Γιατί τα παιδιά των διασήμων γίνονται πλέον μοντέλα;
© Francois Durand for Dior/Getty Images
Celebrities

Γιατί τα παιδιά των διασήμων γίνονται μοντέλα;

Γιατί το celebrity μήλο πέφτει κάτω από τη celebrity μηλιά

9 παιδιά ηθοποιών, μοντέλων και γενικώς διασήμων που το 2020 και το 2021 στράφηκαν στη μόδα και ξεκίνησαν την καριέρα τους.

Όσοι είμαστε λίγο μεγάλοι σε ηλικία, δεν θυμόμαστε πολλά ζευγάρια μάνας-κόρης σε πασαρέλα. Δηλαδή, τι πολλά; Κανένα δεν θυμόμαστε! Φέτος το είδαμε κι αυτό στο σόου του Fendi!

Δεν είμαστε τέρατα μνήμης, ΟΚ, αλλά δεν θυμόμαστε να γράφουν τα περιοδικά κάθε τρεις και λίγο για την κόρη της τάδε ή του δείνα ηθοποιού ή celebrity που αποφάσισε να γίνει μοντέλο. Τα παιδιά των ηθοποιών γίνονταν ηθοποιοί και τα παιδιά των celebrities διάσημα από κούνια, τακτοποιημένα πράματα.

Ξαφνικά, τα τελευταία, ας πούμε, 5 χρόνια, γέμισαν τα fashion shows με γνωστά επίθετα και τα σάιτ με ειδήσεις για τον μοδάτο επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών των διασήμων. Τι παίζει και στενεύουν τα περιθώρια για τους κοινούς θνητούς με όνειρο να γίνουν μοντέλα;

Αφενός παίζουν γονίδια και DNA φίσκα στην ομορφιά· αναντίρρητα. Αφετέρου, αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν σε γκαλά και ψήθηκαν στις πασαρέλες από βρέφη. Και αυτό είναι κάπως σαν το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου μέλλοντος. 

Είναι όμως και το άλλο. Στη σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα που βιώνουμε, οι γονείς στρέφονται σε παλιά κόλπα. Ενημερώνουν δηλαδή τα παιδιά τους, από πολύ μικρά, για τα οφέλη της «οικογενειακής» επιχείρησης και μετά τους δίνουν με το ζόρι τη σκυτάλη.

Τέλος, παίζει και κάτι άλλο: νεποτισμός. Λάθος μας που πιστεύαμε πως αυτά συμβαίνουν μόνο στην πολιτική ή τα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Τελικά το «από τον παππού στον εγγονό» είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Τα παιδιά των διασήμων είχαν πάντα μια «προτεραιότητα» στις γκλαμ καριέρες. Ωστόσο το 2020 διαβάσαμε τόσες πολλές ειδήσεις για γιους και κόρες που πόζαραν σε εξώφυλλα ή καμπάνιες (δεν είχε πολλά catwalks, ας όψεται ο κορωνοϊός), που πειστήκαμε απόλυτα πως ο σελεμπριτισμός είναι κληρονομικός.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να σας προβληματίσουμε επί του θέματος, είναι να περάσουμε στις αποδείξεις. Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα 9 παραδείγματα διασημοτέκνων που το 2020 και το 2021 εμπεδώσαμε πως έχουν έφεση στην πόζα. Βγάλαμε εκτός την Κάια Γκέρμπερ, κόρη της Σίντι Κρόφορντ, και τη Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, κόρη Τζόνι Ντεπ και Παραντί, γιατί αυτές πάλιωσαν, καθιερώθηκαν.

Λίλα Μος, κόρη Κέιτ Μος

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Η Λίλα έκανε το ντεμπούτο της στις πασαρέλες συμμετέχοντας στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον Οκτώβριο. Άνοιξε και έκλεισε το σόου της Miu Miu, και αυτό ήταν μια πανηγυρική αρχή στα catwalks. Παρότι είναι μόλις 18 χρονών της, έχει κάνει τις διαφημιστικές δουλίτσες της. Το 2019 είχε πρωταγωνιστήσει στη διαφημιστική καμπάνια του οίκου Miu Miu, το 2018 ήταν το πρόσωπο του Marc Jacobs Beauty, ενώ το 2016 ήταν εξώφυλλο στη Vogue Ιταλίας μαζί με τη μητέρα της Κέιτ Μος. H Λίλα Γκρέις Μος Χακ, όπως είναι το πλήρες όνομά της, τον Ιανουάριο του 2021 περπάτησε μαζί με τη μαμά της στο σόου του Fendi.

Ιβ Τζομπς, κόρη του Στιβ Τζομπς

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eve Jobs (@evecjobs)

Η 22χρονη κόρη του μίστερ Apple Στιβ Τζομπς έκανε τον Δεκέμβριο του 2020 την πρώτη της διαφημιστική καμπάνια ως μοντέλο. Πρωταγωνίστησε στη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του beauty brand Glossier. Ασχολείται από μικρή με τους ιππικούς αγώνες και είναι πολύ καλή!

Λένι Κλουμ, κόρη Χάιντι Κλουμ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leni Olumi Klum (@leniklum)

Η 16χρονη κόρη της Χάιντι Κουμ έκανε φέτος τον Ιανουάριο τα πρώτα της βήματα στην πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας του Βερολίνου. Το πρώτο της catwalk ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου χτύπησε το πρώτο της εξώφυλλο στη γερμανική Vogue μαζί με τη μητέρα της.

Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Ανόβερου, κόρη της Καρολίνας του Μονακό

Η Αλεξάνδρα είναι 21 χρονών, πολύ όμορφη, γαλανομάτα και αγαπά τη μόδα. Δεν χάνει ντεφιλέ για ντεφιλέ. Έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Telva, ντύνεται κομψά και γενικώς είναι εύκολο να καταλάβεις πως θέλει το κορίτσι να γίνει φάσιο άικο. 

Ντέβα Κασέλ, κόρη Μόνικας Μπελούτσι και Βενσάν Κασέλ

Έγινε το πρόσωπο των Dolce & Gabbana για το νέο άρωμα του οίκου ποζάροντας με φόντο τη λίμνη Κόμο, ενώ τον Οκτώβριο έκανε το πρώτο της εξώφυλλο στο περιοδικό Elle. Είναι μόλις 16 χρονών, μοιάζει κυρίως στη μαμά της, αλλά φαίνεται να έχει κληρονομήσει την τσατίλα του μπαμπά της.

Ντέιμιεν Χάρλεϊ, γιος της Λιζ Χάρλεϊ

Ο γιος της Λιζ Χάρλεϊ, Ντέιμιεν, πρωταγωνίστησε το καλοκαίρι σε καμπάνια στο πλευρό της Ιρίνα Σάικ στην πρώτη του δουλειά στο μόντελινγκ. Ο Ντέιμιεν είναι κούκλος και στάθηκε επάξια δίπλα στη θεά Ιρίνα Σάικ στην καμπάνια της μάσκαρας που λάνσαρε η make-up artist Pat McGrath. Πίσω από τον φακό, ένας από τους πιο διαπρεπείς επαγγελματίες του χώρου, ο φωτογράφος Steven Meisel.

Έλλα Έμχοφ, θετή κόρη της Κάμαλα Χάρις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ella emhoff (@ellaemhoff)

Η Έλλα Έμχοφ, θετή κόρη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις από τον πρώτο γάμο του συζύγου της Νταγκ Έμχοφ, αμέσως μετά την ορκωμοσία των Μπάιντεν Χάρις υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων IMG. Το IMG έχει καλή φήμη, ενώ στις τάξεις του βρίσκονται η Κάρλι Κλος και η Ζιζέλ.

Άιρις Λο, κόρη του Τζουντ Λο και της Σάντι Φροστ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iris Law ? ? (@lirisaw)

Η Άιρις είναι ένα τσικ μεγαλύτερη από τους υπόλοιπους. Στα 20 της, το 2021 έγινε beauty ambassador της Dior για τη Βρετανία. Κι αυτή δουλεύει από τα μικράτα της για μεγάλους οίκους όπως η Burberry και η Bvlgari. Είναι κολλητή της Λίλα Μος. Έχουν και μια κουμπαριά.

Ρομέο Μπέκαμ, γιος Ντέιβιντ Βικτόριας Μπέκαμ

 

Ο 18χρονος Ρομέο Μπέκαμ φωτογραφήθηκε τον Ιανουάριο για το εξώφυλλο του τεύχους Generation Issue της L'Uomo Vogue. Ήταν το πρώτο του. Ο Ρόμεο, στις μέσα σελίδες, προμοτάρει μια σειρά vintage ρούχων. Ωραίο παιδί, με τη Βικτόρια και τον Ντέιβιντ να έχουν συνεισφέρει στην εμφάνιση του παιδιού τους ισόποσα. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice