Μια σχέση ζωής με πολλή λάμψη και σκόνη, ξαναγίνεται πικάντικο θέμα ενός ακόμα επιτυχημένου best seller από τον σύμβουλο του Netflix για τη σειρά  «The Crown».
Prince William, Duke of Cambridge and Prince Harry, Duke of Sussex ©EPA/WILL OLIVER
Celebrities

​William & Harry: Γιατί καταρρέει με τόσο κρότο η σχέση τους;

Μια σχέση ζωής με πολλή λάμψη και σκόνη, ξαναγίνεται πικάντικο θέμα ενός ακόμα επιτυχημένου best seller γραμμένο από το σύμβουλο του Netflix για τη σειρά «The Crown».

Στο νέο βιβλίο του «Battle of Brothers», ο Ρόμπερ Λέϊσι δίνει νέα στοιχεία για την πολυκύμαντη σχέση ανάμεσα στους δύο πρίγκιπες-αδελφούς Γουίλιαμ και Χάρι.

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι άρχισε να βγαίνει με τη Μέγκαν Μαρκλ, ο αδερφός του Γούιλιαμ έδειξε μάλλον να ανησυχεί με το πόσο γρήγορα εξελίσσονταν τα πράγματα, ώστε ζήτησε τη διακριτική παρέμβαση του θείου τους Τσαρλς Σπένσερ.

Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan Markle, Dutchess of Sussex ©EPA/Neil Munns
Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan Markle, Dutchess of Sussex ©EPA/Neil Munns

Όπως αναφέρει ο ιστορικός και βασιλικός βιογράφος Ρόμπερ Λέϊσι στο νέο του βιβλίο «Battle of Brothers» (Η μάχη των αδερφών), «ο μικρότερος αδερφός της Νταϊάνα είχε πάντα και έναν άτυπο ρόλο νονού για τα αγόρια έως και τον θάνατο της μητέρας τους, έτσι, ο θείος Τσαρλς διαβεβαίωσε τον Γουίλιαμ ότι θα κάνει ότι μπορεί. Η παρέμβαση του Σπένσερ όμως μάλλον έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά. Ο Χάρι αρνήθηκε να κάνει πίσω, αλλά δεν κατηγόρησε τον θείο του. Καταλάβαινε πως ο αδερφός της μητέρας του ήταν, όπως πάντα, πρόθυμος να βοηθήσει. Αντίθετα, εξοργίστηκε με τον δικό του αδερφό που μπέρδευε άλλα μέλη της οικογένειας σε μια σχέση που ουσιαστικά δεν τους αφορούσε». 

Prince Harry, Duke of Sussex ©EPA-EFE/VICKIE FLORES
Prince Harry, Duke of Sussex ©EPA-EFE/VICKIE FLORES

Το χάσμα ανάμεσα στα κάποτε πολύ δεμένα αγόρια, «γράφει» μια από τις βαθύτερες και πιο επικίνδυνες ίσως έριδες στη σύγχρονη ιστορία του παλατιού. Στην κατάρρευση αυτής της κάποτε δυνατής αδερφικής σχέσης εστιάζει και ο Λέϊσι στο νέο του βιβλίο, σύμφωνα με το οποίο, η κατάσταση άγγιξε πρωτόγνωρα όρια, στο σημείο που ο Χάρι και ο Γουίλιαμ σταμάτησαν ακόμα και να μιλάνε ο ένας στον άλλον την περίοδο που ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους το 2017. Η σιωπή τους ήταν εκκωφαντική. Το σύννεφο βαρύ και η μπόρα έτοιμη να ξεσπάσει, αναγκάζοντας τον πατέρα τους αυτή τη φορά, πρίγκιπα Κάρολο να αναλάβει δράση. Το αποτέλεσμα της δικής του προσέγγισης ήταν, μερικές εβδομάδες αφού είχε ανακοινωθεί ο αρραβώνας, τα δυο ζευγάρια, Γουίλιαμ και Κέιτ, Χάρι και Μέγκαν να περάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα.  

Prince William, Duke of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge ©EPA/VICKIE FLORES
Prince William, Duke of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge ©EPA/VICKIE FLORES

Ο Λέϊσι περιγράφει την κόντρα ανάμεσα στον Χάρι και τον Γουίλιαμ ως ένα «ρήγμα» τόσο βαθύ ώστε να απειλεί τα θεμέλια και το μέλλον της ίδιας της μοναρχίας.  

Catherine, Duchess of Cambridge ©EPA/CHRIS JACKSON / POOL
Catherine, Duchess of Cambridge ©EPA/CHRIS JACKSON / POOL

Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του, ο Γουίλιαμ εξέφραζε την ανησυχία του και για μερικά από τα επαγγελματικά σχέδια των Χάρι και Μέγκαν. «Είχε καιρό την αίσθηση πως ο Χάρι απομακρυνόταν σταθερά από εκείνον» και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του όταν η Μέγκαν αποφάσισε να επιμεληθεί το τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue - η Μέγκαν Μαρκλ έκατσε για επτά μήνες δίπλα στον αρχισυντάκτη του εμβληματικού περιοδικού, Έντουαρντ Ένινφουλ, για το συλλεκτικό πλέον τεύχος, στο εξώφυλλο του οποίου εμφανίζονταν οι 15 πιο επιδραστικές γυναίκες του πλανήτη με τον τίτλο «Δυνάμεις για αλλαγή». «Οι Γουίνδσορ δεν αναλαμβάνουν δουλειές», υποστήριζε ο Γουίλιαμ.

Meghan Markle, Dutchess of Sussex
Meghan Markle, Dutchess of Sussex ©EPA/JUSTIN LANE

Αυτό που εκτροχίασε εντελώς τα πράγματα ήταν η απόφαση του ζεύγους Σάσσεξ να «σνομπάρουν» την πρόσκληση της Βασίλισσας και να μην περάσουν το καλοκαίρι τους πέρυσι μαζί της και με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέϊμπριτζ, Γούλιαμ και Κέιτ, στο Μπαλμόραλ, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Χάρι και η Μέγκαν ταξίδευαν στη Νότια Αφρική για την τελευταία επίσημη περιοδεία τους ως εκπρόσωποι της Βρετανικής Βασιλικής οικογένειας. Όταν ανακοίνωσαν πως επιθυμούσαν να «αποποιηθούν» τη θέση τους  στη βασιλική οικογένεια τον Ιανουάριο, για τον Γουίλιαμ ήταν πλέον ξεκάθαρο πως ο αδερφός του κλωτσούσε τα πατρογονικά του δικαιώματα και γύριζε την πλάτη σε αξίες και καθήκον. Ο Γουίλιαμ ήταν τόσο θυμωμένος με τον τρόπο που ο Χάρι χειρίστηκε την ανακοίνωση που, σύμφωνα με πηγές, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον αδερφό του στο γεύμα με τη Βασίλισσα, στην επονομαζόμενη «Σύνοδο του Σάντρινχαμ».

Prince William, Duke of Cambridge
Prince William, Duke of Cambridge © EPA/WILL OLIVER

Η «Μάχη των αδερφών» επιβεβαιώνει τέλος αυτό που είχε αρχικά υποστηρίξει το Vanity Fair: πως ήταν οι τριγμοί στη σχέση μεταξύ Χάρι και Γουίλιαμ και όχι, όπως διαδιδόταν, μεταξύ Μέγκαν και Κέιτ, που έριξαν από το βάθρο τους «φανταστικούς Τέσσερις».

Prince William, Duke of Cambridge; Catherine, Duchess of Cambridge; Meghan, Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex
©EPA/STR

«Η αλήθεια είναι πως η Μέγκαν τα πήγαινε αρκετά καλά με την Κέιτ από την αρχή», γράφει ο Λέϊσι. «Δεν έγιναν ποτέ κολλητές, σίγουρα, αλλά διατηρούσαν μια αξιοπρεπή σχέση, επιδεικνύοντας και οι δυο ψύχραιμο επαγγελματισμό, άλλωστε υπήρχε και μια ανομολόγητη αλληλεγγύη μεταξύ τους, όντας και οι δυο μη-γαλαζοαίματες. Υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός. Ήταν και οι δυο πολύ προσεκτικές και επιφυλακτικές ώστε να μην δημιουργήσουν έχθρες από τη στιγμή που υπήρχε και η προοπτική να «συγγενέψουν». Ήταν απλά φυσικό να έχουν καλές και φιλικές σχέσεις. Η διαμάχη, η πραγματική διαμάχη, ήταν μεταξύ των ανδρών, δυο αδέρφια που πορεύονταν σε όλη τους τη ζωή ο ένας δίπλα στον άλλον και που πάντα μοιράζονταν μεταξύ τους ό,τι ένοιωθαν ή σκέφτονταν». Μέχρι τώρα…

Catherine, Duchess of Cambridge and Meghan Markle, Duchess of Sussex ©EPA/NIC
Catherine, Duchess of Cambridge and Meghan Markle, Duchess of Sussex ©EPA/NIC


Robert Lacey, «Battle of Brothers»:
4 χρήσιμες πληροφορίες για την περιπέτεια του βιβλίου

Robert Lacey, «Battle of Brothers»
*Η έρευνα του Λέϊσι για το βιβλίο κράτησε μήνες. Πριν την έκδοσή του, ο συγγραφέας έστειλε, όπως συνηθίζει και θεωρεί πρέπον, έναν φάκελο με προσχέδια κεφαλαίων του βιβλίου στο Παλάτι. Ο φάκελος τού επιστράφηκε σφραγισμένος όπως όταν τον έστειλε.
*Το Μπάκινγχαμ αρνείται έως σήμερα να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο βιβλίο του Λέϊσι.
*Το βιβλίο του Ρόμπερτ Λέϊσι, θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου. Η εφημερίδα Daily Mail το δημοσιεύει σε συνέχειες από τις 3 Οκτωβρίου.
*Ο Ρόμπερτ Λέϊσι είναι ο ιστορικός σύμβουλος του Netflix για τη σειρά «The Crown»

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice