόνο, όταν ο Τραμπ ενημερώθηκε για την κριτική που του είχε ασκήσει η Μέγκαν, απάντησε: «Δεν το γνώριζα αυτό. Τι να πω; Δεν ήξερα ότι ήταν κακιά».

Σύμφωνα με το βρετανικό άγραφο Σύνταγμα, η βασιλική οικογένεια πρέπει να παραμένει πολιτικά ουδέτερη και τα μέλη της δεν ψηφίζουν στις εκλογές. Η 94χρονη βασίλισσα σπανίως έχει παρέμβει σε ζητήματα της επικαιρότητας στη διάρκεια της 68χρονης παρουσίας της στον θρόνο.

«Σε αυτές τις εκλογές δεν θα μπορέσω να ψηφίσω στις ΗΠΑ, αλλά πολλοί από εσάς πιθανόν να μην γνωρίζετε ότι ποτέ στη ζωή μου δεν μπόρεσα να ψηφίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο», λέει ο Χάρι στο βίντεο.

«Καθώς πλησιάζουμε στον Νοέμβριο είναι σημαντικό να απορρίψουμε την ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και τον διαδικτυακό αρνητισμό», προσθέτει ο πρίγκιπας.

Παρότι ο Χάρι δεν έχει στηρίξει ανοιχτά τον αντίπαλο του Τραμπ, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, τα σχόλιά του προκάλεσαν κριτική και κατηγορίες ότι παρεμβαίνει στην πολιτική.

«Ο πρίγκιπας Χάρι, μέσα σ΄όλα, χώνει την μύτη του στις αμερικανικές εκλογές & λέει ουσιαστικά στους Αμερικανούς να ψηφίσουν κατά του προέδρου Τραμπ. Είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για ένα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας», έγραψε στο Twitter ο Πιρς Μόργκαν, ένας πρώην παρουσιαστής του CNN και σήμερα παρουσιαστής πρωινής εκπομπής βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice