Ο ράπερ Κάνιε Γουέστ
Ο ράπερ Κάνιε Γουέστ © EPA / RINGO CHIU
Celebrities

Κάνιε Γουέστ: Ξόδεψε 12 εκατ. για την προεκλογική του εκστρατεία

Τα επίσημα στοιχεία από την έκθεση της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Κάνιε Γουέστ: Ο ράπερ και επιχειρηματίας χάλασε εκατομμύρια ευρώ κατά την προεκλογική του εκστρατεία - Έλαβε μόλις 66.000 ψήφους.

Πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια δαπάνησε ο ράπερ Κάνιε Γουέστ κατά την προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με την τελική έκθεση της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής, ο Γουέστ συνεισέφερε με 13,2 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα και συγκέντρωσε λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια από 3.047 ατομικές συνεισφορές. Πάνω από 2,69 εκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν στις τελικές του προσπάθειες με το ποσό των 210.000 δολαρίων να δίνεται για δισέλιδη διαφήμιση στους New York Times μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και περίπου 870.000 δολάρια να ξοδεύονται την ημέρα των εκλογών για ρούχα της καμπάνιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων καλύφθηκαν νόμιμα τέλη, παραγωγή για διαδικτυακά διαφημιστικά βίντεο και ρούχα με το λογότυπο «Kanye 2020» και τα περισσότερα δαπανήθηκαν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες του προεκλογικού αγώνα. 

Ο ράπερ και επιχειρηματίας μπήκε στην προεκλογική κούρσα τον Ιούλιο του 2020, μόλις τέσσερις μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών και κατάφερε να είναι υποψήφιος σε 12 πολιτείες, συγκεντρώνοντας 66.000 ψήφους.

Κάνιε Γουέστ: Διαζύγιο με την Κιμ Καρντάσιαν

Η τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας Κιμ Καρντάσιαν υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της, τον ράπερ Κάνιε Γουέστ, ανέφεραν το TMZ και το Variety.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από περίπου 7 χρόνια. Ο ιστότοπος TMZ που ειδικεύεται σε θέματα γύρω από τη διασημότητα, επικαλούμενος πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, μετέδωσε ότι ο χωρισμός τους είναι συναινετικός και ότι η Καρντάσιαν ζήτησε κοινή κηδεμονία για τα τέσσερα παιδιά τους.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice